Рецензії на театр одного актора та театр абсурду. Такі асоціації виникли у мене після відвідин моєї малої Батьківщини( в гарному розумінні цього слова) - Канева й обласного центру. Й там й там всюди тривають репетиції однакової вистави під назвою «15.12». Але вони різняться між собою…Як за сюжетом, так й підбором акторів.

По-перше, у Театрі-194 є кілька як потужних, так й колоритних персонажів. Серед перших виділив би Булатецького й Свинарчука, інших представляє Поплавський. Решта - це такі собі актори з масовки від «кушать подано» до відверто комічних типу Парковика чи Морячка. Але тут я б провів порівняння губернського театра та столичного…Й виділив би місцеву «зірку» Булатецького. Його знають не один рік, відомі всі його «плюси» та «мінуси». А Юний Орел з Автомонстром нагадують таких собі колишніх «зірочок», які у провінції виступають із застарілим матеріалом. Як на антрепризі, тобто «чьос по провінції». Думаю, шансів у подібних політичних «парашутистів» немає.

У сусідньому ж Театрі-197 прямо протилежна картина…й зовсім незрозуміла. Тому й рецензія на нього буде більшою… Може ще й тому, що це моя особиста мала Батьківщина…тому й придивлявся ретельніше.

А сюжет у канівському театрі розгортається значно нудніше. Там поки що є один актор(чик). Замаскуємо його під амплуа «Рифмопльот». Він вважає себе ображеним після начебто бенефісу минулої осені й всюди про це розповідає. За рік, що минув, нічого нового він не вигадав. Я не про його поетичну творчість. Я про монологи. Все те ж завчене: «юлі волю» - надоїло, «хочемо до європи» – теж чули…а далі? З чим йти до глядача (виборця)? Можна привезти «на підмогу» акторів-телезірок…Тих же сеню-віталіка без олега…або жіночі голоси: телекужель чи нову фронтменшу опозиції - дружину учорашнього узніка юри… Які вчергове розкажуть про злочинну владу… Нічого конкретного Рифмопльот не пропонує… Й замість бенефісу він може отримати в середині грудня провал... Зате з’явилися шанси й у інших акторів. Назву головних з них (за абеткою): Костенко, Сухобрус та Червонописький. Далі по амплуа – Спортсмен, канівський Опозиціонер та Генерал. У одного є нардепівський (був головою комітету ВР з питань спорту) стаж й гроші, у другого - бурхливе сьогодення, у третього - славетна бойова минувшина (й трішки стажу нардепівського). Напевне,Спортсмену та Генералу ще доведеться дуже нагадати екс-землякам, хто вони такі й чим допоможуть. Можливо, й залучити «допомогу залу» - у вигляді впливових бізнес-партнерів. Та канівському Опозиціонеру для перемоги треба терміново активізуватися в інформаційному полі й піти «в народ». В першу чергу, поза межами рідного Канева. Бо ж Театр намбер 197- це не лише місце розташування ОВК та навколишні села. Основна глядацька  маса все ж буде із сусідньої Золотоніщини…Там мають розгорнутися основні акти вистави…

А що чекатиме на виставу «15.12» у 197-ому безпосередньо 15 грудня? До «зали» (дільниць) прийде не більше третини від глядачів (виборців). Й більшість прийде без чіткого уявлення про акторів вистави. Тому й може бути доволі неочікуваним фінал цього дійства... А як же вплив генерал-губернаторства на театральні розклади. Тобто чи буде адмінресурс? Здається, що залишиться градо- та губернське начальство теж простими глядачами… Щоб не купувати дорогі квитки до VIP-ложі (суттєво витрачатися на протягування улюбленого актора)….

Щодо всіх цих перегонів-2013… Здається, що й Ті, й Інші вже махнули рукою на перевибори – кардинально на розклад сил у парламенті це не вплине. Чи додасться до так званої об’єднаної опозиції кілька голосів, чи «тушкуватимуться» переможці – в масштабах великої парламентської гри абсолютно вже не несуттєво… Чомусь мені здається, що залишаться ті ж наші черкаські глядачі (виборці) вчергове розчарованими… Хоча, можливо моя рецензія не справдиться… ну тоді в грудні напишу щось інше…

Юрій Ісаєв, медіатехнолог, Полтава. Місце народження - Канів

реклама

Коментарі  

 
0 #10 Loki 30.11.2013 19:42
Уважаю Фугаса за "Olomoucké tvarůžky"!! Готов поспорить - это "анализ от лаборанта"!))) Ну как минимум- по запаху! ). (есть есчо "Quargel", не портянки, но-носки! Лично мну - симейство выкидываеть с ним из халадильника, даже замотанным ф двух пакетиках!! Но при случае - режиш мелкими кубиками, кидаиш в комнатной тимпиратуры сливочное маслицо, пермешуеш в ступке ложичкой, - и толстым слоем на бротушко (мичтаю на Бородинский!)!! Бутерброт - то шо доктор прописал!!!. Местные научили)).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Фугас 30.11.2013 17:02
Текст и есть "чес по провинции"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Покращення життя вже сьог 29.11.2013 21:26
Проплачена заказуха. Де ви їх берете таких, ну дуже "авторитетних" коментаторів? Живе в Полтаві, а все про Черкаси знає.
Ісаєв: "За рік, що минув, нічого нового він не вигадав.Все те ж завчене: «Юлі волю» - надоїло, «хочемо до європи» – теж чули".
А що, Юля вже на волі? Як би регіонали хотіли б, що б про неї забули. А що, ми вже в Європі, підписана угода про асоціація з ЄС? Тема вже вичерпана, неактуальна?
Гроші не пахнуть, так, "Прочерк"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 Оксана Мацюцька 29.11.2013 15:38
Такий сумбурний, неаргументовани й і нелогічний виклад думок називають "сном рябої кобили". Сам автор, Юрій Ісаєв, це і підтверджує останніми реченнями: "Хоча, можливо моя рецензія не справдиться… ну тоді в грудні напишу щось інше…"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Умный юноша 29.11.2013 11:54
бред какой-то или мне показалось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Правдоруб 29.11.2013 01:04
Цитую Макс Б.:
дядечку Ісаєв, а ви хто?? і то за вас заплатив?

Як хто? Спортсмен! Медыатехнолог не дуже технологичним виявився.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Макс Б. 28.11.2013 21:33
дядечку Ісаєв, а ви хто?? і то за вас заплатив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Loki 28.11.2013 20:30
Нормально. Хоть чем то, та таки отличается от результатов "анализов" сделанных другими лаборантами )).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 незнайка 28.11.2013 19:01
Толково
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Канівчанин 28.11.2013 18:39
Чекаемо грудня :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100