У вересні чимало роботи департаменту муніципальної інспекції та комунальним службам додали підприємливі жителі міста, які масово атакували опори ЛЕП, паркани та інші об’єкти благоустрою розклейкою оголошень. Запрошення на роботу, на танцювальні гуртки, на нічні шоу і ще багато чого – з такими закликами на стовпах намагались звернутись до черкащан порушники Правил благоустрою нашого міста.

Тільки за 10 днів вересня було складено 12 протоколів про адміністративне правопорушення – за розміщення рекламних оголошень у несанкціонованих місцях. Серед порушників – танцювальні студії Коваленка та «Лілея», федерація йоги, супермаркети «Велика кишеня» та «Сільпо», цирк на льоду, банки «Фінанси та кредит» та OTP-банк, товариство захисту тварин «Друг» і, традиційно, нічні клуби «Ультра» та «Міленіум».

Багато стовпів вдалось врятувати. Так, двоє неповнолітніх хлопців, які намагались увечері розклеїти на опорах ЛЕП по бульвару Шевченка афіші про вечірку під назвою «Барний беспредел» (клуб «Да Вінчі») добровільно віддали їх нашим інспекторам. Також у неповнолітніх осіб було вилучено пачки оголошень про кредитування в банках та кредитній спілці.

Характерно, що зазвичай організатори таких рекламних кампаній за 50 гривень наймають неповнолітніх, які рясно розклеюють стовпи, розуміючи, що за віком вони не можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності. Проте за Правилами благоустрою м. Черкаси («Закон про благоустрій») відповідальність за порушення несе і керівник установи, підприємства, організації. Тож на засіданні адмінкомісії такі керівники дуже дивуються, за що штрафують саме їх – мовляв, це ж не ми особисто розклеювали.

Наприклад, керівник регіонального відділення OTP-банк, яка не вперше рекламує свої послуги на стовпах, розповіла муніципальним інспекторам дивовижну історію про те, як, виготовивши рекламні оголошення в Черкасах, регіональне відділення відправляє їх кур’єрською поштою на Київ, а що відбувається далі – невідомо.

Прикро, що керівники таких солідних установ вкрай нешанобливо ставляться до благоустрою свого міста. У Черкасах є достатньо ЗМІ, де можна ефективно розмістити рекламу. Встановлені інформаційні стенди на зупинках громадського транспорту, де поряд з політичною рекламою ніхто не забороняє розміщувати оголошення комерційного змісту.

Муніципальна інспекція і надалі штрафуватиме всіх організаторів і виконавців розклейки оголошень у невстановлених місцях. На жаль, рівень культури наших жителів змушує це робити.

Ольга Швець, директор департаменту муніципальної інспекції Черкаського міськвиконкому

* пост на персональному блозі

реклама

Коментарі  

 
0 #18 Пер*ун 20.09.2012 14:26
Цитую Василь:
На фото клон Юлії Володимирівни??? :-*
Схожа як ...........................:)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #17 Муницип. 20.09.2012 14:11
Цитую Черкассы:
Меня больше беспокоит когда идет какой то у... с бойцовской псиной без намордника и поводка а еще хуже когда подвыпивший, на это не хочет обратить внимание муниципальная милиция? а бумажки не кому не мешают, даже удобно.
Гав-гав-гав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 Бамажкак 19.09.2012 13:11
Швец а какая у вас зарплата? если вы себе можете позволить МЕРСЕДЕС ДЖИП за такую зарплату я днем и ночью буду отдирать бумажки. Прикольно вы там все пристроились директор парков себе джип Акуру прикупил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #15 Василь 18.09.2012 18:24
На фото клон Юлії Володимирівни??? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 Єврейская община 18.09.2012 16:24
Олєчка, не наше с тобой это дело: этикетками заниматься.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #13 Григорій 18.09.2012 16:21
Цитую Михайло:
Єдине, на що здатна муніципальна інспекція на чолі з Ольгою Швець - констатувати факти :-* . За таку "важку" імітацію праці інспекція отримує мільйон гривеньз міського бюджету :lol: Непогано пристроїлись :P

Дивуюсь: з якою наснагою Швець займається єрундою :D :lol: І так все життя...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 F/S 18.09.2012 12:09
Колись на Митниці "мерія" вивішувала інформацію про рух автобуса по новому маршруту - то так залапили всі стіни будинків, що й зараз той хлам місцями теліпається (а пройшло вже років зо три!) Тут вже писали про ліфти - то це справді вершина маразму дозвільних служб "мерії" дати дозвіл на їх поклейку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Гость 18.09.2012 11:48
Населению Черкасс, так надоела и достала ораровщина,что готовы вам на лоб этикетки вешать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Черкас 18.09.2012 10:16
Цитую Ню-ню:
А коли припинять свою "діяльність" ідіоти, які З ОФІЦІЙНОГО ДОЗВОЛУ "МЕРІЇ" ЗАКЛЕЮЮТЬ ліфти міста комерційною рекламою із добавлянням календарів і довідкових телефонів та інструкцій ліфтової служби?!

Це правда. А потім цей напівобідраний хлам клоччям звисай зі стін ліфтів. І так - по всьому місту!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #9 Вадим 18.09.2012 10:14
12 протоков за 10 дней!!! Пипец, вы чем там занимаетесь? У нас можно по 12 в час писать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100