10fd8c6ec7994092126923d9c6c44cec_0_800_0 Я не стежу за зашкварами ТЦК. Про них і так хтось та й розповість. Ні відоси про бійки з медиками, ні про секс, ні про буси мене тупо не цікавлять.

Так, на жаль, це дискредитує систему мобілізації. Проте я думаю, що таке було б за будь якої мобілізаційної кампанії у розвиненій країні. Просто в другу світову не було тік-току. А сучасні демократії не мали війни за виживання. Більше того, я щиро переконаний, що в аналогічній ситуації більшість західних демократій залишившись один на один з московією вже б програли.

Хто там в Європі реально воював з третім райхом? Австрія реально зустрічала німців квітами. Данія капітулювала без бою. За Францію воювала Британія, але це їй не допомогло (почитайте, гляньте фільми Дюнкерк та Темні Часи). Литва без бою передала Клайпеду… Коротше важче знайти країну, яка реально воювала, ніж країну, яка здалася на поталу агресору. Те саме стосується агресії совєтів в Польщі та в країнах Балтії. Ще здається Бесарабію забрали без бою у румунів.

Я до того, що все, що ми зараз бачимо з ТЦК в тік-тоці це не якийся там супер трешак. От мол, де б ви таке могли ще побачити? Звісно ж ніде. Світ розділився на тих хто (здебільшого) звик здаватися і на авторитарні режими де про це мова не йде, бо їм начхати на тік-ток та права людей.

В першу світову війну Російська армія мобілізувала близько 4 млн. українців. Австро-Угорська армія мобілізувала близько 700 тис. українців. Армія Української Народної Республіки в кращі часи налічувала 300 тис. Армія ЗУНР в кращі часи мала 125 тис.

448228699_7736669433061175_453396149134460612_n

Ви вловлюєте тенденцію?

На перехватах, які я чув, теж інколи йде мова про мобілізацію. “Дать ім форму і впєрьод…” Українці з окупованих територій вже гинуть в м’ясних-штурмових загонах рфії. Просто тік-токи ніхто не встигає зняти, бо по ту сторону лінії фронту дещо інакше ставлення до свободи слова.

Ви пи₴д#те про тцк лише завдяки тому, що маєте таку змогу.

Так, я звісно проти безбожних зловживань. Особливо я проти того, що реально шкодить:

1. корупція, яка призводить до немоблізації тих, кого мають моблізувати.

2. Моблізація непридатних. Ми їх відразу відправляємо на влк і далі на списання. Це тільки заважає.

Замість висновків. Один мій побратим, який став свідком зневажливої розмови ТЦКашниів з потенційним призовником, сам хотів підійти і й0бнYти разок. Так само його дратують відоси де блогери зухвало поводяться з ТЦКшниками. Пізніше цей побратим про цю ситуацію зауважив, що варто зберігати гідність, з якого боку мобілізаційного процесу ти б не був.

Не чекайте, поки вас прийде мобілузувати ворог…

Максим Полішкевич, захисник України

*Допис із фейсбуку

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-5 #1 jack 16.06.2024 11:07
Мова - не тільки й не стільки про мобілізацію. Мова - про беззаконня, що стало НОРМОЮ в Україні та українській владі задовго до вторгнення.
ЗАДОВГО до вторгнення будь-яка владна шишка могла безкарно знущатися з громадян.
Задовго до вторгнення органи влади, та чиновники ВСІХ рівнів - від Президента та ВР і до столоначальника в райсобесі - нахабго і відвертто плювали на закони і Конституцію України.
Задовго до вторгнення було запроваджено цензуру в українських ЗМІ,і переслідуванням піддавався КОЖЕН, хто смів протестувати проти беззаконня.
Вторгнення та військовий стан лише загострили всі ці проблеми.
РАБИ та ЛАКУЗИ захищати Вітчизну не стануть. А громадянам - не потрібна держава, що зневажає їх та позбавляє їх людських прав.
Можна ..... владі і виправдовувати беззаконня. Але тоді обов'язково дочекаєшся, що зневажений та зраджений тобою народ відмовиться захищати ТЕБЕ вилизану тобою антинародну владу.
В товариша замполіта Є питання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100