93 підприємці-«оптивики» днями заявили про своє бажання залишити ринок, що на вулиці Пастерівській, та перейти працювати на інший ринок – «Фермерський», що на вулиці Смілянській. Вони запевняють: вирішальним критерієм при виборі місця подальшої роботи стали виключно умови торгівлі. На новому місці підприємці торгуватимуть уже з цієї неділі, 16 лютого.

У минулу неділю, 9 лютого, на перемовини до власника ринку «Фермерський» Юрія Ткаченка прийшли 97 підприємців з ринку на Пастерівській. Під час переговорів 93 «оптовики» вирішили змінити місце розташування своїх торгових точок та передислокуватися на «Фермерський». Чотири підприємці ухвалили рішення залишитися на Пастерівській. Свій вибір торгівці оформили документально – Протоколом зборів, який направили голові Черкаської обласної державної адміністрації Сергію Тулубу.

«Набрид цей безлад. Ринку потрібен господар!» – підприємець

Василь Похиленко – серед тих підприємців, які невдовзі переїдуть із Пастерівської на Смілянську. Він каже: на «Фермерському» створені нормальні умови для того, щоб люди працювали.

– Там усе цивілізовано: є накриття, заїзди, а не як на цьому «гадюшнику», де одному дають 6 метрів для торгівлі, а іншому – 2,70 м, – порівнює «Фермерський» з ринком на Пастерівській Василь Михайлович. – Ніхто на нас не тиснув, коли ми це вирішували. Просто людям набрид безлад. Немає господаря на ринку на Пастерівській.

На його переконання, переїзд є найбільш прийнятним саме зараз, оскільки вже з початку весни «оптовики» почнуть торгувати продуктами, що швидко псуються.

– Зараз ми торгуємо овочами, які довго зберігаються: цибулею, яблуками, картоплею. Коли вже почнемо привозити огірки та помідори – «добовий» товар, то переїзд може завдати збитків, – поясняє він.

Підтримує колегу і підприємець із 28-річним стажем Микола Шевченко. Чоловік вирішив переїжджати з ринку на Пастерівській, бо там перестали влаштовувати умови торгівлі.

– Мала територія і незручності – ось і всі причини переїзду. Звичайно, нам було б краще працювати з тим керівництвом, до якого вже звикли. Якби вони зараз збудували ринок, ми б туди перейшли. Але якщо подивитися на це з господарської точки зору, то навіщо будувати ще один ринок, якщо є «Фермерський»? Я не можу сказати нічого поганого ні про власника ринку на Пастерівській, ні про власника «Фермерського». Просто ми хочемо покращити собі умови, – каже Микола Іванович.

«Це рейдерське захоплення!» – власник ринку на вулиці Пастерівській

Такий «демарш» підприємців з ринку на Пастерівській негативно сприймає його співвласник Олександр Островський. Нещодавно на прес-конференції він заявив про тиск на підприємців, що торгують на його ринку, з боку представників ринку «Фермерського», а також з боку чиновників облдержадміністрації. Зокрема, на Пастерівській невідомі начебто поширюють чутки про закриття ринку вже 15 лютого.

На фото – підприємці Василь Флінкей, Вікторія Макушина, Олександр Островський (зліва направо)

На фото – підприємці Василь Флінкей, Вікторія Макушина, Олександр Островський (зліва направо)


– У суботу до мене прийшов працівник правоохоронних органів. Каже: оця вся підготовка до переїзду є ознакою того, що найближчим часом тебе затримають на тиждень-два, а в цей час людей переженуть на ринок «Фермерський». Потім перед тобою, можливо, вибачаться. Може бути таке собі рейдерське захоплення, – заявив Олександр Островський.

Із подібною заявою виступила і підприємець Вікторія Макушина.

– Підходять до мене люди і кажуть: «Нам щойно сказали, що ринок 15 лютого закривається». Питаю: хто казав? Відповідають, що міліція. Поки ми пішли її шукати, ніде нікого не знайшли. Потім приходили люди в цивільному одязі. Невідомо, хто це і звідки поширює такі думки, – зазначила вона.

А підприємець Василь Флінкей припускає, що його колеги вирішили перейти на «Фермерський», бо повірили, що ринок на Пастерівській справді можуть закрити.

«Територію на Пастерівській так і не впорядкували» – облдержадміністрація

Щоб вислухати підприємців, кілька днів тому на ринок на Пастерівській приходили директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Таміла Лепьошкіна та її заступник Микола Папуша.

За словами останнього, після відвідування ринку, він переконався, що територія дійсно непристосована для оптової торгівлі з великогабаритних машин.

– Були нарікання з боку й водіїв, і жителів мікрорайону. Якби там були нормальні умови, підприємці б це питання не піднімали. Проте на сьогодні умов для оптової торгівлі там не створено, – зазначив заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків – начальник управління розвитку підприємництва ОДА Микола Папуша.

Також він додав, що контролюючі органи на вибір підприємців щодо переходу на ринок «Фермерський» не тиснули. Це виключно рішення самих «оптовиків».

Натомість директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Таміла Лепьошкіна підтвердила, що дійсно говорила підприємцям про факт припинення саме оптової торгівлі на Пастерівській, оскільки вона є незаконною. Проте жодних конкретних дат жінка не називала.

Скандал із дворічною історією

Загалом шляхи вирішення конфлікту з ринком на Пастерівській влада шукає вже два роки. Діяльність ринку неодноразово критикувала як обласна, так і міська влада. Зокрема, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб називав ринок «плямою на обличчі влади» і заявляв, що там «розквітає корупція» та існує антисанітарія. Натомість перший заступник мера Віктор Беззубенко запевняв, що ринок не відповідає проекту. Крім того, свої зауваження щодо роботи ринку висував ВАТ «Черкасигаз» і КП «ЧЕЛУАШ».

Наприкінці минулого року під час зустрічі губернатора з підприємцями було вирішено знайти нову ділянку для облаштування оптово-роздрібного ринку з продажу сільськогосподарської продукції. З відповідним зверненням обласна влада звернулася до міської.


Там знайшли вільну земельну ділянку по вулиці 30-річчя Перемоги площею 3 га,  право оренди якої згодом мали виставити на земельний аукціон. Однак виявилося, що в рішенні сесії Черкаської міської ради значиться вже інше призначення ділянки - не для ринку, а вже «під розміщення торгового комплексу». Втім після ухвалення депутатами рішення жодних подальших дій з цією землею так і не відбулося.


Підприємці рішенням міськради залишилися не задоволеними: нове місце для торгівлі – на околиці міста з поганим транспортним сполученням. Досі залишаються невідомими терміни облаштування нового ринку. Тому і вирішили перебиратися з Пастерівської на «Фермерський» ринок.

Попри таке їхнє рішення в облдержадміністрації запевняють, що питання щодо нової земельної ділянки не зняте.

– Відбудеться земельний аукціон. Якщо на вул. 30-річчя Перемоги облаштують кращий ринок, з кращими умовами, підприємці, можливо, переїдуть туди. Це ж лише їхній вибір, – кажуть в ОДА.

На Пастерівській продовжиться роздрібна торгівля

У вище згаданому Протоколі зборів, направленому голові ОДА Сергію Тулубу, підприємці, крім озвучення намірів перейти працювати на ринок «Фермерський», звернулися й з проханням до влади припинити оптову торгівлю на вулиці Пастерівській. У коментарі «Прочерку» це звернення пояснюють так:

– Ми не хочемо, щоб згодом на Пастерівській на вивільнених нами місцях з’явилися нові підприємці, що займатимуться оптовою торгівлею і збиратимуть всі «вершки». Має бути чесна конкуренція.

 

 

За словами представника підприємців Галини Гордєєвої, Протокол губернатор уже отримав, однак жодного рішення поки не ухвалив.

В облдержадміністрації «Прочерку» повідомили, що ринок на вулиці Пастерівській функціонуватиме: там здійснюватиметься виключно роздрібна торгівля з павільйонів, на яку власне й має дозвіл Островський.

А поки що власник ринку «Фермерський» Юрій Ткаченко особисто взявся контролювати умови надання торгових місць «оптовикам», що переходять до нього з Пастерівської.

– Ринок «Фермерський» повністю пристосований до оптової торгівлі. Він облаштований під навісом, тож на торгові місця не потрапляє бруд і дощ. Його територією може вільно пересуватися транспорт. Крім того, на ринку є лабораторія – єдина в місті, збудована за всіма стандартами, яка чітко перевіряє продукцію на інфекційні хвороби, на нітрати тощо. Крім того, тут є безкоштовні санвузли, – розповів Юрій Олегович.

На фото – власник ринку «Фермерський» Юрій Ткаченко та заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків – начальник управління розвитку підприємництва ОДА Микола Папуша (зліва направо)

На фото – власник ринку «Фермерський» Юрій Ткаченко та заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків – начальник управління розвитку підприємництва ОДА Микола Папуша (зліва направо)


За словами керівництва ринку «Фермерський», фінансово від переїзду підприємці нічого не втратять. Вони платитимуть, як і на Пастерівській, орендну плату в розмірі 20 гривень на добу.

Також Юрій Ткаченко пообіцяв звернутися до правоохоронних органів, аби там розібралися з погрозами, що адресують підприємцям з ринку на Пастерівській, від його імені. На його переконання, такі дії невідомих спрямовані на дискредитацію не лише його імені, а й ринку «Фермерський».

реклама

Коментарі  

 
0 #17 спостеригач 12.03.2014 12:13
Цитую Мефодій:
Вони запевняють: вирішальним критерієм при виборі місця подальшої роботи стали виключно умови торгівлі - знаю як їх там товкли щоб вони перебрались на фермерський - це все просто бізнес.

А я знаю люди перейшли тому що їм так схотілось!!!Вже час настав!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 спостеригач 12.03.2014 12:11
Господари нідочого!!!Там у людей терпіння луснуло!!!Вони перейшли туди де їм краще!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 Правда 22.02.2014 23:38
А еще есть магазины "Молли"..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Юрий 21.02.2014 16:39
Начнем с того, каким образом рынок, построенный за бюджетные деньги, стал собственностью Т...... Думаю, очень скоро этот вопрос будет решаться соответствующим и органами (судя по обстановке в стране).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 Stalker 19.02.2014 10:16
Спрраведливості раді хочу зауважити, що і цей Ткаченко ..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #12 думающий 18.02.2014 16:37
Ткаченко силою людей загнав, ще з податкової його пам'ятаємо...Де дерслужбовець гроші взяв на ринок?Де прокуратура?Звідки гроші на реторан?Одні питання, а відпоідей немає.ГАНЬБА.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Мефодій 18.02.2014 10:53
Вони запевняють: вирішальним критерієм при виборі місця подальшої роботи стали виключно умови торгівлі - знаю як їх там товкли щоб вони перебрались на фермерський - це все просто бізнес.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #10 Юрій 17.02.2014 22:06
Цитую правдоруб:
МДААААА денискі знову доведеться починати все з ноля : все що накр....в за депутатство віддасть по судам та прокуратурам , посаду заберуть, ринок закриється сам собою - половина павільйонів вже стоять порожніми, а тепер позакриваються і останні.
"Бог не Тимошка - видит немножко" :lol: :lol: :lol: :lol:

Починати то доведеться майже з нуля, але, головне, що якщо не змінить себе, своє відношення до людей, то рано чи пізно знову опиниться там же, де й зараз.Просто та "діяльність", яку він проводив повернулася до нього і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Дядя 16.02.2014 02:53
Цитую федор принципиальный:
Цитую Дядя:
А кем раньше работал Ткаченко?Может есть у него рычаги воздействия на торговцев? Чей там "Ботичелли"?

Племяш черевка,дядя в свое время пристроил керовать податковой...

Честно заработал!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #8 Николай 15.02.2014 18:20
Бизнес- жестокая штука. Выживает сильнейший. Сумел Ткаченко построить такой рынок, сумеет и запустить его. Рано или поздно, хотим мы этого или нет, но волею судьбы торговля из крупногабаритны х автомобилей на ул. Пастеровской будет закрыта. И переезд торговцев в то или иное место от решения одних только Островского и Ткаченко не зависит. Оптовики - это единый , целый организм, и делить его никак нельзя, а два оптовых рынка для г. Черкассы - много. Конечно, в данное время есть способ легко уладить вопрос работы обеих рынков, но здесь этот вопрос должны обсудить между собой оба хозяина рынков и принять честное друг перед другом решение.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100