361586960_6426394564096302_3268331446275759299_n Громадськість та ЗМІ продовжують знайомитися із деклараціями чиновництва за роки війни. 

На першому етапі народ дивувався лицемірству і цинізму депутатів Верховної Ради, які збільшили видатки на своє утримання та зарплати своїх помічників і продовжують піарити свою діяльність за наші бюджетні кошти (лише в 2024 році на партійний піар передбачено 840 мільйонів гривень із бюджету).

Далі - міські голови, які не лише задекларувати свої мільйонні зарплати за 2023 рік, але й не забули додати мільйони на свою рекламу в ЗМІ та соціальних мережах. Експерти підрахували, що на рекламу діяльності владців всіх рівнів на рік витрачається біля 11 мільярдів бюджетних гривень.

Але перше місце в рейтингу владного лицемірства і цинізму впевнено займають голови та посадові особи ОТГ, які обрані від заборонених нині партій-слуг Медведчука-Путіна. Днями військовий із Закарпаття оприлюднив заробітні плати чиновників місцевої влади. Для прикладу, нинішній керівник Полянської ОТГ, активний діяч ОПЗЖ Драгобецький Іван Іванович нарахував собі зарплату і премію у сумі 1 мільйон 29 тисяч 999 гривень за 2023 рік. І таких мільйонерів із місцевої влади, які представляють заборонену ОПЗЖ десятки.

Впевнено себе почувають і депутати-колаборанти із ОПЗЖ та партії Сальдо на Херсонщині. Про це мені днями розповіли мешканці прифронтового регіону. Хтось із депутатів, які хлібом-сіллю зустрічали окупантів відкупився, а хтось захищає свою продану путіну честь і гідність рішеннями судів.

Чи складно навести порядок із депутатами медведчука-сальдо-шарія та іншими колаборантами на місцях та із зловживаннями бюджетними коштами?

Елементарно і просто.

  • Перший крок.

Верховна Рада повинна нарешті ухвалити Урядовий законопроект про позбавлення мандатів майже 4 тисяч депутатів місцевих рад та посадовців обраних від заборонених партій (йдеться про законопроект №7476 від 20.06.2022 року).

  • Другий крок.

Уряд має нарешті затвердити штатний розклад та граничну суму зарплат і премій для працівників не лише державної, а й місцевої влади;

  • Третій крок.

Уряд зобовʼязаний оприлюднити виключний перелік робіт та послуг, які проводяться на бюджетні кошти у період правового режиму воєнного стану;

  • І найголовніше рішення:

оплата всіх працівників бюджетної сфери (від «Нафтогазу» і суддів до керівників ОТГ) не може перевищувати оплату військових, які захищають свободу і незалежність України.

Отож, вже 3 рік від 24 лютого 2022 року чекаємо на появу рішень Верховної Ради та Уряду, які наближають, а не віддаляють країну від Перемоги над російською ордою.

Микола Томенко, український політик та громадський діяч, родом з Чорнобаївщини

*Допис у фейсбуці

Фото: фейсбук Миколи Томенка

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Підібьємо підсумки 23.04.2024 08:40
Писати в фейсбуці - не мішки ворочати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Хвєдя 22.04.2024 17:13
Шото цей бессеребреннік не визиває у мене нікакого довєрія.Як протирав годами штани у верховной зрадє, потом скакав з должності на должность то єго не беспокоілі вори і корупціонєри а як отодвинули єго от корита сразу став борцом за справєдлівость.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100