281611016_7730120330338921_5223868933174207768_n ...ну от що можна написати про професійне свято журналіста на 103-й день війни (що вже через 2 години)?

Можна констатувати, що журналістика в України вмерла 24.02.20022. З цієї страшної дати кожен розумний журік наклав табу на питання про те:

- чому Зе слухав впіввуха повідомлення від західних розвідок про напад орків на Україну?

- чому в січні 2022 року не почув директора ЦРУ Вільяма Бернса, який персонально попередив Президента України про напад?

- чому легковажно розповідав українцям про "шашлики в травні", коли дідусь Байден щодня, майже в режимі реального часу, анонсував війну...

З 24.02 ми змушені накласти зашморг на свої вільні рти та розкуті за "клавою" пальці. Бо ще вчора складне й багатовимірне життя звузилося. І тепер кожна недурна "писюча", знімаюча та " говірка" людина знає: ми мусимо закрити очі на "косяки" Зе і тих, хто з Зе і від Зе.

І зробити так ми маємо не тому, що ми - українці...Правильніше, не тільки тому, що ми - українці. А тому що просто на наших очах на планеті Земля чистісеньке, без домішок, Зло прагне довести, що проти грубої й переважаючої сили захисту не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вівчарик: Журналістика – найкраща професія

Так, наше "Добро" - кульгаве. Але немає іншого шляху, як підставити йому плече і зробити для перемоги наз Злом все, що в твоїх силах.

..Усім, хто продовжує працювати на "Мівіні" та пшонці. Хто може дозволити собі келих пива раз на три дні. Хто розуміє, що "бабло" - це не про нас і - на тривалий період: нам треба вижити. З Україною.

Тому щодня - борсаємося. Опираємося. Вперто наближаємо перемогу.

Усім колегам - міцних нервів. Бадьорості духу й тіла. Впертості й драйву.

Ми не чекали на таке. Але ТАКЕ має програти. Зокрема, завдяки нам.

З професійним святом, що навпинно наближається)

Віктор Борисов, журналіст, редактор сайту "Провінція".

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Яків Миколайович 10.06.2022 10:13
А коли люди бачать, що під гаслами єдності задля опору ворогу в Україні будують концтабір на зразок путлерівського, плюють на законність та затикають роти кожному, хто сміє протестувати проти беззаконня, коли народ закликають затягувати павскиЮ а Коломойський продовжує нахабно красти мільярди з бюджету і сотні мільйонів у держпідприємств , коли патріотичні телеканали забороняють, а в марафоні сидять ті, хто вчора агітували за "руzzкій мір" - то ЯКА може бути довіра до ТАКОЇ влади?
До речі, під час другої світової війни парламент Британії ШІСТЬ РАЗІВ розглядав питання вотуму довіри Черчіллю. І опозиційні ЗМІ Черчілль не закривав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Яків Миколайович 10.06.2022 10:12
Не підлягають критиці під час війни ЗСУ та військове керівництво - хоча й тут є питання до військової пропаганди. Можна щось недоговорювати. Але нахабна тупа брехня - підриває довіру населення.
Але ставити поза критикою цивільну владу неприпустимо навіть під час війни. І за кожне "про*балі" має бути відповідальніст ь. Люди готові йти на смерть за Україну. Але хочуть знати, що ті, хто віддає накази - ВІДПОВІДАЮТЬ за наслідки. Не словами - а посадами. Аяк є підстави - то й в судовому порядку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Версія 05.06.2022 23:57
"Ще не вмерла..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100