291144e3b5fda8cd6ccb76ed47c181ed По всьому Фейсбуку підняли лемент проти використання хліба для підгодівлі птахів. По-моєму, з цим уже перебір. Обмеження давно відомі – не можна давати чорний хліб, не бажано давати свіжий. А так, щоб нічого і нікому – це вже явна дурниця. Причому, все подається як абсолютна й беззаперечна істина. От прямо одкровення зійшло комусь із неба та й пішло гуляти соцмережами. Найменше відхилення – єресь.

Ну давайте дивитися на речі тверезо. Класичний корм для домашніх птахів у селі – мішанка з розмоченого хліба з усілякими домішками (варена картопля, комбікорм, подрібнена зелень і т.п.). Кури, качки, гуси, індики їдять її залюбки й почуваються пречудово. Більше того, за радянських часів хліб був основним кормом для домашніх тварин. Комбікормів чортмало, а хліб був дешевий.

Далі. Кожному доводилося бачити картину – горобець або сизий голуб тріпає на тротуарі шматок булки. Ще й пташенят цим вигодовують. І нічого. Залюбки підбирають хліб граки, ворони, галки. Величезна кількість птахів харчуються на смітниках і сміттєзвалищах. Вони що там – дієтичні продукти вибирають? Та їдять все, що знайдуть. І харчі там, зрозуміло, не те що не першої, а й не другої свіжості (з нашого погляду).

50793915_1977401952314833_7385457055886213120_n

У погадках жовтоногого мартина, наприклад, можна знайти багато чого – від кісток із курячих ніжок до презервативів. Бувають і зовсім цікаві речі. Якось на Білому морі у колонії мартинів на одному з островів ми знайшли погадку морського мартина з кісточок персиків. Де Біле море, а де персики! А все просто: хтось викинув консервований компот із персиків, а птахи його залюбки з'їли.

Віталій Грищенко, представник Канівського заповідника

* допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Ну, за позітів! 30.01.2019 09:29
Здавалося б, повна фігня як інформація. Але на фоні заполітизовано-закриміналізова ної стрічки новин "Прочерку" - навіть про те, що цей Грищенко знайшов у мартинових какашках - нормально читається. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100