2 роки тому мене з 1 по 4 червня «закрив» в Придніпровському ізоляторі тимчасового тримання суддя Валерій Чепурний за дрібне хуліганство, яке проявилось, на думку Феміди, під час протестної акції опозиції 24 травня 2011 року.

Тоді я перший взяв у руки балончик з фарбою і на паркані під обласною адміністрацією написав, що ця влада має піти в небуття.

Суддя Чепурний тоді нашвидкуруч запроторив мене і Сергія М. за ґрати, адже він як представник правосуддя тоді порахував, що ми становимо небезпеку для суспільства, і штрафом чи попередженням відбутись не можна: треба ізолювати нас від людей.

Насправді я швидко забув про ту відсидку і вже навіть обличчя судді Чепурного не пам’ятаю. Розумію, що судді в нас легко піддаються навіюванню з боку владутримаючих і тому за останніми статистичними даними українському правосуддю довіряють 5,7 % українців.

Минуло 2 роки, і тут прогреміла в ЗМІ інформація, що під пабом «Оскар» якийсь невідомий наніс декілька ударів ножем депутату Черкаської райради О. Яценку (ВО «Батьківщина»). Депутат потрапив в реанімацію боротися за життя, а злочинець – в міліцію.

І от на вихідних дізнаюсь, що суддя Чепурний еволюціонував та гуманізувався, і під заставу відпустив мужика, який любить різати вночі людей на свободу… Тож виявляється, я набагато небезпечніший ніж маніяк з ножем?

P.S. Чогось мені здається, що лівосуддя імені чепурних може призвести до правосуддя імені Лінча.

Ігор Сичов, черкаський громадський активіст

* передрук, пост на блозі видання «Дзвін»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100