Небайдужим! Тим, хто слідкує за подіями в країні, все важче і важче зберігати душевний спокій і прогнозувати подальший розвиток подій.

Багато хто з ранку до вечора слідкує за новинами, а опісля довго не може заснути. Протистояння, захоплення держустанов, викрадення, знущання і навіть вбивства стають звичним набором щоденних новин.

Зупинити цю лавину під силу лише Віктору Януковичу і лише шляхом компромісу з лідерами опозиції й активістами Євромайдану. Головні події зараз розвиваються в Києві, особливо на вул. Грушевського. Ми щоденно чуємо заклики приїжджати в столицю й допомагати мітингувальникам. Багато черкащан постійно знаходяться на барикадах, за що їм честь і хвала. Дехто їздить в Київ періодично, а декому різні обставини не дозволяють виїхати зі свого міста навіть на день чи два. Це морально важко, коли хочеш допомогти, а не знаєш, як і чим. Можна передавати речі, збирати кошти, поширювати правдиву інформацію, та цього видається замало.

Але останні події в Черкасах і інших містах довели, що тепер кожен небайдужий і активний громадянин може долучитися до спільної справи – відтворення вільної України. Мітинг у Черкасах 23 січня, який перетворився в спонтанний штурм будівлі ОДА, змусив міліцію підтягнути резерви й тепер тримати їх в Черкасах в постійній готовності. А це значить, що черкаські міліціонери не поїдуть у Київ і залишаться вдома, за що будуть дуже вдячні. Практику щоденних, масових (але підкреслю, МИРНИХ) мітингів потрібно продовжити. Щоденно виходячи на центральні площі в своїх містах, люди будуть відтягувати значні сили міліції зі столиці й тим самим зменшуватимуть напругу в центрі Києва і прискорюватимуть досягнення компромісу.

Тому закликаю усіх небайдужих: щоденно слідкуйте за оголошенням часу зборів і виходьте на площі. Вимагайте звільнення затриманих активістів і покарання винних у знущаннях і вбивствах. Але виходьте виключно з МИРНИМ протестом. Це, перш за все, моральна перевага народу перед владою, і я впевнений, що вона збереже Україну й поверне її на шлях перетворення в вільну європейську країну!

Максим Михлик, голова Черкаської обласної організації Комітету виборців України

*ексклюзивний коментар «Прочерку»

реклама

Коментарі  

 
0 #4 ммм 25.01.2014 23:21
чомусь жодного разу не бачив в центрі Черкас на мітингах представників Кву, окрім як на фото на сайтах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Василь Миколенко 24.01.2014 23:12
Щойно приїхав з Майдану. В ці дні зустрічався з лідерами різних груп Майдану, де-якими народними депутатами від опозиції (з лідерами опозиції мав зустрічі в минулому році).
Сьогодні зустрів активістів Майдану з Северодонецька і Лисичанська, які в черговий раз приїхали на Майдан.
В результаті цих зустрічей я зробив наступні висновки :
1. Народні депутати від опозиції не знають конституційних прав і повноважень основи конституційного ладу держави - територіальних громад і НЕ ХОЧУТЬ про це слухати.
Це свідчить про те, що лідери діючої опозиції не мають намірів переформатуванн я влади, а хочуть лише зайняти керівні посади!
2. ЖОДЕН лідер опозиції, закликаючи до переформатуванн я влади, не пропонує МЕХАНІЗМУ
=====
переформатуванн я.
Це свідчить про те, що вони не мають іншого плану зміни влади, окрім силового.
А цього не можна допустити!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 тому що 24.01.2014 19:09
Цитую незнайка:
Откуда тебе известно кому и за что милиция будет дякувать?

тому що вони за грошІ від зарплати до зарплати стоять, а Беркутам по штуці долярів на добу Азіров у Києві пообіцяв. Менти, хоч і менти, але справедливість теж відчувають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 незнайка 24.01.2014 18:16
Откуда тебе известно кому и за что милиция будет дякувать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100