22555122_1398743960252059_4366994600258739412_n Зараз солдат отримує 7000 грн. А, перебуваючи «на нулі», отримує доплату в 10000. При цьому у нас є великий брак людей. Тому навантаження на службовців подвійне і потрійне, люди більше втомлюються, йдуть. Контракт провалений, цього не приховати.

Так що ж потрібно зробити, щоб люди прийшли?

Залишимо питання патріотизму. Це важливий елемент, але армія – це інститут, механізм і він повинен працювати незалежно від суспільних настроїв, і працювати добре.

Сьогодні є патріотичне піднесення – чудово. Нема – нічого страшного, якщо машина налагоджена і працює як годинник.

То як побудувати цей механізм? Для початку його потрібно наповнити людьми. Професійними.

Давайте зробимо як хедхантери від корпорацій і відповімо на питання.

Чому не йде солдат, якщо є тотальний запит, а він є – це вам будь-який командир, будь-якої бригади або бата гаряче підтвердить.

Раз є вакансії (повно, навіть стільки, що це несе загрозу національній безпеці), а працівник не йде, отже пропозиція не є привабливою.

З чого складається привабливість пропозиції?

1. Перше – це заробітна плата.

Більшість із нас, ідучи на роботу, передусім питає: «А скільки?»

Так скільки ж повинен отримувати військовослужбовець?

Спочатку запитаймо себе, а який «солдат» (рядовий, офіцер) потрібен Україні? Кого ми хочемо найняти?

Звичайно, ми хочемо професіонала, якому належить:

- Керувати танком за 5 мільйонів доларів або літаком за 50 мільйонів. Цікаво, скільки отримує банкір, що керує капіталом в 50 «лямів» зелених? І важливо ж цей танк не угробити. І знати, і вміти його мінімально лагодити, я вже не кажу про використання всієї начинки.

- Знати математику і проводити найскладніші балістичні й топографічні розрахунки з урахуванням фізики і хімії для успішної стрільби. Ви хоч коли-небудь бачили розрахунки звичайного обчислювача? А інженери? А зв'язок? Фізика, хімія, електроніка – все це входить в обов'язкові знання не офіцерів навіть, а солдатів у залежності від професії.

- Діловодство і бухоблік. Бухгалтер на «граждаці» отримує від 10000 грн на постійному місці роботи. В армії підрозділи в тисячі осіб. І все це – рахунки, документи, договори... Жодне підприємство країни не має стільки паперообігу, як армія.

- Солдат повинен витримувати нестерпні фізичні умови. Холод, спеку, закриті відсіки техніки, марші на величезні дистанції, і все це при обмеженні їжі й води. Окремі фахівці відчувають колосальні навантаження під водою, перевантаження в небі, удари об землю, спускаючись на ганчірці з висоти сотень і тисяч метрів, відчувають контузії від вибухів і пострілів, носять важезні снаряди, деформують тіло амуніцією тощо.

- Військовослужбовець повинен бачити смерть, сам вбивати, переносити поранення і думки про власну смерть, яка відбувається в 99% у дуже не комфортних, м'яко кажучи, умовах. Йому потрібно повідомляти родичам про загибель їхнього сина, чоловіка. У психологічному сенсі це повинна бути високостабільна людина, що володіє навичками аутотренінгу, саморегуляції і психології стресу. Скільки там ви платите за сеанс своєму лікареві?

- Солдат зобов'язаний бути парамедиком. Будь-який.

- Військовий повинен бути юристом. Знати закони, статути (військові закони), причому багато напам'ять.

- Ще потрібні аналітики, медіапсіхологи, військові дипломати зі знанням мов, перекладачі, айтішники, хакери, журналісти і оператори, хірурги, терапевти, стоматологи, тощо, тощо.

Ми вимагаємо суперменів, переможців, мать їх, олімпіад, джеймсбондів і мегаменеджерів, фінансистів і юристів з обов'язками, обчисленнями і роботою на рівні холдингу, а при цьому 7000?

І це при загрозі бути вбитим?

Або оштрафованим за берци не того зразка, або через невчасно зданий звіт, бо в частині не було паперу? І без вечірнього повернення додому після роботи в свою квартиру, до пляхи пива й дружини?

Ви серйозно? А штуцер баксів за подумати і вибрати рід військ не хо?

2. Друге, чим приваблює нас робота – це можливості, новий досвід, нові відкриття.

Що ж, тут він є. Але, по факту, стріляти можна і в тирі, адреналін отримати на курорті або в подорожі, а про відкриття я мовчу – в армії навіть компів своїх немає в потрібній кількості.

Прибирання території, стройова – це не новий досвід. Дисципліна в армії – це нічого, в порівнянні з будь-якою мало-мальською корпорацією, я вже не кажу про ефективність.

Тренування, навчання, стрільби, марші, спеціальна підготовка – ось від чого повинно нудити солдата. Тільки тоді, коли солдат перестане бачити в виїзді на полігон ковток чистого повітря, можна буде сказати, що щось змінилося. Солдата має вивертати від тактики і можливості політати, стрибнути з парашутом, підірвати що-небудь... Солдат повинен блювати від пропозиції піти постріляти. А поки що його верне від плацу, служби, писанини і бюрократії.

3. Ще нас цікавить робота, якщо вона дає додаткові соціальні гарантії, статус, можливість влаштувати життя своєї родини.

Житло. Оренда однокімнатної квартири в обласному центрі коштує 3,5 тис + комуналка. Зарплата 7000. Питання?

Медицина. Ну для військового в госпіталі все безкоштовно – це якщо піти в потрібний госпіталь і все правильно оформити. А потрібно, щоб військовослужбовець, його дружина, діти та літня мати в будь-якому державному медзакладі країни, а під час війни – і приватному, отримували усі послуги безкоштовно, і це покривалося б за рахунок держави.

- У музеї і театри тощо потрібно пускати не по УБД (посвідченню учасника бойових дій, – ред.), безкоштовний комунальний транспорт повинен бути не по УБД, а по «воєннику» (військовому квитку, – ред.), де є відмітка про чинний контракт або резерв.

Про все про це можна довго говорити. Мало того, якщо б я почав озвучувати реальний стан справ, то у вас, хто читає це, встало б волосся дибки, звичайно, якщо ви не з РФ. І головне, що наші правителі все це знають, багато з чим згодні.

Тільки потрібна політична воля.

І якщо все це запровадять, то в нас не вистачить форми і казарм для охочих служити на благо Батьківщини.

«Популізм», скаже хтось. «Виживання країни і нації», – скажу я.

Ігор Душка, із Черкас, батальйон «Айдар»

* Допис у «Фейсбуці».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-6 #26 Slava KGB 24.02.2018 11:13
Цитую Пошливы:

Шо"локшина" знайшла свої вуха? Мало того, что
ведущий вёл себя как свинья, явно навязывал свою точку зрения,
активно муссировалась одна и та же тема,
что дескать "только украинцы были потомками древних ариев".
Вся тема фильма и программы основана на проведённом в одной из
немецких лабораторий по исследованию ДНК генетическом тесте
со ста испытуемыми(оди н из них под ником "Пошливы"),Результаты
теста (хотя мне например не ясно,как создатели программы подтвердили их
правдивость и сразу поверили в их подлинность!) показали следующую
выборку - у украинцев четыре основных предка северяне , кельты (!!!),
трипольцы и древние арии.Так у тебя,не знающего мову,оказываетс я ген молока Г1.
З генетичних підстав ,якщо і є в світі прямі спадкоємці давніх аріїв, то це,киргизи і таджики.
А я уверен что,ты потомок кугутов и холоп польский.bendze lezav jk ten borak pshu drodze.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #25 Слабовато солдат 24.02.2018 10:28
Цитую СОЛДАТ:


Американские инструкторы точно также регулярно попадают под раздачу. Ровно с той же последовательно стью: предупреждение – подтверждение отсутствия – потери "отсутствующих".
Обычная практика любых войн последнего полувека. Это называется прокси-агрессия.Распространяемо е украинскими источниками видео с «трупами ЧВК Вагнера» на самом деле съемка уничтоженных армией САР в провинции Идлиб боевиков ИГ.Есть снимок оригинала видео с уничтоженными боевиками. В условиях боевых действий, близких к происходящим в Сирии, российские войска действуют десантно-штурмовыми группами,числом не более 60—75 человек. В практике ЧВК не принято использовать крупные подразделения. Бойцы существующих в мире ЧВК на местности, как правило,действу ют небольшими штурмовыми группами, способными за краткое время перебазироватьс я с одного места на другое.Всего погибло 14 человек.У вас не боевых и то больше.Об'екту c ником "Солдат"- грех не знать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #24 Пошливы 20.02.2018 23:02
Я тут смотрю под меня косить начали. Значит завидуют, уважают... Но я так понял у орангутанга PASHLIVЫ велосипед в Германии украли. А при чём тогда мы?
"Полет Валькирий" в исполнении оркестра под руководством Трампа?" от Солдата это что то. Респект!!! Пусть летят все вагнеры. Подальше, за горизнт. В небытие.
General L.A.P. из КГБ постарел, подурнел. Иначе посмотрел бы фильм КОД нации, а не показывал бы себя идиотом с научными терминами.
А если писать по статье, то всё правильно и объективно. Вот только перед кем рассыпать бисер то?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #23 СОЛДАТ 19.02.2018 15:20
Цитую General L.A.P.:
Очень рано вышли на работу, товарищ.
Вы, бастард,...и т.д.

Послушайте меня General (он же Кадет,он же С.Перейра,он же Резидент и т.п.).Товарищем Вам является скорее тот самый тамбовский волк (у него славянских генов наверное больше чем у двуногих оборванцев проживающих вместе с ним в одном ареале)а не я.Позволю себе дать Вам один совет.Не пытайтесь произвести на меня впечатление обилием научных терминов и е&нутыми гипотезами а-ля "Россия, которая есть историческое
оправдание и надежда на будущее всего славянства".Нет у рашки никакого будущего и Вы это прекрасно понимаете.Думаю что довольно быстро для нее все закончится,и всех особей которые будут по прежнему считать себя "русскими" свезут в резервацию в пределах какой-нибудь Костромской области и оставят наедине с любимыми березками...Не утешайте себя иллюзиями женераль.Почаще взирайте на восток.Скоро за вами придут. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #22 General L.A.P. 19.02.2018 10:54
Очень рано вышли на работу, товарищ.
Вы, бастард, как грязевой вулкан (грязи от вас много,
но больше ничего).У Вас, солдат, интеллектуальна я дисфункция -
сосредоточтесь, подумайте и попытайтесь привести
свою сумбурную эксцентричность хоть в какое то
внятное положение.Генетика, знаете ли, точная наука,
политикам не подчиняется и ни чьих патриотических чувств
не разделяет. Меня, признаюсь, веселит ваш
генетический детерминизм. Нука, дайте пожалуйста ссылку на объективные
"исследования по гаплогруппам восточноевропей ских народов".
Кстати, славянских народов более двух десятков, но
чего они стоят без России, которая есть историческое
оправдание и надежда на будущее всего славянства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #21 СОЛДАТ 18.02.2018 14:52
Цитую Magic Sky Requiem:
Цитую Нова армія:

Может ли дурак быть патриотом? Нет дурак...

Это цитата из выступления "ху&ла"?Впрочем-глядя на жириновского и прочих "деятелей" с этим можно согласиться :lol: Я так понимаю что твое "выступление" это реквием тем горе-патриотам из команды вагнера, которым все-таки удалось услышать (и увидеть) "Полет Валькирий" в исполнении оркестра под руководством Трампа? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #20 Magic Sky Requiem 17.02.2018 19:51
Цитую Нова армія:

Может ли дурак быть патриотом? Нет дурак патриотом быть не может.
Но есть участники дискуссии, которые категорически не согласны.
По их мнению, патриотом мотет быть не то что дурак, но и
даже полный идиот может.
Обман, двоемыслие, лицемерие, жестокость, бесчеловечность ,
страх – это все элементы свойственные в той или иной мере
любому пораженному идеологией обществу: коммунистическо му,
неолиберальному и разумеется жовто-блакитному.
Сегодня Украина — это «страна победившего патриотизма».
Содом не только половые извращения, злая радость при виде
чужого горя это тоже содом. Для озлобленного весь мир плох,
зато он сам хорош, что сегодня отчетливо видно в обществе,
пораженном ********* идеологией: признаки извращенного
бытия скрыть нельзя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #19 ПASHЛИВИ 16.02.2018 20:07
Цитую СОЛДАТ:
Цитую PASHLIVЫ:
Цитую СОЛДАТ:
Цитую PASшлivы:
[quote name="RSS"][quote name="пашЛывi"][quote name="RSS"][quote name="МИ з РФ"]Це просто Дупа!!!!!

Та ти шикарно жив у 2013 році! Навіть велосипеда мав!От клятий янукович-украв у дитини велосипеда.Шапку,надіюсь,н е вкрав? :-)

не ставь смайлы,не надо палиться!
А о таком велосипеде ,как был у меня тебе и мечтать не прийдется.Всетаки фирмы Schwinn.Кстати,мои немецкие друзья нашли его у .............. и вернули.

На твоем велосипеде было, наверное, написано "На Берлин!" Потому и вернули. :lol: :lol: :lol:

у німців гарно набита рука на тортури та вибивання зізнань.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #18 СОЛДАТ 16.02.2018 13:14
Цитую PASHLIVЫ:
Цитую СОЛДАТ:
Цитую PASшлivы:
[quote name="RSS"][quote name="пашЛывi"][quote name="RSS"][quote name="МИ з РФ"]Це просто Дупа!!!!!

Та ти шикарно жив у 2013 році! Навіть велосипеда мав!От клятий янукович-украв у дитини велосипеда.Шапку,надіюсь,н е вкрав? :-)

не ставь смайлы,не надо палиться!
А о таком велосипеде ,как был у меня тебе и мечтать не прийдется.Всетаки фирмы Schwinn.Кстати,мои немецкие друзья нашли его у .............. и вернули.

На твоем велосипеде было, наверное, написано "На Берлин!" Потому и вернули. :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #17 Ченчик 16.02.2018 13:05
Цитую ПАШЛЫВЫ:
Цитую Ченчик:
Платити треба, і немало. Але найголовніше, чому податки у нас не всі сплачують.? І звідки нечувані статки у можновладців? За невідповідність декларації доходам - великий штраф на користь армії і оборони.

Серега Ченчик?!Привет,Грузию помнишь.Тебя там называли-«Крестный отец» кавказских спецопераций.Молодец.
А может ты "Ченчик з невеличкими черевичками" - то це дівчина.

це всюдисущий жук......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100