Черкаси дійсно унікальне місто. Унікальність у тому, що сьогодні опозиція може пікетувати регіоналів, вимагаючи відставки губернатора, а завтра разом із ними утворювати більшість.
Як результат, сьогодні на сесії Черкаської міської ради така ситуативна коаліція і була утворена. До її складу увійшли Партія регіонів, Батьківщина, Фронт Змін, Удар, комуністи і соціалісти. Бракує лишень Свободи, але вони не пройшли в міську раду. Новоутворена більшість, незважаючи на ідеологічні розбіжності, дружно, одностайно і одноголосно голосували з першої хвилини сесії. Після спільних голосувань вони запропонували відправити у відставку виконавчий комітет. Що і було зроблено.

Що послужило причиною об'єднання ідеологічно різних політичних сил Партії Регіонів, Батьківщини, Фронту Змін, КПУ і Удару? Причина проста і банальна – гроші. У порядку денному сесії стояло питання про звернення до Конституційного суду щодо плати за землю. В Черкасах близько десятка орендарів (із кількох тисяч!!!) не перейшли на нову нормативну оцінку землі. До бюджету не надійшло 130 мільйонів гривень (це вдвічі більше, ніж минулого року ми інвестували у капремонт доріг). Із цих 130 – 103 мільйони гривень – борг ПАТ "Азот". Тому і закрутилася ця "каша". Їм дуже не хочеться платити. Вони вважають, що депутати коштують дешевше.

Очевидно також, що камінь спотикання – це міський голова. Усі ці постріли – це спроба "пограти м'язами". План у організаторів – вийти на 45 голосів, аби зняти міського голову. Для цього до сесії дуже активно працювали силовики, особливо по депутатах від Вільних Демократів. Але зламався лише один. Усі інші – встояли. Я задоволений цим результатом.

Із завтрашнього дня депутатська група Вільних Демократів розпочинає формувати нову більшість. Я переконаний, що інакше, як довкола Вільних Демократів вона не може утворитись. А ситуативна "більшість" з Партії регіонів, Батьківщини, Фронту Змін,Удару і комуністів буде постійно натикатись на внутрішні конфлікти і довго не протримається. В принципі це засвідчив розгляд подальших питань порядку денного сьогоднішньої сесії. Новоутворена більшість "завалила" розгляд дійсно важливих для життєдіяльності міста питань: не дійшли згоди у затвердженні змін бюджету міста, не змогли підтримати програму співфінансування ліфтів, що призведе до їх зупинки, не виділили кошти на придбання шин для міських тролейбусів тощо.

Сергій Одарич, міський голова Черкас

* передрук, пост на блозі в «Українській правді»


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100