IMG_9793 Влада проголошує війну усій придніпровській забудові, але не поспішає чіпати крупні відпочинкові об’єкти.

«Дзвонили, називали суму за 100 тисяч доларів. Казали, як не заплачу, знесемо ресторан… Прийшла нова влада і прийшов «безпредєл»! Раніше законів хоч якось дотримувалися. У мене є всі дозволи на цей заклад». – «Такі заклади на березі Дніпра, як «Робінзон», «Бочка» тощо будуть знесені. Є вирок суду. Він оскарженню не підлягає. Ті будівлі, що стоять в прибережній захисній смузі, – будуть знесені. Таке бачення у губернатора, міністра, Президента, Уряду!» – «Оскільки ви рішення суду не виконали, то вже на місце прибули представники спеціалізованих організацій, що будуть займатися розбиранням і демонтажем закладу. Якщо ви будете чинити опір, то ту присутні представники органів внутрішніх справ».

 «Все це затіяла прокуратура…»

Черкаська влада почала реалізовувати свою політику по зачистці прибережної смуги Дніпра. Почали, як кажуть власники ресторану «Робінзон», зі слабших, тобто з них.

На захист "Робінзона" стають його працівники та відпочиваючі

На захист "Робінзона" стають його працівники та відпочиваючі

1 липня, зранку, до ресторану приїхали судові виконавці. Налаштовані вони були рішуче. Але ще напередодні власники ресторану дізналися, що їх заклад збираються знести, тож підготувалися завчасно. Cкликали підмогу – родину, друзів, знайомих, депутатів. І попередили: «Ляжуть під танки!».

Надія Головня: На прийом до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба мене не пустили

Надія Головня: На прийом до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба мене не пустили

– Тут території 0,36 га. Зараз у мене працює 5 людей. Працювало б більше, але мене щодня закривають, – розповідає підприємець Надія Головня. – Я вклала в цей ресторан своє життя і здоров’я, а також здоров’я своєї родини. Подивіться, яка краса навколо. А мене екологічна інспекція то від електроенергії відключає, то штрафує. Так, мене були оштрафували на 43 тисячі гривень, бо я, мовляв, знесла тут «цінний шар грунту». Де ви тут грунт бачили??? Тут смітники були і пісок. Ми все прибрали, завезли сюди 13 вантажівок землі, щоб квіти росли. Президент хоче, щоб підприємці працювали. А чому цьому не сприяють? Я в цьому бізнесі 13 років. Мене звинувачують в самозахваті цієї землі, хоч я маю всі необхідні документи. Та в мене просто хочуть забрати заклад. За п’ять років судової тяганини у мене було 42 суди. Майже всі я виграла. Але черкаська прокуратура не зупинилася. Подала у Київ на апеляцію. Київський суд я програла. Та вважаю його замовним. Суд тривав дві хвилини. Ніяких документів у мене не питали. Я не погодилася з рішенням. Подала у Вищий суд. Принаймні до його рішення ніякого знесення ресторану не повинно бути.

Влада наполягає на знесенні усіх споруд "Робінзону"

Влада наполягає на знесенні усіх споруд "Робінзону"

Розповівши свою історію на камери телеканалів, Надія Павлівна відійшла в бік. Тут «Прочерк» мав змогу поспілкуватися з нею детальніше.

– Дзвонили мені. Називали суму. Мовляв, якщо таку суму заплатите, то будете працювати. Як не заплатите, то рішення суду вступить в силу.

– З прокуратури дзвонили?

– Він не представився.

– Ви так зрозуміли, що з прокуратури дзвонили?

Я не можу зараз цього стверджувати. Але ж все це затіяла прокуратура…

До ресторану підтягнулась техніка для демонтажу

До ресторану підтягнулась техніка для демонтажу

– А яку суму називали?

– 100 тисяч доларів. Я такі гроші не заробляю. Після відмови почалося… Зразу рішення суду подали на виконавчу службу.

– А ви комусь офіційно повідомляли про ці вимагання?

– Офіційно? У 2005 році, коли в мене довго не оформлялися документи, в мене вже вимагали гроші. Я заплатила депутатам. Але мене обманули. Мені гроші не повернули і не дали того документу, що мені був потрібен. Тоді я звернулася до прокуратура. Та ніхто досі не покараний.

– Тобто у своїй діяльності вам вже доводилося стикатися з хабарництвом?

– Так.

– Це були депутати міськради?

– Так. Взагалі, за допомогою я зверталася і до Президента, і до прем’єр-міністра, і до генерального прокурора. Але всі надсилають відписки, мовляв, щоб розбиралася прокуратура на місці. А прокуратура мене замовила. Два тижні тому хотіла потрапити на прийом до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба. Та не пустили мене. Тоді я йому надіслала лист. У відповідь –мовчанка…

 «Власникам незаконних будівель на березі Дніпра треба починати їх зносити!»

Підходять представники державної виконавчої служби. Перший представляється: головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби черкаського міського управління юстиції Олег Клименко. Каже, що вони «завітали», бо на виконанні знаходиться наказ господарського суду Черкаської області від 30 травня про те, що підприємець Надія Головня має звільнити самовільно зайняту територію. Оскільки вона не виконала рішення суду, то це робитимуть державні виконавці. Щоб вони могли спокійно розбирати увесь ресторанний комплекс, поряд присутні і міліціонери.

Державні виконавці наполягають на законності вимог про знесення "Робінзону"

Державні виконавці наполягають на законності вимог про знесення "Робінзону"

Надія Головня ставить вимогу: ознайомитися з документами ДВС, інакше не допустить державних виконавців на територію. Зав’язується словесна суперечка. Обидві сторони йдуть за стіл переговорів.

«Ламати – не будувати!» – кричать навздогін державним виконавцям жінки з групи підтримки Надії Головні.

У цей час начальник державної екологічної інспекції в Черкаській області Микола Клименко пояснює журналістам: історія з рестораном «Робінзон» – тільки початок.

Начальник обласної екологічної інспекції Клименко: Тут скандальна ситуація, бо є незаконослухняні громадяни

Начальник обласної екологічної інспекції Клименко: Тут скандальна ситуація, бо є незаконослухняні громадяни

– Пам’ятаєте, ще у 2007 році я казав, що такі кафе, як «Робінзон», «Бочка» будуть знесені. Пройшов час: є вирок суду про знесення незаконної забудови. Чому вона незаконна? «Робінзон» побудований на землі, яка не була відведена. По-друге, ресторан знаходиться в прибережній смузі: це порушення екологічного законодавства. По-третє, вони пробили тут свердловину, але не отримали дозволу на водокористування. Крім того, діяльність будь-якого ресторану призводить до викидів. Дозволу на них також немає. Рішення суду датоване ще 15 травня. У власників закладу був час виконати його. Зараз виконується рішення суду останньої інстанції, яке оскарженню не підлягає, – говорить Микола Клименко.

Після цього начальник обласної державної екологічної інспекції заявив, що усім людям-власникам незаконних будівель на березі Дніпра треба починати їх зносити.

– Йде судова тяганина й по іншим закладам. Прийде логічне завершення цих справ. Ми зараз судимося і з «Бочкою», і з «Агро-Каскад» (дачний кооператив – Ред.), і з підприємством «Ремпобутсервіс». Читайте історію Греції, Італії, Іспанії… Це стосується і «Селени», і «Царського села». Це стосується всієї захисної смуги.

Прибережна забудова, з якою хоче боротись обласна влада, поки що стоїть нелякана

Прибережна забудова, з якою хоче боротись обласна влада, поки що стоїть нелякана

– За скільки ж років очистите прибережну смугу Дніпра? – запитали журналісти.

– Не знаю, – чесно відповів Микола Климко. – Бачите, ми ж з 2007 року судилися з «Робінзоном». А зараз 20011-й…

– Я не думаю що знесуть «Бочку» і «Царське село». Хто слабший, того і давлять. Чого ви не почали з «Селени», з «Бочки»? – запитує присутня серед людей, що стоять на підтримку закладу, Любов Стольнікова. – А тут люди прості, то можна їх чіпати. Я кожного року сюди їжджу відпочивати з чотирма внуками. Тому і вийшла на підтримку закладу!

І жінка пропонує Миколі Клименку взяти сумку і піти разом з нею прибирати берег Дніпра. Той відмовляється.

Почувши про протистояння на "Робінзоні", на місце події приїхав міський депутат Андрій Більда (у центрі)

Почувши про протистояння на "Робінзоні", на місце події приїхав міський депутат Андрій Більда (у центрі)

Микола Клименко повідомляє:

– Сьогодні ми закрили 146 підприємств в області. Вони в законному порядку закрилися. І два підприємства з них відкрилися, бо усунули порушення. А тут скандальна ситуація, бо є незаконослухняні громадяни!

Розмовами і закінчується 1 липня скандал з-приводу знесення ресторану «Робінзон». Надії Головні дали декілька днів на вирішення судових суперечок. Вона впевнена, що ресторан відстоїть. «Я жінка сильна! Хай чують усі: мене не подолати!» – кричить вона.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #25 Петя 13.07.2011 08:37
Цитую Сергій:
А головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби черкаського міського управління юстиції Олег Клименко - це не син Миколи Клименка, чи родич??? (якщо так, то як же виконується антикорупційний Закон, що вступив в силу з 01.07.2011р.)???


Не син і не родич
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #24 Александр 09.07.2011 23:09
Раньше на Робинзоне было нормально. А последних 2 года политика Робинзона стала наплевательской . Практически каждый вечер до 12 ночи музыка орет, что слышит наверное вся Дахновка, я уже молчу про то, что если ты захотел там пофотографирова тся то за это хозяину нужно было заплатить 100 гривен. Лично я этого не понимаю. Или вот случай, год назад, на Ивана Купала, подошла купить себе мороженое. Девушка на баре говорит, с вас дополнительно 10 гривен. Я мол спрашиваю, за что? Она, мол, за обслуживание. Но я же за столиком не сижу,я просто купить мороженное, какое обслуживание? Все равно, с вас 10 гривен...Маразм. Так что то, что кто-то кричит что он обычный человек, то я сильно в этом сомневаюсь. Если бы за последних 2 года Робинзон не испаганился, то я бы возможно его поддержал. А так, пусть сами себе там воюют.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #23 ыфыф 07.07.2011 21:02
Клім всемогущий!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Бездари шо ви радіете! Ви хоч *** змогли построїть?Жаба ось ваша совість!
А хочете Клімові дачі подивитись так він їх собі строїв не людям собі рідненькому!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #22 Олег 07.07.2011 15:20
Ну шо будемо спостерігати, чи хватить хоробрості у гоблінів протягти граблі до "Царського села" та "Спортохоти"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #21 Фінансист 07.07.2011 11:33
Давайте не будем говорить уж, что она "обычная"... Так себе ни с того ни сего захотела и взяла кусок земли около Днепра и организовала свое дело? И если б так каждый смог сделать, то тогда действительнго в нас был бы рай на Черкащише
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Галина 07.07.2011 10:19
Цитую Людмила:
Ви тільки подивіться, кого власниця збиралася класти під важку техніку!!!! http://vikka.ck.ua/ua/news.php?bl=1&pid=6&view=3624#comm ДІТЕЙ!!! Одне цікаво - хто її кришує?!Звичайні тіточки не розбудовують кафе на берегах Дніпра.

она обычая женщина!!и не один год этот ресторан приводила в порядок!!!!!есл и вы не помните она начала с малого....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #19 Любов Майборода 06.07.2011 20:25
Нинішня влада продовжує діятми за принципом: "Друзям - все, ворогам - Закон"! В першу чергу потрібно зносити "хатинки" вздовж Дніпра від моста до Дахнівки - всі вони незаконно забудовані. Але якщо подивитись - ХТО там живе - вся черкаська так звана "еліта" Тому не чіпають. Що стосується Робінзона - заклад доступний для черкащан. А землю звичайно забере влада, яка будує "НОВУ Черкащину". Після того, як міська рада віддала 5,5 га соснівської землі під резиденцію обласній владі - у можновладців апетити зросли .. Треба всіма можливим законними засобами протидіяти рейдерському захопленню Черкащини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #18 Сергій 06.07.2011 18:49
А головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби черкаського міського управління юстиції Олег Клименко - це не син Миколи Клименка, чи родич??? (якщо так, то як же виконується антикорупційний Закон, що вступив в силу з 01.07.2011р.)???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #17 кент 06.07.2011 00:11
Покажите пример с царского села и с причалов где давно стоят капитальные постройки, а потом уже сносите камышовые и деревянные домики , покажите что вы власть сначала на власть имущих и приведите их к закону , наверное кишка тонка самим с собой тягатся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 Українка 05.07.2011 23:19
Наводити порядок у прибережних зонах Дніпра,БЕЗУМОВН О, давно потрібно.Головне,щоб дії ці були не вибірковими та не театралізованим и підтримками діючої влади,що ,на жаль,все частіше спостерігається .Пересічним громадянам намагаються показати,хто тут хазяїн,а не те,що закон -один для всіх.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100