В оголошеній владою війні придніпровським забудовам замість будівельної техніки зброєю стають буква і кома закону. Влада лаштує свою зброю: обласна рада за протестом прокурора вивела землі Кременчуцького водосховища з-під опіки сільських рад. Поки дорогі котеджі стоять неляканими, постраждала під час цієї війни власниця прибережного ресторану «Робінзон» готується і надалі відстоювати свій заклад. У інтерв’ю власниця «Робінзону» Надія Головня розповіла про перемогу в боротьбі за свій ресторан:

– Надіє Павлівно, що зараз відбувається з вашим рестораном?

– Подала документи про закриття закладу: вечорами холодно, людей мало, а зарплату працівникам платити треба. Я 13 років працюю в цій сфері, і щороку ми так робимо. Цього року нас хотіли знищити, але справедливість є, я виграла Вищий господарський суд, бо в мене були всі документи і я знала, що закон на моєму боці. Хоча прокуратура подала до господарського суду, ніби в мене самозахоплення землі. Я виграла той суд, але ж вони подали апеляцію в Київ. Я туди приїхала, а там, як у 1937 році: прийшли і відразу винесли вирок – «самозахоплення». Навіть документів жодних у нас не запитували. Відразу ж це рішення набрало чинності, а виконавча служба приїхала і почала його виконувати. Я їх просила не робити цього, бо подала до суду вищої інстанції. Але ж ніхто мене не слухав. Потім відбувся Вищий господарський суд, де з усім розібралися.

– Як би там не було, але правду таки можна відстояти?

– Так. Я сподівалася, що хтось таки зможе розібратися в моїй справі по закону. І коли ти стукаєш, тобі відчинять двері. Ніхто в Черкасах не чекав, що я виграю Верховний Суд.

Ресторан "Робінзон" - перша жертва берегової "зачистки"

Ресторан "Робінзон" - перша жертва берегової "зачистки"


– Чому «наведення порядку» на узбережжі почали саме з «Робінзону»?

– Вважаю це замовленням. Є в органах прокуратури люди, які зацікавлені мене звідси прибрати. Саме прокуратура подала на мене до суду за «самозахоплення». Які тільки служби до мене не приходили з перевірками! Йде повне знищення мене як підприємця. Цей тиск триває вже три роки. Цього року вирішили піти судом. А суди ж у нас знаєте які? Хто така я і хто – прокуратура?

– Чи не пропонували вирішити питання інакше?

– Я зверталася до депутатів, але ж вони нічого не вирішували. Три роки тому прийшла екологія тут усе опломбовувати. Я не дала це зробити і подала до суду. Мені запропонували вирішити проблему: щомісяця платити певну суму. Я сказала, що таких грошей не заробляю. Ми працюємо лише влітку, 3 місяці, в мене сім'я. Хоча багато хто каже, ніби я тут гроші лопатою гребу. Я відповіла: то беріть ту лопату, станьте біля мене і спробуйте тут гребти. Кому падають гроші з неба, той і може вам хабарі нести, а мої гроші дуже важко заробляються. І до мене пішли перевірка за перевіркою. За один місяць було 23 перевірки і штрафи за штрафами. Але я всі штрафи оскаржую в суді. Два роки тому прислали протокол і штраф на 43 тис.: начебто я знесла дуже дорогоцінний ґрунт і цим завдала величезної шкоди екології. На київському рівні я виграла суд. Бо тут же піщана земля! Навпаки, я завезла 12 машин родючого ґрунту, щоб квіти росли. І щороку довожу землі.

Держвиконавці почали зносити Робінзон 6 липня. Його демонтаж викликав у Черкасах значний резонанс

Держвиконавці почали зносити Робінзон 6 липня. Його демонтаж викликав у Черкасах значний резонанс


– Тобто на вас почали тиснути ще за попередньої влади?

– Я багато разів записувалася на прийом і намагалася потрапити до Черевка та його заступників. Але марно. То відпустки у них, то відрядження, то робота. Коли цього року відбувався «безпредєл», я намагалася достукатися до Тулуба, щоб він знав, що коїться у нього в області. І теж не потрапила до нього. Хоча до мене доходили чутки, що начебто це його вказівка була щодо «Робінзону»… Зараз до мене податкова прийшла з перевіркою, хоча жодного права на це вони не мали. Я їх пустила, бо мені приховувати нічого. Десятиденна перевірка закінчилася, і вони написали акт, начебто в мене не вистачає товару і десь до 50-ти тисяч штрафу платити треба.

– Оце так вони підприємців підтримують…

– У мене середні ціни, хороший пляж, усе безкоштовно – і пара-сольки, і лежаки, і туалет. Чим більше таких закладів буде на березі, а не чагарників, тим краще людям! А так уявіть: закрили в розпал сезону, спека, людей безліч на пляжі, а в нас відрізали газ і світло. Люди не можуть ні до туалету сходити, ні води купити, бо все перекрито. У нас були замовлені дні народження, весілля на 9 липня, а 6-го нас закрили. І от як людям бути? Вони кинулися в інші заклади, а там усе зайнято. На Івана Купала люди ввечері до нас приходять, а тут – руїни. Поки у нас будуть такі чиновники, нічого доброго у нас в країні не буде.

Ще до знесення капітальної споруди Надія Головня відстояла свій бізнес у судах

Ще до знесення капітальної споруди Надія Головня відстояла свій бізнес у судах


– Ви закриваєте «Робінзон» до наступного літа. Що далі?

– У сина є ще інша точка на трасі за Чапаєвкою, «Колиба», і я там працюю. Я гарний кухар і смачно готую. Два місяці тому в мене онук народився, якого ми дуже довго чекали. Може, кілька тижнів його доглядатиму. Підготувала дуже багато документів до Генпрокуратури, бо, якщо не боротися, тебе вигорнуть на смітник і це триватиме й наступного року. Але ні на кого образи не тримаю. Я людина віруюча і знаю, що Бог усе бачить. Є тут і свої плюси. Цього року я дізналася, хто мої справжні друзі, стала популярною людиною, бо про мене дуже багато показували та писали. Так би залишалася «темною», а зараз добре розбираюся в законах і знаю, які двері відчиняти і з ким спілкуватися. Ще один плюс: за ці два місяці я схудла на 10 кг, які ніяк не могла скинути, і зараз перебуваю у відмінній формі. А час усе розставить на свої місця. Я навіть і вдячна за те, що пройшла це пекло. Чорна смуга може трапитися в житті кожного. Вірю, що зможу все відбудувати. В мене є хороший адвокат, я готова продовжити цей бізнес і зроблю його ще кращим!

Джерело: газета "Вечірні Черкаси"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 сусід 14.10.2011 22:05
На буряки всіх власників!( І знесених і тих, хто стоїть вже в черзі на звільнене місце, яке, як відомо "пусто не буває") Але я б порадив почати з генделиків. І скажіть, люди, кому з нас стане гірше?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100