реклама

реклама

Урочистості з нагоди відзначення Всесвітнього дня донора «Розквітай» відбулися у Черкаській обласній лікарні. В рамках заходу, ініційованого  Всеукраїнською асоціацією донорів України», відзначили медичних працівників, які щодня докладають максимум зусиль для розвитку донорства в Україні. На знак підтримки жертовної діяльності донорів висадили алею гортензій, як символ добросердя та допомоги усім, хто потребує донорської крові.

За словами заступника медичного директора з організаційно-методичної роботи Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, в контексті тих подій, які нині відбуваються в Україні, дуже важливими та цінними є люди, які жертвують своєю кров’ю для збереження життя людей.

Аби вшанувати донорство та медиків, які успішно та якісно працюють у цій сфері, до медичного закладу області завітали представники Черкаської обласної адміністрації та Товариства Червоного хреста в Україні, Черкаської обласної станції переливання крові та медпрацівники лікарні.

img_20230614_195835

Висловила слова вдячності усім, хто здає кров, а також тим, хто вважає цей день своїм професійним святом, завідувачка відділення трансфузіології Черкаської обласної лікарні Олена Кожем’яка.

Донорство є важливою частиною системи охорони здоров’я, кров потрібна завжди, а особливо зараз, у часи повномасштабного вторгнення ворога у нашу країну. Вдячні нашим донорам, адже їх вчинок – це більше ніж гуманність чи патріотизм, це шанс на порятунок чийогось життя. Хочеться відзначити співробітників лікарні, оскільки вони часто переступають через свою втому і приходять по першому зову, коли хтось потребує переливання крові такої ж групи. Ваша жертовність неоціненна. Дуже вдячні і нашим співробітникам, які безпосередньо беруть участь у цьому відповідальному процесі. Це працівники відділення трансфузіології. Вони якісно та професійно виконують своє завдання, щоб забезпечити лікарню компонентами крові,- наголосила Олена Кожем’яка.

Вона додала, що з початку повномасштабного вторгнення щодня доводилось брати кров та пропускати через відділення від 30 до 50 донорів. Це дуже велика частина роботи. Тож вдячна співробітникам за відповідальність та професіоналізм.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Василь Залевський зауважив, що на сьогодні в області функціонує 10 відділень трансфузіології і 12 кабінетів забору крові. Тож він вдячний працівникам переливання крові за щоденну працю.

Після цього він вручив відзнаки з нагоди Всесвітнього дня донора працівникам Черкаської обласної лікарні.

Отже, нагороджено: завідувача патанатомічного відділення Віталія Комісаренка,  завідувачку відділення інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду Богдану Вілен, молодшу медичну сестру по догляду за пацієнтами відділення нефрології та діалізу Наталію Лозову, сестру медичну стаціонарного процедурного кабінету відділення нефрології та діалізу Марину Прилуцьку, сестру медичну стаціонару (палатну) відділення судинної хірургії Світлану Сизоненко, лікаря-кардіолога палати інтенсивної терапії кардіоревматологічного відділення Антона Татарчука, головного інженера Олексія Тітченка, старшу сестру медичну відділення трансфузіології Світлану Таран, сестру медичну операційну відділення трансфузіології Валентину Педан, сестру медичну операційну відділення трансфузіології Світлану Ковбасенко.

Потому усі учасники урочистостей висадили на подвір’ї лікарні алею гортензій як символ розквіту життя та жертовності донорів.

Про це інформують в обласній лікарні

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100