реклама
Sucurity Police

реклама

284474478_10227562922001643_2377698484901224039_n Останнім часом я багато говорю про смерть. Тобто про загинути на війні. Тобто про таку можливість. Ймовірність. Готовність, зрештою. Це прийняття - заспокоює. Більше того - робить тебе сміливішим, сильнішим, врівноваженим. Не всі до цього готові. Не всім це потрібно. І не кожен то мусить.

Але це дає свободу. Прийняв – заспокоївся. Проговорив це в своїй голові, домовився зі своїми страхами – вільний. Сильний і врівноважений.

Спочатку була перша ніч війни. Я прийняв можливість загинути як ймовірність. Потім багато про це думав, але якось відганяв ці думки. Але я щодня заходив на сторінку Саші Махова. Я знав, де він є. І радів, коли бачив якийсь його пост. Полегшено зітхав. Я орієнтувався на його життя.

А потім все обірвалося. І я остаточно прийняв смерть на цій війні як майже невідворотну. Ок, значить так буде. Або не буде. А якщо буде – в цьому немає нічого страшного. В цьому навіть є щось симпатичне. Як би дивно це не звучало.

Глобально мені вже давно не страшно. І сприймається це як питання часу. І як питання совісті почасти.

Цієї війни на всіх вистачить. А відступати я не годен. Значить буде так.

Ніхто з моїх знайомих (коханих, рідних, товаришів по зброї) майже ніколи не торкається цієї теми. Тотемної, страшної. Аби відвернути. Не зурочити. А я говорю. І всі такі: ти не помреш.

Ок. Не помру. Хай буде так. Або не так.

Але я нарешті відчув себе вільним. І сильним. І врівноваженим.

Артем Чех, письменник родом із Черкас, воїн.

* Допис у фейсбуці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100