d1c0a30edb80c5f3a35f3a9b9f1f32d8 Ефект метелика відчувається лише крізь призму часу. Чим більше часу - тим глибший ефект. Іноді наслідки відчуваються лише крізь десятиліття, а інколи - потрібні сотні, тисячі або навіть мільйони років щоб мах крильця маленької істоти спричинив невідворотний ефект.

Чи здогадувався Василь Стус рівно 58 років тому, що наслідком його слів в кінотеатрі «Україна» під час фільму «Тіні забутих предків»: «Всі, хто проти тиранії - встаньте» стане народження покоління тих, кого ще декілька років тому називали «пропавшим», яке сьогодні майстерно, немов народжені вбивати, як Боги війни, нищать ворога на полі бою?

Чи здогадувалися у 2020 черкаські мамкині бандити, Меля і Кісон, коли хотіли зі мною домовитись про безболісну присутність опзж в Черкаському просторі і були послані нах*й, що той самий медведчук, який свого часу був «адвокатом» Стуса, якого вони намагалися напарити черкаському суспільству, стане причиною їх нерукопотисності в здоровому черкаському суспільстві?

Чи здогадується зараз медведчук, якого через декілька років знайдуть з перерізаною горлянкою, що його присутність в судилищі Стуса стане причиною його політичних невдач в українській політиці і, як наслідок, відродження українського духу тими, кого ще декілька років тому називали «пропавшим» поколінням?

4 вересня, рівно через 20 років з моменту його доленосносних слів, Стуса було вбито.

Маю щиру впевненість, що його постать недооцінена в українській історії, а його діяльність сьогодні має один значимий наслідок - ми успішно воюємо з ерефією.

Це те, що ні ми, ні весь світ не могли навіть уявити ще декілька років тому.

Слава Василю Стусу! Памʼятаємо! Помстимося! Слава Україні!

Дмитро Кухарчук, командир 2-го штурмового батальйону 3 ОШБр

*Допис з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100