реклама

реклама

Тушковану в соусі арадакі рибу дораду японці традиційно готують до великих свят. Цю страву їдять за здоров’я чи то іменинника чи наречених. А також вона символізує довголіття й успішність. Скуштувати екзотичну «Дораду Арадакі» можна в черкаському ресторані «Yoshi». Тут цю рибу готує справжній японець – шеф-кухар Фудзівара Йошіхіро.

1

Як розповідає директор закладу Оксана Ямкова, арадакі – традиційний у Японії спосіб приготування риби, коли її тушкують у густому соусі. В результаті риба стає дуже м’якою та ніжною і набуває оригінального смаку. Поєднання сиропу, соєвого соусу та прянощів допомагає зробити смак риби в міру солодким і в міру солоним. Подають шматочки риби на листкові бамбука. Бамбук традиційно використовується в японських стравах не тільки як прикраса, а й як антисептик.

– Нам щотижня поставляють охолоджену дораду постачальники з Києва, – каже пані Оксана. – Розмір цілої рибини – близько 600 грамів, тож наша «Дорада Арадакі»  розрахована не на одну порцію. Це достойна страва, яку можна подавати до загального столу.

Оскільки дорада – риба жирна, то саме такий спосіб приготування, як тушкування, для неї вважається найбільш дієтичним і корисним. Бо ж японці узагалі прихильники здорового харчування.

2

Взагалі ж назва «дорада» означає «золотиста» – так її назвали через характерну золотисту пляму біля очей. Риба має ніжне й ароматне м’ясо, з приємним солодкуватим смаком. Крім того, в ній дуже мало кісток. Тож не дивно, що дораду часто називають королівською стравою.

– Хоч традиційно рибу вживають з білим вином, «Дорада Арадакі» чудово поєднується і з червоним, завдяки тому, що подається з насиченим соусом, – каже Оксана Ямкова. – Наша винна карта передбачає такі червоні вина, котрі відмінно підкреслюють смак страв із морепродуктів.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 саша 22.03.2012 22:28
Дискант уже депутат. Только причем он тут? )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Ужасть 20.03.2012 18:27
Не дай бог, некто от БЮТ Дискант станет депутатом, останутся черкащане без работы. Кругом будут работать только японцы да китайцы. Еще не при власти, а уже лобирует не витчизняного работника общепита, а заморских :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100