реклама
Sucurity Police

реклама

19 червня в Черкасах стартує ремонт мосту через Дніпро. Орієнтовно ремонт триватиме 4-6 місяців. Протягом цього часу автомобілі через міст не зможуть проїхати, а з потоком пасажирів намагатимуться справитися дизелі та автобуси. Крім того, матимуть можливість подолати міст і автомобілі зі спецдозволами, тобіж керівники області, керівники поліції, інкасаторські машини тощо. Звісно, враховуючи попередні роки, коли закриття мосту на час ремонту створювало велику незручність для громадян, представники влади та відповідних служб роз’яснили жителям Черкащини, як же здійснюватиметься перевезення пасажирів через міст протягом його ремонту.

12-0-8

– У результаті довгої експлуатації мосту, а це більше 55 років, відбувається руйнування залізобетонних плит, які потребують заміни, — пояснив під час прес-конференції заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв. – На поточний ремонт мосту виділено з державного бюджету 100 млн грн.

Співфінансування з бюджету області становить 15,5 млн грн. Загальна вартість робіт — понад 121 млн грн. Підрядник – ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» – дає гарантію на ремонт 10 років.

І врахуйте, що це лише поточний ремонт. Капітальний ремонт мосту коштуватиме значно більше, але про вартість поки навіть не говорять.

У поточний ремонт входитиме облаштування суцільної монолітної плити на всі проїзні частини автомобільної дороги, облаштування нової гідроізоляції, облаштування двох шарів асфальтобетонного покриття тощо. Буде також відбуватися фарбування фермових конструкцій.

Для забезпечення ремонтних робіт із 19 червня запроваджується спеціальний графік пересування транспорту. Так, буде запроваджено графік проїзду рейсових автобусів на період ремонту мосту: з 6.00 год. до 9.00 год., з 16.00 год. до 19.00 год.

Рух всіх інших транспортних засобів заборонено, щоб не створити колапс. І Омаргалієв просить поставитися водіїв з розуміння до цього та радить політикам не спекулювати на цьому питанні, немов вже очікує якихось конкретних критичних зауважень...

До слова, на прес-конференції був представник бізнесу, який запитав, як же йому перевозити в Черкаси автобусом людей на роботу і чи може він вклинитися в те вікно, яке надасть влада для перевізників. На що отримав відповідь від Омаргалієва, що звертатися можна до чиновника Сергія Чубаня.

"Якщо ви возите робочих, то думаю, це питання можна вирішити", - сказав Омаргалієв.

DSC_0037

Начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу ОДА Сергій Чубань каже, що кількість рейсових автобусів через міст залишається – всього 28. Але домовленості з перевізниками є, тож можна запустити додаткові 4 рейси в кожне вікно.

– У перші дні обмеження побачимо потік пасажирів і якщо потрібно буде додатковий транспорт, то надамо. Про водний транспорт, на жаль, не говоримо. Обговорювалася можливість пантонної переправи, але поки немає можливості, бо немає причалу, де б це можна було організувати.

Щодо маршруток до Києва, то відстань по правому березі в об’їзд мосту для них майже не зміниться, а тому про підвищення вартості проїзду до столиці не говорилося, зазначає чиновник.

Для зручності водіїв на автомобільних дорогах Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук будуть встановленні інформаційні стенди про проведення ремонтних робіт на ділянці дороги із зазначенням схеми об’їзду. Інформація доведена до керівників районів.

DSC_0044

Чиновників на місцях просять спрацювати на совість, щоб всі автостанції були забезпечені відповідними розкладами.

Безпека дорожнього руху на мосту буде здійснюватися цілодобово і з двох сторін. Про це повідомив тво начальника відділу нагляду за станом доріг управління превентивної діяльності ГУНП в області Олександр Коваль.

– І з міста Черкаси транспорт завертатимемо, і на КП «Золотоноша» буде екіпаж, який завертите транспорт, – запевнив поліцейський.

Фото: ВІККА

Фото: ВІККА

Залишаються діючими графіки дизель-потягів від станції Черкаси о 7.30, 17.10 і 22.15, та від станції Золотоноша о 5.31, 13.26 та 20.01.

Окрім того, відокремленим структурним підрозділом Одеської залізниці «Шевченківська дирекція залізничних перевезень» на час ремонту для перевезення пасажирів буде запущено два додаткових дизель-потяги за маршрутом «Черкаси-Золотоноша» та у зворотному напрямку. Час відправлення цих дизель-потягів з Черкас до Золотоноші: о 12.02 год. та о 14.41 год.; із Золотоноші до Черкас: о 13.11 год. та о 15.52 год. На додаткових потягах вартість білета буде повна і пільговики також змушені будуть оплачувати проїзд. Але це стосується лише додаткових потягів.

Можливість перевезення залізницею пасажирів через міст складає близько 7 тисяч осіб на добу.

МАТЕРІАЛ ПО ТЕМІ: Карась: В області розгорнулась справжня гонитва за перепустками через дамбу

Керівник служби автомобільних доріг в Черкаській області Владислав Демиденко зауважив, що інформація про перекриття мосту з 15 червня була помилковою, бо ще не встигли виготовити потрібні перепустки. Це треба для ремонтників та для технологічного транспорту, які слід пред’являти цілодобовій охороні мосту.

Костянтин Омаргалієв наголошує, що провів нараду з райцентрами. Є домовленість по співфінансуванню для придбання трьох вагових комплексів. Перелік їх розміщення затверджено на сесії. Це має убезпечити міст після ремонту від важковагового транспорту, завантаженого з порушенням норм.

реклама

Коментарі  

 
+1 #18 Алла 05.07.2017 15:46
В минулому році Ткаченко обіцяв, що буде встановлено 7 вагових комплексів в області.тепер вже 3 і то тільки біля мосту.
Ставте вагові комплекси! Нехай платять за перевантажені фури або не випускають їх! Фури дороги гроблять, заробляючи для когось гроші а платники податків потім їх ремонтують, це нормальо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Правдолюб 30.06.2017 23:40
Пусть запустят катамаран и лодку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #16 Олександр 19.06.2017 10:20
Цікаво скільки з 121млн грн вкрадуть наші чиновннки? Робимо ставки! Я думаю 100 вкрадуть і 21 пустять на ремонт!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #15 Світлана 19.06.2017 07:42
Цитую опечатка:
Цілком можливо, що в статті зроблена опечатка, між цифрами 4 і 6 не потрібна риска, це означає, що ремонт буде здійснено не за 4-6 місяців, а за 46 місяців.

Десь так приблизно й буде. Згадаємо скільки років робили ремонт 7 км траси Черкаси - Сміла. Так це на ній непотрібно було ремонтувати міст.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 депутат 18.06.2017 19:24
Цитую Регіональна Тальнівщина:
Сильно багато ресурсів йде на утримання суддів, прокурорствующи х ...... .

Ну це ж головне зараз, саме в судах не законне взаконюється і законне скасовується, то як же можна обіжать цих ... .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 Благодатне 18.06.2017 09:18
Як можна проіхати через міст якщо працюемо до сьомоі години і так працюють більшість людей взагалі не продумали маршрути для людей які працюють в Черкасах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 опечатка 16.06.2017 22:28
Цілком можливо, що в статті зроблена опечатка, між цифрами 4 і 6 не потрібна риска, це означає, що ремонт буде здійснено не за 4-6 місяців, а за 46 місяців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Регіональна Тальнівщина 16.06.2017 12:13
Цей міст, зразка 19-століття - позорище на всю Яуропу. Зруйнувати і побудувати новий, але немає за що. Сильно багато ресурсів йде на утримання суддів, прокурорствующи х і на задоволення культурних потреб національних меншин. А тут ще й війна, можливо, що прийдеться його підривати, щоб зупинити наступ ординців
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #10 депутат 16.06.2017 08:35
Вже сам початок робіт, 19 червня, насторожує, адже практично пів літа пройшло. Заміна асфальтового покриття припадає на осінь, а потім погоду зроблять винуватою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 Антистец 16.06.2017 07:00
Прежде чем снимать старые плиты, пересчитайте, достаточно ли подготовлено новых. 121 млн - не так уж и много с учётом приближенных к ним ртов. А то был мост и нету. Как было много чего, а теперь нету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100