316409737_6046446395407519_8753558830508895727_n Податковий тиск - неймовірні податки для зруйнованої країни, бо бюджет наповнювати треба...

Високі ціни на енергоносії, що унеможливлює створення конкурентного на європейському ринку бізнесу.

Високі зарплати лише у чиновників, що фінансуються з держбюджету.

Село, що перетворилося на соціальне гетто, бо зник дрібний фермер, індивідуал-селянин..... Пенсіонери, особи з соціальними пільгами домінують у суспільстві. Обмежений безвіз, як спроба врятувати країну від міграції продуктивного населення.

Тотальна демотивація приватної ініціативи....

Зато цифровий рай. Всі послуги через смартфон. Якщо нема покриття інтернету, чи ти його втратив, ти втратив можливість бути повноцінним членом суспільства.

Багаті платять за бідних. Межа багатства - дворазове харчування. Якщо їш більше разів на день, ти багатий. Тому бідних у нас нема!

Телемарафон збережено на післявоєнний період на 50 років. Так вирішать власники медіа, бо інакше ніяк. Неначасі.

Відсутність соціального та політичного протесту як суспільного явища та конституційного права. Всі задоволені. Навіщо розгойдувати човен?

Двопартійна система. ПВ/ВП Кожні вибори стадіон, так стадіон. Новий президент обіцяє попереднику посадку. Обіцянка стає мемом, що ототожнює ротацію політичних еліт. В кабінетах по цьому сигналу перевертають портрети президентів. Попередник стає наступником. Колишній майбутнім. Сталість це головне.

Боротьба з корупцією. Але вчені виявили, що в України вона розмножується вегетативно.

Глибока повага до тих, хто власноруч робив історію. Для ветеранів революцій Гідності та Памаранчоаої в кожному місті країни відведено спеціпльні огородженім металевим штакетником майданчики. Туди для утилізації привозять шини і дозволяють ставити намети. Крізь чутно Вакарчука чи Притулу. Інколи звучать жарти 95го кварталу. Всі збирають кошти для армії дронів та для відкупу у Маска наступного супутнику.

А да... Користування дронами заборонено. Але вони є. Майже в кожній родині. Але влада лише думає про їх дозвіл. Всі пам'ятають як сумний приклад -- історію з цивільною зброєю

Зоозахисники добилися заборони утримання свійських тварин з метою добичі та вживання м'яса. Тому в містах повністю зникли собаки, котики і навіть домашні білі щури. Блок пости на дорогах не зникли, а перетворилися на сервісні центри військоматів/ТЦК, їх працівники отримали повноваження патрульної поліції, їм дозволено адміністративне затримання осіб, терміном на 18 місяців та розгляд адміністративних справ замість судів.

Судочинство піддано глибокій реформі. Широко застосовується штучний інтелект. Хоча доступ став платним. Щоб не зловживали своїми правами.

GPT чат інтегровано в систему Дія. Судові справи розглядаються без участі сторін, про результати розгляду їх повідомляють через систему Дія.

Список не є вичерпним. Продовжуйте)))

Це, напевне, і є те лібертаріанство, про яке нам говорили кілька років тому?

Валерій Воротник, журналіст

*допис з "ФБ"

реклама

Коментарі  

 
-8 #3 іІгор 29.07.2023 14:37
Дивні комантарі. Валерій завжи в точку прогнози давав. І політичні в тому числі. Я читаю його понад 20 років. Жаль особисто не знайомі. Бо я живу в іншій країні. Зараз інколи Антену на кабелі дивлюся і читаю соцмережі. Так воно й буду. Це неприємна правда для суспільства. Тому і киплять від злоби мізки у окремих психопатів. Валерій завжди дратував черкаський політичний марінез. Магінез, бо іншого тут нема....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Зрозуміло - це стьоб 08.06.2023 13:42
Але авторитет автора = 0 по модулю, і більшість буде сприймати це за чисту монету, як черговий його підлиз, черговій владі. Не Оруелл!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 СОЛДАТ 07.06.2023 15:43
Пане Валерію! Замість того щоб писати оцю маячню( можливо на замовлення партіі зелених ... в якості іхньоі передвиборчоі програми) Ви б краще поіхали на передову і поспілкувалися з хлопцями як вони бачать найближче майбутнє.Розумію що Вам якось треба заробляти на хліб, але можете бути впевненим що все буде з точністю до навпаки. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100