Я, редактор газети «Уманський Час» і керівник правозахисної громадської організації «Уманська Асоціація виборців» Герман Рахматулін, визнав необхідним звернутися із відкритим листом до народного депутата України, кандидата в народні депутати України по ВО № 200 Яценка А. В., щоб повідомити про подію, що сталася за декілька хвилин до відкриття презентації його передвиборних програм та програм Партії регіонів в місті Умань 20 серпня 2012 року.

Про захід я дізнався з оголошення в газеті «Уманська зоря» від 17.08.12, підписаному головою міської організації Партії регіонів А. Рибаком, який запрошував «взяти участь у зібранні». О 16.40 я прийшов до Будинку культури, зареєструвався як журналіст, прикріпив бейджик і пройшов до залу. За декілька хвилин до початку заходу до мене підійшов пан Роговий з биркою «черговий» і запитав, що я тут роблю. Цього Рогового я знав за його іншими хуліганськими діями, які знаходяться на розгляді міліції і прокуратури, але наміру вступати з ним в перестрілку в мене не було. Я йому показав свій бейджик і пояснив, що знаходжуся тут як представник преси. У цей час підійшов інший фігурант заяв людей в міліцію, пан Роман Романюк, і теж почав розпитувати, хто мене запросив. Я і йому відповів, що оголошення із запрошенням надруковане в газеті, але для преси ніяких запрошень не потрібно. Вони зажадали, щоб я покинув приміщення. Я їм відповів, що ніяких прав на такі вимоги у них немає, і нікуди я не піду. У цей час до мене зі спини підійшла третя людина, якої я не упізнав, і ці три хулігани з бирками скрутили мені руки і на очах майже півтисячі людей, які знають мене за моєю журналістською та громадською діяльністю, вивели із залу та з будівлі. Доречно повідомити, що я офіцер у відставці, мені 75 років, тобто майже сума років цих церберів. Крім того, вони очевидно провокували мене на дії у відповідь, щоб перетворити те, що відбувається, на звичайну роботу чергових з наведення ладу в залі. Я такої можливості їм не надав. Я сам повідомив про подію до чергової частини міськвідділу міліції, попросив, щоб приїхав наряд, зареєстрував цю заяву, дав письмове пояснення працівникам міліції і, як мене повідомили, моя заява вже знаходиться в міській прокуратурі. Я спробував передати Вам (Яценку, – ред.) записку з інформацією про те, що сталося, але мені не дозволили цього зробити. Тому вимушений використовувати формат відкритого листа.

Цікаві й інші обставини справи. Уже поза залом, коли я телефонував до міліції, до мене підійшла працівник виборчого штабу Партії регіонів і почала пояснювати, що це внутрішній партійний захід, і для цього потрібно мати спеціальне запрошення. Я запитав у неї, а навіщо ж друкували оголошення в газеті і запрошували людей? Вона різко відповіла, що ніякого оголошення не було. У вас що, одна рука не знає, що робить інша?

Шановний Антоне Володимировичу! На Ваших плакатах розміщена обіцянка: «Допоможу і захищу!» Вам надається зручна можливість ці обіцянки застосувати на практиці. Річ у тому, що такі напади бойовиків Партії регіонів на журналістів, громадських діячів, на намети громадських організацій стали у нас в Умані занадто частим явищем. Нині на розгляді Генеральної прокуратури, обласної і міської прокуратур знаходиться багато заяв громадян. На жаль, ці «розгляди» неприпустимо затягуються. Для партхуліганів створена атмосфера повної безкарності. Недивно, що ці рогові і романюки так розперезалися. Ви не повірите, але В. Роговий – голова ще формально існуючої окружної виборчої комісії (від ПР)! У заявах громадян звучать прізвища інших членів цієї комісії, які наслідують поведінку свого керівника. Громадськість має в розпорядженні відеозаписи їхніх систематичних «балощів». Так от: Ви зробите велику справу для уманчан, якщо спонукаєте міського прокурора і міських правоохоронців довести ці справи до логічного, справедливого і законного завершення.

У діях вище перелічених людей і тих, хто їх направляв, очевидно вбачаються діяння, які кваліфікуються Кримінальним кодексом як злочини. Це, як мінімум, – самоправство, хуліганство, перешкоджання професійної діяльності журналістів. Невже Вас не турбує, якими людьми і якими засобами забезпечуються Ваші виборчі заходи?

З надією, що моя інформація буде для Вас корисною,

Герман Мазгарович Рахматулін, засновник і редактор газети «Уманський Час», керівник громадської правозахисної організації «Уманська Асоціація виборців»

* опубліковано на сайті «Телекритики», блог Юрія Луканова

реклама

Коментарі  

 
+1 #13 Читач 29.08.2012 09:30
Так він викликав міліцію.Не відреагували.От і довелось так діяти.Як о кажуть:"З вовками жити- по-вовчи вити"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #12 Колега 27.08.2012 12:15
Герман, я вами захоплююсь. Стільки років у журналістиці, і досі плювати на професійну етику, стандарти роботи. Пересваритись із усіма місцевими журналістами, на тих хто колись вам допомагав ще й подавати в суд. Вести себе часто вкрай некоректно.
І ось зараз, коли вас бють, кричати за свавілля. Замість того, щоб взяти двох свідків, написати заяву до прокуратури, до колег-журналістів. І вдарити так, щоб у всяких там "яценків" волосся повипадало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Макс 21.08.2012 23:45
Окупанти-регіонали задали такі темпи нищення України, що гітлерівці перед ними бліднуть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Гаркуша 21.08.2012 17:57
Цитую Андрій:
чесна, відповідальна та принципова людина.І не варто писати наклепи на нього!

Чесна,відповіда льна та принципова людина з нинішньою владою принципово співпрацювати не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #9 Андрій 21.08.2012 16:29
Всі ваші коментарі ще раз підтверджують, що ви недалекі та безпринципні люди.Антон Яценко-чесна, відповідальна та принципова людина.І не варто писати наклепи на нього!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 в курсе 21.08.2012 15:54
Герман Мазгарович, приклад того, що людина і в 75 років здатна боротись і перемагати! А Яценко - ур...д!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Катеринка 21.08.2012 15:46
В лозунгу "Допоможу та захищу" треба добавити 2 слова."Допоможу та захищу ВІД СЕБЕ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Павлик 21.08.2012 15:18
Сразу видно от кого идет Антон Яценко.Только у братков такие методы общения с людьми.Позор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Николай 21.08.2012 11:50
Герман достоин уважения.Надо ставить обнаглевших ПРшутистов на место!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 KoKos 21.08.2012 11:47
Цитую Вова:
Германе Мазгаровичу, Ви надзвичайно смілива людина! Не побоялись написати правду про безчинства правоохоронців. Коли(якщо) надійде відповідь від Яценка,опубліку йте, будь ласка.Цікаво, чим він пояснить такі дії його підлеглих.

Та ніяк він не пояснить.Скоріше всього,сам видав наказ не пускати Германа до залу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100