Майборода Пряма мова 17 листопада 2017 року Львівська міська рада затвердила міський бюджет на 2018 рік; 21 грудня—затвердила бюджет розвитку в сумі близько 1.5млд. грн. Затвердження бюджету розвитку дало можливість містам розпочати ремонти шкіл, садочків, лікарень, доріг, ліфтів, придбання обладнання. Така ситуація майже по всій Україні, окрім Черкас та Світловодська.

А що в Черкасах? 29 січня з «боями» був прийнятий міський бюджет, два місяці місто жило по 1/12 бюджету минулого року за умов недофінансування ліків, харчування, соціальних виплат. Бюджету розвитку не маємо до тепер, хоча на календарі середина березня.

З 364 млн. запланованих до розподілу в бюджеті розвитку міста Черкаси, 196 млн. попередньо становлять так звані «перехідні об'єкти», тобто об`єкти, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, укладені угоди та частково проведені ремонтні роботи в 2017 році. Таких об'єктів по проекту плану соціально-економічного розвитку 152. Зараз роботи на них заморожені, що створює незручності для відвідувачів та призводить до здороження будівельних робіт.

Решту – близько 93 млн. передбачено спрямувати на нові об'єкти. Постійним підкилимним перемовинам: як розподілити кошти - не має кінця. 7 березня на засіданні бюджетної комісії за моєю участю було підтримано пропозицію – розпочати освоєння капітальних видатків і рекомендувати сесії 13 березня затвердити програму соціально-економічного розвитку та бюджет в частині перехідних об'єктів.

Проте, процес знову гальмується. Згадаємо 2015 рік, коли бюджет розвитку приймався в травні місяці, ремонти доріг розпочали в кінці вересня. Може пора називати речі своїми іменами? Зміна виконкому по суті нічого позитивного не дала, чиновники не спроможні прийняти рішення, які дають початок сезонним роботам.

Якщо сесія міської ради 13 березня не прийме бюджет розвитку на 2018 рік, хоча б в частині перехідних об'єктів, а що до інших – не поставить конкретні терміни прийняття бюджету розвитку в цілому, пропоную сесії міської ради відправити виконком у відставку або достроково припинити свої повноваження.

До яких пір мешканці міста будуть чекати результативної діяльності депутатів та чиновників?

Любов Майборода, депутат обласної ради чотирьох скликань від Черкас

* Допис для «Прочерку»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #20 черкащанка 19.03.2018 12:00
Развитие начнется, когда, ВЫ, все уйдете из этой влади!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #19 Путник 17.03.2018 11:15
Кого ставите в пример? Львов? Это засраный городишко с такими же правителями. Только они дошли до такого, чтобы свое га*но подбрасывать по всей Украине. Пусть львовяне *************, а потом расказывайтее про их досягнання – только там - во львове.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #18 Звездочет 15.03.2018 16:35
Цитую Нострадамус:
Черкаси ввійшли в чергове піке: мер - спасає свою посаду(шкуру) ЛЮБОЮ ціною. Виконком - колишні безробітні, в інтелектуальном у плані - нуль по фарингейту. В бізнесовому - попередньому виконкому в підметки не годяться :D . Хто буде приймати рішення?

Раньше хоть на Радика можно было дохлых кошек списать, тем более все знают, что он не ангел. А теперь один на один с своей тенью и за рулем. Команды нет, одни пассажиры на шее и исполнительные, но профессионально неграмотные помощники. Реально Свобода не шее БЮТ хочет урвать побольше должностей и электората.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #17 Нострадамус 15.03.2018 12:29
Черкаси ввійшли в чергове піке: мер - спасає свою посаду(шкуру) ЛЮБОЮ ціною. Виконком - колишні безробітні, в інтелектуальном у плані - нуль по фарингейту. В бізнесовому - попередньому виконкому в підметки не годяться :D . Хто буде приймати рішення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #16 Василь 14.03.2018 22:46
Цитую психіатр:
Цитую Василь:
Коли суспільство забуде про політичних повій в лиці автора даної публікації.коли Б-ка А.В.закриють на 15 років суворого режиму за злочини перші з яких майдан і подальший розвиток швондерів таких як він сам.коли спитають Ч-ка за золоту підкову і за станом віку дадуть пять років і ще два за невідповідність зайнятої посади.коли Тк-ка розтріляють за рекет з часів керівника податкової служби області по сьогоднішній день. А таких шарікових як Косяк та циркача Олексія Мельника превселюдно вижинуть з соромом з міськвиконкому тоді почнеться поступовий розвиток регіону та України.

КОЛИ СТАНЕШ НА ОБЛІК У НАШОМУ ДИСПАНСЕРІ - ВСЕ БУДЕ!! :D :D

Куди і до кого підійти конкретніше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #15 Персидский шах 14.03.2018 19:56
Цитую ДЖЕКО:
А хто буде розвивать: кал'янщик чи тамада? Решта - пенсіонери з інвалідностями. Виконком - нікакенний. Бондаренку не дуже розвиток треба, головне - у владі протриматись.

Могу поспорить - это де*ьмо под названием "виконком" во главе с Толяном ничего не примет. А зарплату 50 тисяч в месяц каждый себе в карман положит. Надо приводить атовцев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #14 Обласна рада 14.03.2018 14:50
Пані Люба, Ваша критика депутатів некоректна і фальшива. Ви, як ніхто інший, знаєте про колективну безвідповідальн ість депутатів. В Черкаській міській раді десятки людей отримують чималі гроші за виконавчу роботу: міський голова Анатолій Бондаренко, його заступники, секретар ради, начальник фінансового управління Наталія Джуган, начальник тендерного управління Ірина Удод, керівники департаментів. Саме вони забов`язані винести проект програми та бюджет на сесію. Виконати свої обов`язки деградовані чиновники не здатні, то до чого тут депутати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #13 Джеймс Бонд 14.03.2018 11:39
Какой бюджет развития? Бондаренко - пустое место, ситуацию не контролирует. НИЧЕГО ЭТОТ ГОРСОВЕТ НЕ ПРИМЕТ. Развитие города закончилось :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #12 Корсар 14.03.2018 09:37
Про "розвиток" можна забути. Місто продане Свободі по домовленості між жулькою та тягнибоком. Бюджет - на вибори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #11 по суті 13.03.2018 18:55
То коли буде бюджет розвитку? АУ,,,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100