реклама

реклама

Про народну самооборону Черкас активно заговорили після повідомлення ЗМІ про те, що вона «відібрала офіс» у обласної організації Партії регіонів. Одразу виникло питання: як структура, що ставить собі завданням боротьбу за законність, могла захопити чужу контору? Тому коли «Прочерку» зателефонували самооборонівці й запросили «познайомитися», ми сприйняли цю пропозицію з великим зацікавленням.

Офіс регіоналів перейшов до народної самооборони. Фото надано народною самообороною

Офіс регіоналів перейшов до народної самооборони. Фото надано народною самообороною


Зателефонував нам колишній автомайданівець Сергій Нікітенко, чию машину ми разом їздили «визволяти» із ДАІ після того, як її понівечили битами тітушки біля ОДА в ніч проти 27 січня. Тепер Сергій – один із активістів самооборони.

- Коли ми зайшли в колишній офіс Партії регіонів, то побачити купи сміття й агітаційної продукції, - проводить нам екскурсію по зайнятому офісу Сергій Нікітенко. – Були й деякі залишені регіоналами документи. Їх зараз ретельно вивчають. Проте цінні речі, комп’ютери тощо попередні власники офісу забрали. Як бачите, в усіх кабінетах – наші люди, в коридорах – рух. Роботи, як кажуть, навалом... А! Ось, бачите, перед дверима замість килимків – прапори Партії регіонів.

Офіс – двоповерховий. Колись він належав банку «Україна». А до того, як тут розмістилися регіонали, його займав адміністративний суд Черкаської області.

Самооборонівці прибирають сміття й регіоналівську агітацію. Фото надано народною самообороною

Самооборонівці прибирають сміття й регіоналівську агітацію. Фото надано народною самообороною


Сергій представив журналіста «Прочерку» начальникові штабу самооборони Олександрові Чигарьову, заступнику начальника штабу Олегові Скальку та керівникові прес-служби Олексієві Семенюку. Вони ще не звикли до спілкування з журналістами й на початку розмови дещо нервували. Проте швидко «розговорилися» й стали цікавими співрозмовниками.

- У цьому офісі ми перебуваємо цілком офіційно, - запевнив Олександр Чигарьов. - Цей будинок – це комунальна власність міста. Регіонали останні кілька місяців перебували тут незаконно – не платили за оренду, комунальні платежі тощо. Після виїзду регіоналів ключі від приміщення у міськраді отримала самооборона. Все робилося у присутності ЗМІ, міліції, охоронного агентства, яке охороняло офіс Партії регіонів. Зайшовши сюди, ми склали акт прийому будівлі. З міськрадою буде укладено договір про оренду.

Після регіоналів залишилися цілі шафи документів. Фото надано народною самообороною

Після регіоналів залишилися цілі шафи документів. Фото надано народною самообороною


На запитання, для чого самообороні такий великий офіс, Олександр відповів, що самооборона нині виконує чимало обов’язків перед громадою міста.

- Ми покликані боротися зі злочинністю, яка зараз дедалі частіше дає про себе знати, з безпорядками, які дехто влаштовує під видом «Майдану». У нас налагоджено співпрацю з міліцією, - розповідає пан Чигарьов.

На наше прохання Олександр навів кілька промовистих прикладів.

Приміром, працівники ДАІ звернулися до самооборони щодо складної ситуації поблизу дитячої обласної лікарні – автоінспектори затримали двох п’яних водіїв, які поводилися агресивно й кричали, мовляв, «мало ми вас стріляли на Майдані!» Під’їхала група патрульно-постової служби, прибули й четверо самооборонівців. Порушників порядку затримали й доправили у відділок.

- Від міліції – подяка, - не без задоволення додав Олександр. - Зараз словом «Майдан» багато хто прикривається при хуліганських діях.

Олександр Чигарьов

Олександр Чигарьов


Олександр Чигарьов навів й інший приклад: уночі двоє людей на підпитку почали грюкати в скляні двері міськради: «Пустіть нас, ми герої Майдану, ми – самооборона!» Охоронець викликав справжніх самооборонівців.

- Прибули наші хлопці, затримали, викликали міліцію, передали порушників їй. Ці люди не мають ніякого відношення ані до самооборони, ані до Майдану, - підсумував Олександр.

За словами пана Чигарьова, нині міліція боїться виїжджати на патрулювання міста.

- Ви подивіться: сьогодні виїжджає два «бобіки» на всі Черкаси. Отже, хто може вилізти за таких умов? Крадії, грабіжники. Ми будемо захищати наше місто і його жителів від усього цього, - сказав Олександр. – Крім того, ми покликані на боротьбу з корупцією чиновників та депутатів усіх рівнів. Випив – не сідай за кермо. Якщо міліція не може забрати в порушника права – це зробимо ми. Порушив закон – відповідай нарівні з простими трудягами.

За словами Олександрового заступника Олега Скалька, велика ділянка роботи – боротьба з корупцією у лікарнях.

- Сьогодні наша група виїхала поспілкуватися з керівниками лікувальних закладів, щоб обговорити, як позбутися хабарів, зловживань в охороні здоров’я, - каже Олег. – З цих питань було дуже багато дзвінків від жителів міста. Ми попередимо головних лікарів: якщо вони хочуть, щоб їм давали хабарі, їм даватимуть хабарі, а ми, у свою чергу, братимемо хабарників. Сьогодні вже йде така розмова.

Олег Скалько

Олег Скалько


Журналіста «Прочерку» цікавило, що за люди ввійшли до складу самооборони.

- У нас є відставники, багато осіб, що відслужили в армії, колишні міліціонери, працівники МНС – люди з різних верств, різної освіти, - сказав Олександр Чигарьов.

А керівник прес-служби Олексій Семенюк додав, що самооборонівці – люди поміркованих поглядів, більшість із яких познайомилися один з одним на барикадах та блокпостах – не тільки в Києві, а й на черкаській дамбі.

На запитання про те, яким себе бачить самооборона в майбутньому, Олександр Чигарьов відповів:

- Коли відбуватиметься реформування міліції, ми сподіваємося, самооборона буде тим кістяком, стрижнем, на основі якого будуватиметься нова правоохоронна система. Можливо, це буде система муніципальної міліції. Але вирішувати не нам, а Верховній Раді. А самооборона як така буде в країні доти, доки не зміняться правоохоронні органи, прокуратура, судова система. Ніхто нікуди не розійдеться, поки всі вони не почнуть працювати по-іншому, по закону. Ми не хочемо нав’язувати своїх законів. Треба виконувати ті, що вже є.

Група самооборонівців на виїзді

Група самооборонівців на виїзді


За словами Олександра, нині самооборона фінансується за пожертвування громадян та особисті кошти її учасників.

- У нас немає жодної людини на зарплаті. Немає супербізнесменів чи супердепутатів, які б носили нам у гаманцях гроші. Ми – позаполітична організація. Ми не підпорядковані жодній політичній партії, - наголосив пан Чигарьов.

На наше зауваження, що «жити все-таки за щось потрібно», він відповів:

- Скажу чесно. Я два місяці не працюю за основним місцем роботи. Але маю родину. І якимсь чудесним чином у родині є й хліб, і до хліба. Я не ходжу з простягнутою рукою, не бігаю за кимсь. Мабуть, якщо Бог дав нам перемогти цю нечисть яничарську, то Він потурбується й про нас та наші сім’ї.

Як зазначив керівник прес-служби самооборони Олексій Семенюк, у разі будь-яких антизаконних проявів громадяни можуть звернутися по допомогу не тільки до міліції, а й до самооборони. Телефони «гарячої лінії» - 093 430 43 96, 068 217 74 31. Адреса: бул. Шевченка, 245.

реклама

Коментарі  

 
0 #20 стійкий націоналіст 12.03.2014 07:49
Цитую Сергій з Кривалівки:
А хто він взагалі такий цй Олександр Чигарьов?... Чим займайвсь та звідки вигулькнув?!....

у нього "руське" призвище-ганьба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Сергій з Кривалівки 11.03.2014 16:25
А хто він взагалі такий цй Олександр Чигарьов?... Чим займайвсь та звідки вигулькнув?!....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 стійкий націоналіст 11.03.2014 09:13
тільки зараз помітив на фото агента польської шляхти Влада Бороff
теж мабуть самооборонець
вiy забув як шляхта спалила нашого Тараса Бульбу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 стійкий націоналіст 11.03.2014 08:47
ой ой ой тримай злодія
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #16 Місцевий 08.03.2014 19:07
... Зайшовши сюди, ми склали акт прийому будівлі. З міськрадою буде укладено договір про оренду...

Цікаво виходить - На ПР вказують, що не платили за оренду, а САМІ більше місяця користуються будівлею і тільки планують, що "колись" буде укладено договір оренди...

Чи не схожі у своїх поступках ви на регіоналів ????????????? ;-)

САМОЗАХВАТ ТА НЕ СПЛАТА ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ ВИМАГАЄ ВІДПОВІДАТИ ЗА ЗАКОНАМИ УКРАЇНИ, В Т.Ч. І ЗА КРИМІНАЛЬНИМ КОДЕКСОМ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #15 СОВЕТНИК 05.03.2014 02:13
Цитую Знающий:
Цитую будячок:
Цитую стійкий націоналіст:
...БЕНДЕРА ЖИВЕ ЖИВ I БУДЕ ЖИТИ


ЛЄНІН, БАНДЄРА, МАХНО, ЯНУКОВСКІЙ, ТІМАШЕНКА - всі вони служили, служать СВОЇЙ ідеї, і завдяки ТИМ, хто так "ревностно" захищає ЇХНІ ідеї НАША країна немає СВОЄЇ - ЄДИНОЇ, НАЦІОНАЛЬНОЇ. У такий скрутний час МИ повинні всі ЗГУРТУВАТИСЯ, а не цькувати один одного... А цим "хлопчикам" теж хочеться нагадати, хоч ВИ і БУВШІ і сьогоднішні - НЕ ЗАБУВАЙТЕ, МИ ВСІ ХОДИМО ПІД БОГОМ... і ПАНЕ Олександр, у вас татуювання якого "формату", случ. не крімінального?

Хрести на пальцях це все "зоновські наколки", так що скоро будем жити "попонятіях"
ЛЮБИТЕЛЬ-КОМЕНТАТОР а не посмотреть бы тебе ..... и определить кто кем был на зоне? СОВЕТУЮ ЗАГЛЯНУТЬ, ЧТОБ ЗНАТЬ, НАВЕРНЯКА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 я не любопитний-я справед 05.03.2014 02:04
тільки сьогодні в 14 год. мені показували 4 будинка в Зорів разом ще з одним агенством, бо 1 будинок відкривали ключем Зорі, а один друге агенство. Так що робота єсть, мені знайти житло. А ви все шукаєте до чого б і до кого причепиться. А самооборону потрібно, згадайте як ходили в ДНД-давали 3 дні до відпустки, але ж міліціїї добре допомагали і порядку було більше на вулицях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Я черкащанин 04.03.2014 18:12
Цитую Знающий:
Цитую будячок:
Цитую стійкий націоналіст:
...БЕНДЕРА ЖИВЕ ЖИВ I БУДЕ ЖИТИ


ЛЄНІН, БАНДЄРА, МАХНО, ЯНУКОВСКІЙ, ТІМАШЕНКА - всі вони служили, служать СВОЇЙ ідеї, і завдяки ТИМ, хто так "ревностно" захищає ЇХНІ ідеї НАША країна немає СВОЄЇ - ЄДИНОЇ, НАЦІОНАЛЬНОЇ. У такий скрутний час МИ повинні всі ЗГУРТУВАТИСЯ, а не цькувати один одного... А цим "хлопчикам" теж хочеться нагадати, хоч ВИ і БУВШІ і сьогоднішні - НЕ ЗАБУВАЙТЕ, МИ ВСІ ХОДИМО ПІД БОГОМ... і ПАНЕ Олександр, у вас татуювання якого "формату", случ. не крімінального?

Хрести на пальцях це все "зоновські наколки", так що скоро будем жити "попонятіях"

Чого обов"язково зонівські? Я знаю, такі в армії робили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Знающий 04.03.2014 13:56
Цитую будячок:
Цитую стійкий націоналіст:
...БЕНДЕРА ЖИВЕ ЖИВ I БУДЕ ЖИТИ


ЛЄНІН, БАНДЄРА, МАХНО, ЯНУКОВСКІЙ, ТІМАШЕНКА - всі вони служили, служать СВОЇЙ ідеї, і завдяки ТИМ, хто так "ревностно" захищає ЇХНІ ідеї НАША країна немає СВОЄЇ - ЄДИНОЇ, НАЦІОНАЛЬНОЇ. У такий скрутний час МИ повинні всі ЗГУРТУВАТИСЯ, а не цькувати один одного... А цим "хлопчикам" теж хочеться нагадати, хоч ВИ і БУВШІ і сьогоднішні - НЕ ЗАБУВАЙТЕ, МИ ВСІ ХОДИМО ПІД БОГОМ... і ПАНЕ Олександр, у вас татуювання якого "формату", случ. не крімінального?

Хрести на пальцях це все "зоновські наколки", так що скоро будем жити "попонятіях"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #11 Давайте уже думать 03.03.2014 11:52
Скажіть, будь ласка, Вам не соромно такі рекламні статті ставити? Це є також така собі партія, головуючими є люди, которі хочуть влади... І зараз, в тій ситуації, яка є в країні, так відкрито їх рекламувати... Особливо сподобалось про те, що ДАІ звертається до Самооборони по допомогу, ну хоч не смішіть )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100