Усе ж не витримаю. Аби попередити писульки, які вже посипались, напишу все, що бачив. За кожне слово відповідаю...

Пишу я це тому, що вже бачу ідіотські заголовки, з яких можна зробити висновок, що головне, що трапилось, – це побиті шибки. Причини побитим шибкам ніхто не називає.

Щойно приїхавши на площу, побачив Соборну зайняту людьми. На острівку безпеки бульвару стояла машина «Батьківщини» (не впевнений, було темно). Хтось у гучномовець нагадав про події у Рівному та Львові, і народ кинувся до дверей. Люди просто планували зайти через них, наголошую – через ДВЕРІ в будівлю ОДА. На вхід швидко помчали міліціонери. Спочатку їх мирно переконували, втім, аби відійшли, не дійшло. Кілька поштовхів натовпом і от через живий коридор витягують кілька хлопців у формі зі страшними, переляканими очима.

Шибки ще цілі і двері теж. Останні не відкрили.

Ну а далі понеслась. Двері почали вибивати – з них забарикадовані (незнаюхто) з пожежного шлангу починають заливати людей водою. Вода відразу замерзає на куртці і на обличчі – відчуття – не з приємних, скажу вам.


Барикади на центральному вході не піддавались, відчайдухи почали бити вікна – з них теж полилась вода.


98% (цифра не точна, але повірте моєму оку) люду просто спостерігали за цим з площі. Слово намагався брати Карась, Максим Булатецький (з відомих мені). Їх, м'яко кажучи, не сприйняли. 


Також на східцях перед головним входом розігралась цікава драма. Чоловік, який представився міліцейським посадовцем (Нині читаю зі ЗМІ, що це був голова Соснівського РВ УМВС В. Кикоть) намагався заспокоїти штурмуючих хлопців. І це подіяло, на мить. Йому делегували зайти в будівлю і просто вивести звідти (тиххтоливводу). Крок, і чоловік отримує потужний заряд води – слухати його ніхто не збирався.

(редагую опісля: в ЗМІ з'явилась інфа про те, що чоловік був п'яний, однак я в цьому не впевнений, бо, особисто спостерігаючи за всім, просив його подзвонити хлопцям всередину, аби ті просто покинули будівлю – він дивився мені в очі і показував намочений телефон, що не вмикався).

Я фотогруфав сьогодні мало з причин, висловлених постом вище. Тому, повторюся, вам доведеться вірити моєму чесному слову. Наголошую!:

Так, серед першої лінії штурмуючих були хлопці, що викрикували слово АСАB, але це були не одні лише вони. Там були різні люди, митці, політики, бізнесмени. Різні люди.

Продовжую. Зрозумівши, що через головний вхід не зайти –  перейшли на бокові двері. Там також народ зустріли гранати і незначна кількість газу. Спроби прорватись через двері і тут нічого не дали, але дехто зміг залізти через вікна.

Тут же трапилось лихо: одній із дівчат на голову скинули вазон. Нині достаменно про її стан нічого не відомо, однак він точно тяжкий. Тримаймо кулаки, аби вона вижила. Воду лили і на цьому вході.

Через деякий час люди перейшли на задній двір і змогли зайти в будівлю. Так, було кілька гарячих голів, які мали бажання лупити все підряд, але їх швидко заспокоїли. На вулицю витягли деякі меблі для того, аби розвести багаття і просушити вщент змочений одяг. Нагадую: на вулиці стояв міцний мінус. Наприклад, мій одяг весь був покритий льодом, а тому: так я теж стояв біля того багаття зі стільців з ОДА і сушився.


Я переказав те, що бачив на власні очі.


На мою суб'єктивну думку, якби з людьми бодай хтось вийшов поговорити і миром впустив делеговану групу в будівлю, аби просто відбувся сам факт мирного взяття, по суті народної власності... нічого би цього не відбулося. Ніхто з владців не наважився піти на діалог. У будівлі сиділи (невідомохто) і мовчки поливали людей водою та закидували шумовими гранатами.

А можна було просто відкрити двері.

Останнє, що при мені закинули в багаття були двері. Двері, які можна було відкрити.

Євген Артеменко, черкаський журналіст, фотограф

*пост на особистій сторінці в соціальній мережі «Фейсбук»

Фото – Ігоря Єфімова

реклама

Коментарі  

 
+5 #35 Ягайло 26.01.2014 12:48
Цитую Євген Артеменко:
Дуже прошу не перекручувати факти. Я усього лише подав фактаж подій, які бачив на власні очі і висловив власну думку на той рахунок, як, можливо, можна було би уникнути побитих вікон та каліцтва дівчини.

Стоп. Пане Євгенію так визначтесь або "лише подав фактаж подій" або "висловив власну думку на той рахунок". А Ви як м....впа, і гарний і розумний. Якщо фактаж, то виклав би фото без жодних (повторююсь ЖОДНИХ) коментарів. Бо насправді вийшло на кшталт казаха в степу з домброю, що бачу про те й співаю :lol: Ну якщо вже пробуєте аналізувати "як, можливо, можна було би уникнути побитих вікон та каліцтва дівчини" то робіть це професійно. Уникайте фраз "вам доведеться вірити моєму чесному слову" бо Ви не є спеціалістом в тій чи іншій сфері, Ви просто "понтячий журналіст" ( і то "журналіст" - під сумнівом) у якого не має ні досвіду ні гідної освіти. Ну не можу я вірити людині яка закликала до МММ ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #34 O_0 25.01.2014 23:00
Жень, мозги включи (если есть) Какой Тулуб в 19.00 (и каждая собака знала что он в отпуске). Кого пикетировали? Пустое здание? Или захотелось прогуляться ночной облдержадминист рацией и прочитать пару томиков Шевченка в пустых коридорах? И какая польза от вандализма? Ну прям варвары и Рим :D Предлагаю пойманных прилюдно выпороть розгами дабы не повадно было :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #33 Сергей Валерьевич 25.01.2014 19:10
Цитую Ольга:
Пане Саргію я також була у тому вирі подій, було саме так, якби відчинили двері, мітингувальники переконалися, що Тулуб дома а міліціонери запевнили, що вони з народом .Запевняю жодної шиби розбитої небулоб. Саме такий варіант, який трапився вигідний тільки тулубчику та ПееРам.


Ольга, какой Тулуб? Те, у кого есть глаза, точно знали - Тулуба, в здании быть и не могло. Так как не упустили бы новости из СМИ что Тулуб до 30-го числа в отпуске. После шести вечера в здании по свидетельствам очевидцев оставались служащие (в частности, из того что известно лично мне - казначейство), уборщицы и охрана.
И по словам очевидцев, те молодые ребята которые активно шли на штурм - не были настроены на переговоры и не слушали представителей оппозиции или других выступающих. Да и мирно настроенный человек не будет одевать маску, скрывать свое лицо идя на переговоры. Или я не прав?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #32 панас 25.01.2014 15:00
Цитую Уже Кацап:
Цитую Виктор Середа:
Євген Артеменко, ви таке ж .... як і вчорашні мародери, грітися треба вдома, а до адмінбудівлі заходити в робочий час. і без каміння та арматури. А з .... ніхто розмовляти не буде, оберіть собі лідера і тоді вступайте в переговори

Рабский народец...

Повторюсь, кріпосницький світогляд - це хвороба невиліковна!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #31 Ольга 25.01.2014 13:58
Пане Саргію я також була у тому вирі подій, було саме так, якби відчинили двері, мітингувальники переконалися, що Тулуб дома а міліціонери запевнили, що вони з народом .Запевняю жодної шиби розбитої небулоб. Саме такий варіант, який трапився вигідний тільки тулубчику та ПееРам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #30 Сергій 25.01.2014 11:31
Сергію,цілком підтримую твою точку зору. Все тправильно написав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #29 Вячеслав 25.01.2014 11:06
Цитую Фотограф:
Вероятное гражданское противостояние, к которому призывают некоторые экстремистские силы, приведет к экономическому краху страны и тотальному обнищанию простых граждан — сказал экономист Владислав Старинец.

По его словам, простые украинцы слабо представляют последствия эскалации вооруженного конфликта в Украине.
Наиболее ощутимыми для простых граждан станут социальные последствия: "Забастовки приведут к прекращению поступлений в Пенсионный фонд, что автоматически заморозит выплату пенсий. На улицах, без средств к существованию, окажутся миллионы ни в чем не повинных украинцев", — говорит экономист.

Вы с кем сейчас разговаривали, провидец вы наш. Раскрой глаза! Украинский Народ и повстал, чтобы в конце концов начать жить, а не существовать. Если ты считаешь эти пенсии, которые "выплачивают" большей части наших пенсионеров, позволяют им безбедно встретить старость. Тогда я искренне желаю до сканчания дней твоих, получать эту пенсию!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #28 Черкаськiй 25.01.2014 06:35
я задоволений дуже гарно пише а ще и фото
де хотiли у дверi просто зайти а заходили у вiкна(фото автора)
десь ще один журналюга казав що вiн десь у грязюцi лежав
а на фото автора бачу что бьють мiлiцiянтiв
де шукати правду?
дуже бажають владу i булатецькiй i тулуб i iньшi
а люди як завжди страждають
хочу не бачити нi опозицii нi влади
зникніть усi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #27 Черчель 25.01.2014 03:01
Куда пускать .... толпу? О чем с ними говорить? Давайте вы все ребята идите в отставку, нам ваши лица разонравились? Это называется справедливость и демократия? Ну так поедьте в США, поедьте в Европу и посмотрите что с вами там бы сделали за такой бардак! Если мы будем сейчас равнятся на Европу, то правда далеко не на стороне бунтарей. Или мы про какую то аморфную демократию сейчас говорим? Тогда ребята вас ждет судьба создателей коммунизма. Подумайте над этим. Головой. А не тупо "б...ду геть" и все. И ничего конкретно. Если вы выбрали президента, или мера, так будьте добры принимать результаты выборов. И если вы не голосовали за них, значит уважайте выбор своих сограждан. А иначе вы разжигаете сепаратизм. И это не шутки. Это никакая не мирная демонстрация. Это мирный вандализм и беспредел. И если вы кладете ..... на закон и называете себя демократами...вы только себя обманываете. Не будьте г...пниками. Думайте головой.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #26 Микола 25.01.2014 01:13
Все вірно написав. Саме такий висновок підтримую. Якби місцева влада та міліція була б з розумом то відкрила б двері, зайшли люди передали свої вимоги. Адже міліція повинна кого захищати владу чи громаду ? Чи будівлю яку побудувала ця громада, в яку ця влада ходить на роботу. Цивілізовано це зробили і у Львові і у Луцьку... там майно не пошкоджено. Там міліція розуміє, людей, та не йде на конфронтацію, а у нас ст...до безм...зглих, бить, судить, залякувати лиш би виконати зл...нний наказ та отримати свої 30-ть серібряників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100