Черкаська обласна організація «Батьківщина» висловлює обурення діями судді Соснівського районного суду міста Черкас Валерія Чепурного, який відпустив небезпечного злочинця, що наніс тяжку ножову рану депутату Черкаської районної ради від «Батьківщини» Олександру Яценку.


Нагадаємо, увечері 7 травня посеред міста у Черкасах було скоєно злочин на очах у багатьох людей. 36-річний мешканець Черкас підскочив до Олександра Яценка та наніс йому удар ножем у груди. Поранивши депутата, злочинець кинувся тікати. Проте зробити йому цього не вдалося, бо його затримали міліціонери, які випадково проходили поряд.

«Не зважаючи на те, що нападник вчинив злочин зумисно, він вистежував депутата Олександра Яценка, а потім вчинив на нього напад з метою позбавити життя, суддя Соснівського районного суду міста Черкас Валерій Чепурний на другий день відпустив злочинця на волю, отримавши заставу 95 тисяч гривень. Суддю не стривожив і той факт, що під час допиту нападник розповів про ненависть до Олександра Яценка та про плани поквитатися ще з чотирма людьми. Тепер Олександр Яценко бореться за життя, він переніс тяжку операцію. Мусять непокоїтися про власну безпеку і ті четверо, кого так ненавидить злочинець. І все лише завдяки протизаконному рішенню «карманного» черкаського судді, який виносить ті ухвали, які вигідні владі», – йдеться в заяві партії.

«Так не може не обурити той факт, що два роки тому цей же суддя за напис на тимчасовому, незаконно встановленому паркані перед обласною державною адміністрацією «Владу геть!» та «Бунтуй, кохай, права не віддавай» засудив до адміністративного арешту на три доби двох черкаських молодих опозиціонерів Ігоря Сичова та Сергія Марченка. Тепер же людину, яка намагалася позбавити життя депутата, погрожувала намірами вбити інший чотирьох людей, чинила опір міліції під час затримання відпускають до суду за гроші на волю. Хто може гарантувати безпеку іншим черкаським громадян від злочинця? Як можна пояснити таку нелюдську ухвалу судді?» – йдеться в заяві прес-служби Черкаської обласної організації «Батьківщина».

«Опальний суддя Чепурний рік тому одержував від Вищої кваліфікаційної комісії суддів догану за затягування розгляду кримінальної справи, вирок у якій не винесено ще з 2005 року.

Народні депутати, депутати обласної, районних та міських рад від «Батьківщини» будуть вимагати у Вищої ради юстиції позбавити В.Чепурного права бути суддею та калічити долі черкащан. Ми не можемо ніяк інакше пояснити таке «правосуддя», як політично замовленим. Сьогоднішня влада Партії регіонів купує суддів десятками і сотнями, розраховуючись з ними високими посадами, дорогими квартирами. Українці бачили, як горе-суддя Родіон Кірєєв незаконно засуджував Юлію Тимошенко до 7 років ув’язнення. В результаті Кірєєв отримав посаду в.о. заступника голови Печерського районного суду Києва як подяку від Партії регіонів за «хорошу роботу». Суддя Тетяна Широян, яка розглядала справу Юрія Луценка, отримала від держави квартиру вартістю майже мільйон гривень. Що це, як не відвертий підкуп безпринципних суддів, які за гроші кинуть будь-яку безневинну людину за грати? Тепер Європейський суд з прав людини дав оцінку українським продажним суддям. Юлію Тимошенко визнано незаконно засудженою з політичних мотивів, простіше кажучи, — політв’язнем.

У Черкасах, як виявилося, теж розпочалося полювання на опозиціонерів. Посеред міста ріжуть людей, а бандитів за вказівкою влади випускають на волю. Де ще таке жахливе беззаконня у світі є?

Життя депутата від «Батьківщини» суддя Чепурний оцінив у 95 тисяч гривень застави. Відтепер цей прецедент ризикує розпочати хвилю беззаконня, якщо кожного убивцю та нападника без сумління випускатимуть на волю.

Влада Партії регіонів не цінує життя українців. Громадськість Черкас у численних коментарях, листах і телефонних дзвінках обурена такими діями влади.

Люди порівнюють резонанс, коли депутатів-путчистів від Партії регіонів закидали сніжками. Десятки підозрюваних тоді затримали і допитали. Тут же відбувся відвертий злочин — замах на життя. Міліцією надано усі докази причетності нападника — і його випускають лише тому, що постраждалий опозиціонер? Що це, як не політична помста?

Зважаючи на те беззаконня, яке чиниться у Черкасах «кишеньковими» суддями, Черкаська обласна організація «Батьківщина» вимагає у Вищої ради юстиції звільнити суддю Валерія Чепурного, а також негайно втрутитися прокуратурі у справу нападу на Олександра Яценка, скасувати незаконну ухвалу судді, взяти злочинця, який скалічив депутата від «Батьківщини», під варту і домогтися справедливого покарання», – повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації «Батьківщина».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100