Для мене 8 березня, як і для більшості жінок у нашій країні, – це свято весни, яке приносить нові надії і відчуття, що разом із пробудженням природи стає сонячно й тепло на душі.

Мені, як і кожній жінці, приємно в ці дні бачити посмішки, чути компліменти, отримувати квіти та подарунки від колег, друзів і просто знайомих чоловіків. Погодьтеся, кожній із нас важливо відчувати любов, повагу і підтримку від сильної половини людства. І не лише раз на рік – 8 березня.

І я із задоволенням, користуючись нагодою, хочу привітати всіх жінок із цим приємним весняним святом, та побажати сонячного настрою, весняного тепла в стосунках із близькими, добра і надій.

Напевно, для будь-якої жінки найкращий подарунок – це тепло та увага від найрідніших людей. Якийсь один подарунок, напевне, важко виділити – їх було багато, різних, дорогих серцю. Але я дуже добре запам’ятала подарунок від сина декілька років тому – порцелянову ляльку авторської роботи.

Найближче 8 березня у мене навряд чи буде вихідним. Адже у нас велика програма відзначення Шевченківських днів у палаці «Дружба народів», 9 березня – фінал брейн-рингу та концерт. Хочеться зробити так, щоб для дітей та їхніх батьків ці події були яскравими та незабутніми.

Я вважаю за потрібне привнести в сучасну українську політику, яка стає дедалі більш агресивною та деструктивною, інші цінності і шукати те, що об’єднує всіх людей незалежно від їхніх політичних переконань. Ми ведемо декілька дуже масштабних проектів для дітей, намагаємося поширювати та посилювати родинні цінності у суспільстві. Це і освітні проекти, і культурницькі, і просвітницькі. Зокрема, серед тих проектів, що будуть реалізовані найближчим часом: продовження встановлення дитячих майданчиків у місті, передача комп'ютерних класів черкаським школам протягом року, запуск проектів з дистанційної освіти, допомога школам та дитячим садочкам, соціальні проекти «Скажемо раку «Ні», та «Алкоголь стоп». Ви бачите, що протягом 20-х років незалежності в нашій країні йде гостра політична боротьба. Але залишаються невирішеними головні питання – з якими уявленнями про навколишній світ зростатиме молоде покоління? На яких прикладах діти будуватимуть своє розуміння кращої долі для себе та України? Чи матимуть вони можливість для саморозвитку та самореалізації? Важливо розрізняти тимчасові партійні кольори та вічні цінності. Ось на цьому я й акцентую в своїй діяльності.

Погодьтеся, саме на жіночій мудрості та терпінні тримається все українське суспільство. Так склалося, що чоловіки надміру захопилися боротьбою амбіцій, і це шкодить країні. Доля української жінки – давно за межами традиційних уявлень про слабку стать. Протягом усієї історії України рушієм і основою розвитку майбутніх поколінь були саме жінки. Недаремно саме у нашій слов'янській культурі дуже поважним є образ жінки-берегині, Оранти.

Українські жінки досягають успіху у бізнесі й політиці – тих сферах, які тривалий час вважалися суто чоловічими. І це є позитивним, оскільки в цей час наша країна, як ніколи, потребує саме мудрості та виваженості в ухваленні складних рішень. Тому наостанок хочеться побажати вже чоловікам – щоб вони прислухалися до жіночих порад не лише раз на рік – 8 березня.

А кожній жінці бажаю добра, здоров’я та щастя дітям і близьким, віри в себе. Вітаю всіх нас зі святом весни та оновлення!

Валентина Жуковська, почесний президент ПАТ «Азот», голова наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100