Безпідставно самовпевненою та абсолютно незрозумілою є висвітлена у окремих місцевих ЗМІ оцінка громадянина Сергія Одарича моєї діяльності на посаді керуючого справами виконавчого комітету Черкаської міської ради. Тим більше, особисто з цією людиною я не знайомий, жодних звернень з будь-яких питань до мене як до посадовця від нього не надходило.

У разі, якщо Сергій Одарич «взагалі не може зрозуміти, що я там робив», раджу ознайомитись із письмовим звітом керуючого справами, складеним мною на виконання протокольного доручення Черкаської міської ради від 26.12.2013 року №ПД-620, наданий у відділ ради та направлений кожному депутату.

Закиди щодо прозорості роботи мерії доцільно адресувати пану Білоусову, виконуючому обов’язки міського голови, оскільки побудова інформаційної політики у міській раді проводилась виключно через його прес-секретаря. Віктор Білоусов також має особисто офіційно відреагувати на звернення Національної спілки журналістів України, які висловили занепокоєння ситуацією з доступом до інформації у Черкаській міськраді.

Коротко зауважу, що саме з моєї ініціативи з початку вересня 2013 року було запроваджено систему щотижневого моніторингу за роботою як відділу звернень, так і відділу документообігу, результати якого в письмовому вигляді щоп’ятниці надходили до Віктора Федоровича Білоусова. За інформацією про заходи, які вживалися щодо порушень термінів розгляду офіційних документів доцільно звернутися до секретаря міської ради.

Щоб дати відповідь чи краще став працювати ЦНАП у 2013 році, офіційно проінформую:

До складу Центру надання адміністративних послуг за адресою вул. Благовісна, 170 входять:

-         управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради;

-         сектор з питань видачі документів дозвільного характеру Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської обласної державної адміністрації;

-         відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Черкаського міського управління юстиції;

-         відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Черкаського міського управління юстиції;

-         консультаційний центр управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області;

-         Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області;

-         представники дозвільних та адміністративних органів.

Загальна кількість видів адміністративних послуг в 2013 році, які надані Центром надання адміністративних послуг – 173, проти 162, які надані в 2012 році.

Безпосередньо управлінням надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради в 2013 році надано – 91 видів послуг, проти 80 видів послуг, які надані в 2012 році.

Так, у 2013 році збільшено видів адміністративних послуг:

-         по департаменту освіти – на 4

-         по департаменту житлово-комунального комплексу – на 6.

-         по департаменту фінансової політики – на 1.

У 2012 році безпосередньо до управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення від громадян надійшло 5420 звернень щодо надання адміністративних послуг, а в 2013 році таких звернень надійшло 10453, що на 92,9% більше ніж за попередній рік.

При цьому штатна чисельність управління надання адміністративних послуг залишилась незмінною.

На дії службових осіб ЦНАП в 2013 році надійшло 3 скарги:

-         скарга на дії охоронця щодо заборони входу до приміщення з велосипедом;

-         скарга щодо незгоди з вимогами надати повний пакет документів (звернення до прокуратури м. Черкаси, перевірка підтвердила правомірність вимог працівника ЦНАП);

-         скарга щодо затримки прийому документів (після перевірки, працівника ЦНАП притягнуто до дисциплінарної відповідальності).

Щодо моєї заяви про звільнення, яка виявилась незрозумілою для Сергія Одарича, хотів би акцентувати, що мою поведінку не зможуть зрозуміти ті посадовці, які «вросли» у крісло чиновника та тримаються за нього будь-якою ціною. Тому офіційно заявляю, таке рішення є наслідком виникнення низки протиріч із секретарем Черкаської міської ради Віктором Білоусовим з приводу останніх подій у нашому місті. Зокрема, під час наради 27 січня, мною було висловлено категоричне несприйняття щодо намірів діючої міської влади спровокувати громадянські протистояння в приміщенні мерії. На що перетворилось приміщення міської ради, вже достатньо висвітлено в ЗМІ. Тим більше, 24 січня, під час проведення наради, керівниками було узгоджено інше бачення вирішення конфлікту – мирний суспільний діалог.

Однак Віктор Федорович Білоусов, очевидно, звернувшись до власних принципів світобачення, обрав шлях штучного створення серйозної соціальної напруги як серед населення міста, так і серед працівників мерії.

Валерій Герасименко, колишній керуючий справами Черкаського міськвиконкому

* Ексклюзивний коментар інформаційному агентству «Прочерк» (у відповідь на критику колишнього міського голови Сергія Одарича, який заявив, що не побачив жодних результатів роботи цього посадовця). Нагадаємо, що заяву про звільнення керуючий справами МВК написав 30 січня.


реклама

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100