Попри заборони «Павліка Морозова» в Черкасах таки показали! Щоправда, не «помпезно», як планувалося, у філармонії, а на колишній «тютюнці», нині – у Будинку культури ім. Кулика. Оцінити творчість Леся Подерев’янського зібралося чимало черкащан. Більшість глядачів – чоловіки.

Вистава почалася з її «присвяти» дирекції драмтеатру, філармонії та ПАТ «Азот». Очевидно, такою була реакція акторів на відмову в наданні майданчика для виступу.

До речі, Черкаси – не єдине місто, яке відзначилось такою реакцію на «Павліка Морозова». Найбільшого спротиву він отримав у Донецьку, на другому місці – Черкаси і Луцьк, а на третьому – Дніпропетровськ.

Те, що в Черкасах так «приязно» зустріли «КРОТ», обурило акторів театру. Вони запевняють, що винен у цьому голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.


– Значить, у вас немає демократії! Ви обирали вождів у своєму місті. Велике їм «дякую», – демонстративно зааплодувала обурена акторка Олена Рєпіна.

Натомість директор театру «КРОТ» Євген Шпитько зазначив, що єдиний, хто підтримав виступ «КРОТівців» у Черкасах, – міський голова.

– Завдяки мерії ми показуємо цю виставу. А губернатор – це така посада, яка не вибирається, а призначається. От у нас все, що призначається, чомусь хоче заважати, пручається. Може, його треба вибирати? Тоді не буде такого… – зазначив Євген Шпитько.

Щодо ненормативної лексики, через яку і намагалися заборонити виставу в Черкасах, то до неї актори ставляться по-різному.

«В тесноте, да не в обиде» - «Павліка Морозова» прихистили на колишній тютюновій фабриці

«В тесноте, да не в обиде» - «Павліка Морозова» прихистили на колишній тютюновій фабриц


– Перш ніж забороняти, потрібно подивитися. Я можу заборонити щось дивитися своїй дитині, якщо воно мені не сподобалося, – розповіла Олена Рєпіна. – Люди похилого віку, виходячи з вистави, казали дуже хороші речі про те, що після 7-10 хвилини вони вже матюки не сприймають, а просто дивляться сюжет, на гру акторів. І це було чудово! А забороняти – це удєл ніщих, убогіх, нєсовєршенних!..

Її підтримує і колега Андрій Середа:

– У цій виставі є дуже класний вибір. Ти можеш вибрати, дивлячись виставу, або матюки, або сенс, або нічого не вибирати… – запевнив актор. – Коли хтось голосно матюкається в автобусі – це одна справа, це погано. А на сцені – це мистецтво…

На переконання акторів-«кротівців», «Павлік Морозов» з лайливими словами негативно на людей не впливає. Навпаки – наслухавшись матюків, людям більше не хочеться їх вживати у побуті.

– Моєму синові 24 роки. Крім вчення в інституті, він ще й музикант. Там обов’язкові матюки, інакше можна повіситися! Так от він це робить дуже недоладно, а це ознака того, що він не матюкається. Він вже знає, коли це потрібно, а коли – ні. У нього великий лексикон, тому вони йому не потрібні, – переконаний Андрій Середа.


Загалом же до Черкас актори «КРОТу» приїжджали з гарним настроєм.

– Вже немає снігу. Вже з’являються якісь барви. Вже весело! У вас дуже багато водойм! Лебеді, чайки! Дерев багато! Дороги «рівні», – перебивали та доповнювали одне одного актори, розповідаючи про свої перші враження від Черкас.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100