Чи потрібен нам закон про посмертне донорство? До чого призведе дія цього закону?

По-перше, мертві вже не можуть втрутитися у процес відбирання органів, а тому діють не за власною волею, тож не чинять ніякої чесноти, подвигу. По-друге, порушиться воля Божа щодо виправлення грішників через хвороби, вони втратять бажання каятися та виправлятися, а значить, зло у суспільстві буде помножуватися. По-третє, корумпованість нашого суспільства призведе до штучного пошуку донора та його убивства, а корупція дасть змогу це прикривати, залишивши простих людей беззахисними перед багатими.

Цей закон має вигляд чергового кроку загальнолюдського падіння духовності, а вслід за нею і моралі, та однозначно прискорює апокаліптичні події, створюючи основу для абсолютно беззаконного контролю над людством, навіть під страхом смерті. Це і є причиною відбирання Богом своєї утримуючої та оберігаючої благодаті, призведе до помноження в тому числі катастроф та катаклізмів у світі. Адже Господь так і сказав: «Згадайте тих вісімнадцять чоловік, які загинули, коли на них завалилася башта в Силоамі. Чи ви вважаєте, що вони були більш винними, ніж інші мешканці Єрусалима? Ні, кажу вам. Та якщо ви не покаєтеся, загинете й ви всі так само, як вони». (Луки 13:4,5).

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України розробило та направило до Верховної Ради законопроект, який передбачає, що якщо людина до смерті не підписала відмову бути донором, то її органи можуть бути використані для порятунку життя інших людей.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн

* передрук з «Вечірніх Черкас»

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Анна 10.12.2012 12:49
[quote name="Володимир"]а у чому проблема ще за життя написати заяву, у якій забороняєш відбирати у тебе органи?
Чи в країні більше проблем немає, як із пальця висмоктувати?[/quot

Одна справа - добровільна ініціатива окремої людини. Інша - захист від примусу у вигляді заяви про відмову.
А проблема в тому, що люди повинні будуть масово іти писати заяви (до речі де? - чи не нотаріальні??) щоб захистити себе від "нещасних випадків". Проблематика даного питання в розрізі нашого суспільства досить повно розглянута в статті
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Володимир 09.12.2012 22:14
а у чому проблема ще за життя написати заяву, у якій забороняєш відбирати у тебе органи?
Чи в країні більше проблем немає, як із пальця висмоктувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Анна 09.12.2012 14:11
Я б зрозуміла ще проект щодо введення системи прижиттєвої згоди на донорство після смерті (як це є у деяких західних країнах). Але це ...
Не цілком згодна з категоричною позицією Церкви щодо виправлення грішників через хвороби. Якщо це стосується 1-2-річних діток, чому мають платити за чиїсь гріхи?
Але дійсно можна погодитись, що наше суспільство не готове до таких глобальних рішень, бо ці рішення приймаються і будуть прийматися купкою людей,що мають гроші і владу.

Здається, був художній фільм на дану тему, що всебічно відображав усі нюанси даної проблеми. На жаль не пам"ятаю назви. Рекомендувала б до перегляду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100