image Рік, що минає, був надзвичайно важким як для нашої країни, так і для кожного жителя Черкас. 2023-й також обіцяє бути нелегким, адже всі зусилля будемо спрямовувати на наближення перемоги.

«Черкаси стали одним з найбільших гуманітарних хабів»

2022 рік став роком повномасштабного вторгнення рф в нашу країну. Місто стало одним з найбільших гуманітарних хабів, одним з найбільших центрів із прийому внутрішньо переміщених осіб. Ми приймаємо людей, поселяємо, допомагаємо, робимо усе можливе і неможливе.

На сьогодні у нас проживає 30 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішніх переселенців, неофіційно - близько 50 тисяч, які офіційно проживають у нашому місті, для яких Черкаси стали другою домівкою. Сьогодні у нашому місті більше 200 тисяч жителів, разом з внутрішніми переселенцями.

«Місто готове до критичних ситуацій»

Один з головних викликів – ворожі атаки на критичну інфраструктуру. Ми проводимо серйозну роботу, щоб забезпечити життєдіяльність міста під час воєнного стану і в умовах дефіциту електроенергії. Місто придбало велику кількість потужних генераторів, щоб забезпечити водовідведення і теплопостачання у разі відсутності електроенергії. Зараз Черкаси готові до автономного режиму, щоб вижити у разі повного блекауту.

Черкаси  –  з бюджетом на 2023 рік

Максимальна кількість коштів нового кошторису – це резервний фонд, призначений для допомоги в життєдіяльності м. Черкаси у випадку надзвичайних ситуацій. Він прийнятий однією строчкою, сума близько 600 млн. грн. На допомогу збройним силам спрямовуємо близько 230 млн.грн. Все інше – це видатки, які можна проводити відповідно до 590 постанови. І заробітні плати працівникам комунальних підприємств, вчителям, лікарям тощо.

Кошти плануємо отримати з аукціонів з продажу земельних ділянок, які добре себе зарекомендували у минулому році, коли ціну деяких ділянок вдалося підняти в десятки разів. Збільшилися надходження від ПДФО за рахунок кількості нових робочих місць, релокованих підприємств. Бізнес, який працює, сумлінно платить податки, і це забезпечує життєдіяльність нашого міста. За це я дуже вдячний нашим підприємцям. Дай Бог, щоб у 2023-му було не гірше, і дай Бог, щоб місто Черкаси так і надалі працювало.

«Мрію про перемогу України»

Думаю, що наступний рік для всіх нас теж буде важким. Мрію, щоб війна закінчилася нашою перемогою. Але думаю, що ми будемо довго воювати, і нам треба готуватися до цього, треба спокійно працювати і переводити економіку на військові рейки.

Я мрію, щоб наші діти повернулися до нормального навчання в школи і дитсадки, щоб відбувалися спортивні змагання, інші культурно-масові заходи, щоб місто повернулося до життя, яким жило до 24 лютого 2022 року.

А сьогодні ми повинні бути єдиними, забути політичні чвари, об’єднуватися і бити ворога на гуманітарному і військовому фронтах.

Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас

*З інтерв`ю телеканалу «Антена»

реклама

Коментарі  

 
+29 #3 Макуха 29.12.2022 17:03
Он у Полтаві сьогодні підозру у колабораціонізм і міському голові Мамаю висунули. Як добре, що наш Васілліч такий патріотичний та проукраїнський! А погана плитка, "Нова пакість", надання Казарянам історичних земельних ділянок під забудову, МАФи із трусами у центрі міста, знищення сосен у парковій зоні.......... то усе дрібнички, головне - патріотизм до "коренів волосся".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+35 #2 Светлана 28.12.2022 20:37
А Ви не публікуєте пости, які пишуть негатив про бондаренка? Тобто Ви цілеспрямовано формуєте у бондаренка і його пихатої жонки і її мамашки відчуття вседозволенност і і всечеркаської любові? Ви точно журналісти, чи належите до найдавнішої професії?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+43 #1 Макуха 27.12.2022 20:04
О-о-о, неочикувано..

А, "із інтерв'ю телеканалу «Антена»", Валєра Воротнік Васіллічу текст наклацав. Усе логічно..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100