Поки опозиція тулиться до пам'ятників та мітингує на форумі, провладні кандидати підгодовують ще живих пенсіонерів.

Підозріло пророчими виявилися прогнози, що основні гроші на виборах-2012 підуть на задобрювання виборців, а не на підгодівлю купки штабістів чи журналістів. У цьому є своя логіка, бо ще Ніколо Макіавелі визначив, що владоможцю варто задовольняти інтереси простолюдинів, а не еліти.

Бідні та горді опозиціонери вважають нечуваною підлістю установлювати інтимний зв'язок із виборцем за допомогою кілограма гречки. Їхні опоненти відказують, що, перш ніж кепкувати над бідними пенсіонерами, краще згадати про своїх батьків та перевірити – чи є у них в хаті продукти. Цікаво, що в 2008 році уряд Тимошенко сам вдався до безпрецедентного роздавання грошей громадянам, і чомусь теперішні критики режиму тоді не називали це підкупом виборців. Тоді ні в кого не поворухнувся язик обзивати «бидлом» бідних пенсіонерів, які давилися і вмирали в чергах по «юлину тисячу».

Бідні люди стали байдужими до демократії. Третій Президент Ющенко був абсолютно щирим у своєму прагненні відродити історичні пам'ятки Черкащини. Проте черкащани чекали від нього зрушень у економіці та грошей, а не позолочування бань козацьких церков. Щоб бути почутими та зрозумілими в народі, так званим Дон Кіхотам спершу варто вивчити неоковирну мову своїх Санчо Панс і спробувати хоча б зрозуміти їхні інтереси, пересуди та забобони. Ситуація дуже подібна до сусідньої Росії, де провінція не зрозуміла і не підтримала антипутінських протестів «зажраних москвичів», що виходили на мітинги в норкових шапках.

Усі розмови навколо соціальних ініціатив, тисяч та гречки – зайве підтвердження величезного соціального розриву між прошарками суспільства і водночас відсутність відповіді на запитання, як його зменшити та звести до мінімуму. Як би там не було, але добре, що хоч якісь гроші і блага цього року дістануться людям, а не розчиняться в бездонній пащі чергового «Євро» чи довгобуду...

Єщенко Тетяна, директор прес-центру "CherkassyNewsTV", журналіст-аналітик

* передрук, колонка оглядача в газеті «Вечірні Черкаси»

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Оксана Колісник 18.05.2012 21:06
В новітній українській політичній історії саме Юлія Тимошенко створила, апробувала та запровадила на високому технологічному рівні "гречану агітацію". І сталося це ще в перший похід її до Верховної Ради на Кіровоградщині. Це так, аби згадати... Але дуже втішила згадка про журналістів як про еліту (побіля Маккіавелі) Ну-ну, дай Боже, дай Боже...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #2 Денис Колесник 18.05.2012 19:41
Спасибо Танюша! Всегда с большим удовольствием читаю твою аналитику! :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ужасть 17.05.2012 20:57
Поки опозиція тулиться до пам'ятників та мітингує на форумі, провладні кандидати підгодовують ще живих пенсіонерів.
---------
Очень...интересно... а откуда вырос пан Губский??? ИЗ какой полит силы??? Не он ли возглавлял избирательный штаю БЮТ в области???? Или вин не пидгодовуе...пенсионерив??? Или может пани шо то попуталилися???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100