25 жовтня відбулась чергова сесія обласної ради, яка розглянула  зміни до бюджету. Облдержадміністрація та апарат ради, де заправляє Партія регіонів, зробили все можливе, щоб депутати голосували всліпу, не маючи найменшого уявлення про запропоновані зміни.

Частину пропозицій депутатам роздали за два дня до сесії, решта – за 10 хвилин. Вивчити, обговорити, внести пропозиції  депутати практично не мали можливості. Та депутатській більшості партії регіонів це і не потрібно.

А розібратись було в чому. Розподілялось 4,9 млн. додаткових бюджетних призначень, які можна було направити на медикаменти, ремонти шкіл, придбання медобладнання. Партія регіонів вирішила по іншому:

- один мільйон гривень направлено на розвиток хортингу; виявляється цей вид спорту улюблений нашого губернатора;

- 700 тисяч гривень отримало автотранспортне підприємство обласної ради для обслуговування губернатора та його заступників,   заробітна плата яких перевищує 15 тисяч гривень в місяць з державного бюджету і вони могли би за прикладом європейських лідерів успішних країн (де заробітна плата пересічного робітника 20-25 тисяч гривень в місяць) користуватись громадським транспортом.

- 400 тисяч – облаштування кабінетів чиновників, хоча загальновідомо, що кабінети чиновників мають пристойний вигляд на відміну від 1, 2, 3 дитячих поліклінік міста Черкас, а також  міських та районних комунальних закладів охорони здоров`я та освіти, які нагадують сараї та потребують коштів на проведення ремонтів.

Спідтишка, без будь-якого обговорення,  депутатська більшість партії регіонів  затвердила виділену Кабінетом міністрів субвенцію на проведення начебто заходів до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка  в сумі 69 мільйонів 500 тисяч гривень. А насправді на що ж вони підуть? Суцільне марнотратство!

- 12 млн. грн. на реконструкцію Національного заповіднику в м. Каневі –де взагалі будівельні роботи заборонені  законодавством;

- 30 млн. грн. - на будівництво будинку культури в м. Каневі на 700 місць.  В місті, де проживає  25 тисяч мешканців, є два великих зали: кінотеатр «Канів» на 500 місць та районний будинок культури, які стоять порожні. Навіщо ще один палац і за які кошти його утримувати? Через подібні авантюри з посади протягом тижня пішли директор Національного заповідника, міський голова Канева та його заступник.

- 2 млн. грн. на будівництво славнозвісної знесеної чумацької хати та історичного подвір`я в с. Моринці;

Будівництво… Будівництво… І ще раз будівництво… Скільки можна прикриватись будівництвом? Скільки вже можна відмивати кошти?!

Серед заходів єдиний соціально значимий об`єкт: реконструкція музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка в сумі 3 млн.400 тис. грн.

Для порівняння: на придбання обладнання для медичних закладів міста Черкаси використано станом на 28.10.2013 - 410 тисяч гривень з передбачених річним бюджетом 6,5 мільйонів. А на ремонт медичних закладів міста  лише 2,5 млн. гр.!

Вартість одного дня харчування в лікарнях – 3 грн. 50 коп. Що можна за них приготувати тричі на день, коли одна м`ясна котлета коштує як мінімум 6 гривень? Наведені цифри свідчать про повну байдужість влади до здоров`я людей.

За таке нечуване  марнотратство проголосувала депутатська більшість партії регіонів. Мою пропозицію: направити кошти на лікування хворих з хронічною нирковою недостатністю в клініці «Фрезеніус» та розробити обласну програму допомоги хворим людям підтримало лише 21 депутат фракції «Батьківщина».

Любов Майборода, депутат обласної ради від міста Черкаси

* для «Прочерку»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #30 РЕВІЗОР 31.10.2013 11:23
Цитую советский спорт:
скучно и как всегда не интересно

Советский спорт, она же Ужасть,она же Семьон, она же Krulоchlop, она же Тетяна Е. - не пнись разом зі своїм управілінням дезінформації: усім мозги не запудрите 8) . Те, що тобі Тулуб плате кругленьку суму за обливання г....ом опозиційних депутатів суті справи не міняє. ТИ НІЧОГО НЕ ЗДАТНА СКАЗАТИ ПО СУТІ ПИТАНЬ. ТВОЇ БОСИ КРАДУТЬ ГРОШІ,а ти г...єш як п..... ш.... ГОВОРИ ПО СУТІ: ХТО КОНКРЕТНО В ОБЛАСТІ ЗАЙМАЄТЬСЯ ВАШИМ Х..... І СКІЛЬКИ СОБІ ХАТЯР НАБУДУЄТЕ НА КАНІВСЬКИХ БАБКАХ? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #29 Пациенты Фрезениуса 31.10.2013 10:33
Цитую советский спорт:
скучно и как всегда не интересно

Может вам скучно и не интересно, а мы хотим жить. Каждый день наша жизнь на волоске и нам непонятно: почему на спортивные игры деньги есть, а на наше лечение нет? Вы не знаете, что с вами будет завтра. На дай Бог оказаться на нашем месте и чтобы окружающие вам говорили:это скучно и неинтересно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #28 советский спорт 30.10.2013 22:35
скучно и как всегда не интересно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #27 Мирослав 30.10.2013 17:49
Коли казначейство не пропускає гроші, щоб заплатити за м`ясо для маленьких черкащан в дитячих садочках, ригиональна банда купається в бюджетних грошах:хортінги , євроремонти власних кабінетів, відмивання бабла на будівництві, роз`їзди на службових машинах :roll: - ВСЕ ФІНАНСУЄТЬСЯ В ПЕРШОЧЕРГОВОМУ ПОРЯДКУ. Пір під час чуми :P :D :lol: В обласній раді сидять ворюги, пов`язані круговою порукою. Битись за корито будуть до останнього. Але всіх чекає гамплик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #26 Предприниматель 30.10.2013 17:36
Мне плевать хто такая Майборода, но почему за мои деньги обласные чиновники должны перевозить свои жопы?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #25 serg 30.10.2013 13:27
Хортинг – это вид спорта, основанный на опыте передовых современных методик подготовки профессиональны х спортсменов по различным видам боевых искусств. Йога, борьба, бокс, карате, все это слилось в одном чисто украинском виде спорта под названием "Хортинг".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #24 Завгар 30.10.2013 13:26
700 тисяч гривень отримало автотранспортне підприємство обласної ради для обслуговування губернатора та його заступників,
---
Старая песня. А где была Майборода когда Гресь 5 лет и каждый день за бюджетные деньги ездил с Чорнобая в Черкассы и обратно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #23 Семьон 30.10.2013 13:18
Цитую serg:
Семьону. Н то как Вы относитесь к словам Майбороды, по сути. В чём она не права? А как вы бы лично, будучи депутатом облрады, распределили эти деньги?

Если бы все озвученное пани Майбородой прозвучало из уст пересичного депутата (а их хватает) от опозиции воспринималось бы естественно. А из уст пани ... это банальный популизм и демагогия, зная, что все ею озвученное из раздела утопия и соторясания воздуха. А почему был экскурс в прошлое? Так пани была при власти в большинстве облрады с 2004 по 2010 , могла и влияла на распределение бюджета области целых 5 лет, а муфельной печи почему-то так и не построили, а теперь она с этой муфельной печью носится как... Эта власть приняла свою программу действий на 5 лет, работает над нею, не знаю в есть ли в этом плане строительство муфельной печи...., а потом и будет отвечать за результаты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #22 serg 30.10.2013 11:38
Семьону. Ни слова про суть распределения денег. Что угодно, масса воспоминаний... Напишите не мемуары от себя, а то как Вы относитесь к словам Майбороды, по сути. В чём она не права? А как вы бы лично, будучи депутатом облрады, распределили эти деньги? Неужели в Черкасской области нет проблем? И кто ещё такую игру любит, какое количество Черкащан? И где еще так трудно с транспортом, кроме облрады? Мнение Семьона, как Черкащанина, также очень важно и интересно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #21 Семьон 30.10.2013 11:08
Цитую Володимир:
Цитую Григорий Калечин:
Когда уже она не будет депутатом ? Сама же рвётся во власть.

Стережіться калечини, тулуби і семьони. :P В наступній обласній раді буде не одна Любов Майборода, а ФРАКЦІЇ СВОБОДИ ТА УДАРУ. ПІД ДОНЕЦЬКОЮ БАНДОЮ ЗЕМЛЯ ЗАХИТАЕТЬСЯ І ПОВІЄ СВІЖИЙ ВІТЕР З ХОЛОДНОГО ЯРУ! ОЧИСТИМО ЧЕРКАЩИНУ ВІД ДОНЕЦЬКО-ТАТАРСЬКОЇ ОРДИ!

Это часом ниписал не тот мальчик с прэзидиуму над которым размахивал руками невызнаный дипутат, дважды кандидат в дипутаты, дипутат горисполкома, разработчик нано-футболки "юле-олю" пан Микола Иванович? Енурез подтвердился? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100