Осипенко Пряма мова За цей рік у нас в області було скоєно 38 навмисних вбивств, розкрито 37. Ще по одній справі причетні особи встановлені, тривають експертизи. За минулий рік у нас нерозкритими залишаються 6 вбивств.

Одне з них – смертельне вогнепальне поранення (ІТ-підприємця, – ред.) Заканича. В кримінальному блоці є відповідні оперативні напрацювання щодо групи, яка може бути причетною до цього вбивства. Зараз ми працюємо щодо осіб, які організували це вбивство, і збираємо доказову базу. Думаю, до кінця року цю роботу буде виконано.

Ще одне вбивство – вбивство у Чигиринському районі Єгорова. Також є оперативні напрацювання, і кримінальний блок ставить на перспективу його розкриття.

Тобто, ми плануємо по двох убивствах минулих років вийти на фінішну пряму.

Також наявні оперативні напрацювання по вбивству журналіста Вадима Комарова, розкриття якого є одним із пріоритетів. У кримінальному блоці створено робочу групу з досвідчених працівників відділу боротьби зі злочинами проти особи, яким поставлені завдання.

Шкода, що я на той час не працював, коли сталося вбивство. Але зараз ми повертаємося до робочої версії – вбивство пов’язане з професійною діяльністю журналіста. Повертаємося до вивчення його зв’язків, у тому числі робочих.

Активно вивчаємо непоодинокі випадки, за якими він звертався до поліції/міліції. Проведено аналітику, і ми вбачаємо, що вбивство – це не перше правопорушення, яке було скоєно щодо Вадима Комарова. Але по тих семи фактах, які є в провадженнях Черкаського ГУНП, також особи не встановлено. У цьому ми вбачаємо системність. Я вважаю, що це стало однією з причин фатального випадку...

Руслан Осипенко, заступник начальника ГУНП України в Черкаській області, начальник кримінальної поліції

* Із виступу на пресконференції 1 вересня 2020 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100