Давайте визнаємо, що в Україні сьогодні дорого вчитися, дорого бути здоровим, дорого мати дітей, дорого відпочивати,та й взагалі дорого жити…
Давайте визнаємо, що в Україні, та чого там, в Черкасах, небезпечно займатися молодій людині громадською роботою. І я в цьому переконався на власному прикладі…

  Я хотів би дати свою оцінку здобуткам України до 20-ї річниці Незалежності з позиції молодих Українців. Адже я з 18 років цікавлюсь і живу громадсько-політичним життям. Нажаль вимушений констатувати, що за 2 десятиліття Україна здобула юридичну незалежність, але фактичної незалежністі ми так і не здобули. Мусимо визнати, що ми залежні від кредитів МВФ, російського Газу і в світлі останнах подій, можливого дефолту США. Законодавствот і Конституція в Україні діє вибірко, або взагалі не діє. Всі ми розуміємо, що ми є далеко не демократичною країною.
Адже, держава на даному етапі, усіляко сприяєї не розвитку громадянського суспільства, а перешкоджає встановленню цивілізованих засад управління державою народом України як це написано в 5-й статті Конституції України.
Взагалі, про створення громадянського суспільства в Україні говорять вже, напевно, два десятиліття, ще з часів перебудови.
Говорять всі: і журналісти, і соціологи, і аналітики, і звичайно політики. Але, я не про те. Потрібно вирішувати як жити далі, в умовах фактичного геноциду молодих людей в Україні. Чому геноциду? Давайте визнаємо, що в Україні сьогодні дорого вчитися, дорого бути здоровим, дорого мати дітей, дорого відпочивати,та й взагалі дорого жити…
Давайте визнаємо, що в Україні, та чого там, в Черкасах, небезпечно займатися молодій людині громадською роботою. І я в цьому переконався на власному прикладі. За останні декілька місяців, я і інші молоді люди, члени громадських організацій і просто громадсько-активні люди пережили значний тиск. Наприклад в мене був проведений обшук, вилучені особисті речі правоохоронцями, я вже збився з ліку, на скількох допитах, співбесідах я побував в СБУ, міліції, УБОЗі, Прокуратурі. Також встиг за свою публічну позицію, відсидіти в ізоляторі. Ось доречі і на минулому тижні, я був в СБУ, давав пояснення.
Тому, особисто в мене, складається враження, що з невідомих причин ( можливо і відомих) сучасна українська влада не хоче дозволити молоді, займатись громадською роботою.
Я вже не буду наводити страшну статистику наркоманії, самогубств, еміграції, злочинності серед української молоді. Це все ми і так знаємо.
А от саме переслідування молодої людини, за переконання , в незалежній державі,- це величезний злочин.
Тож я можу зробити висновок, що незадовго до святкування ювілею незалежності, ми маємо досить песимістичну картину.
І наведені мною аргументи можуть призвести до двох шляхів, якою піде молодь: або молодь змінить нині існуючу ситуацію конституційним способом, змінивши владу і змусивши нову до демократичних, а відповідно і економічних перетворень, або, на жаль, старим як світ способом коліївщини.
Я впевнений, що молодь, як найбільш незалежна, і найбільш зацікавлена каста суспільства, знайде вихід із ситуації, що склалася.
Адже здобували в непростий час українську Незалежність здебільшого молоді люди, варто згадати і ланцюг злуки, і голодування студентів на граніті в Києві.
На щастя, ми живемо у вік вільного доступу до інформації, у вік інтернету. І я спостерігаю велику активність молодих людей як в громадських організаціях так і в неформальних об єднаннях.
І  я сподіваюся, що після зміни сьогоднішньої влади вже на наступних виборах, чи через імпічмент, наступні владоможці вимушені будуть врахувати при визначенні загальнонаціональних пріоритетів - інтереси молоді.
Бо, вона повинна стати активним учасником вирішення завдань, що стоять перед державою і суспільством.

Ігор Сичов, один із лідерів молодіжного крила черкаської опозиції

На фото – Ігор показує на вікна камери черкаського СІЗО, де відбував покарання у червні 2011 за активну участь у заходах опозиції

* передрук, пост на персональному блозі

реклама

Коментарі  

 
+5 #7 Фелікс 07.08.2011 18:26
УКРАЇНОЧКИ!
СИЧОВ - ЗРАЗОК УКРАЇНСЬКОГО ПАТРІОТА! ЛЮБІТЬ ЙОГО! ШАНУЙТЕ ЙОГО! БО ВІН НОСІЙ ІДЕАЛЬНОГО ГЕНОФОНДУ ДЛЯ СПАСІННЯ ТА ВІДРОДЖЕННЯ НАШОЇ ПРЕКРАСНОЇ УКРАЇНИ!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Фелікс 06.08.2011 19:11
МОЛОДЕЦЬ!
ГОРЖУСЬ, ЩО СЕРЕД МОЛОДІ Є ТАКІ ЯК ТИ!
ВЛАДА ТЕБЕ БОЇТЬСЯ, БО МАЄМО АНТИНАРОДНУ ВЛАДУ, ЯКА ОБСЛУГОВУЄ ЛИШЕ ЗЛОДІЇВ І ЗРАДНИКІВ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #5 ДеБЮТ? 01.08.2011 20:26
У нас дефіцит розумних людей, а не геноцид молодих! Ось і Вас молодого Сичова використовують, як вони думають політичні "діячі"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 Патріот 01.08.2011 14:55
Добре, що є люди, які не бояться говорити правду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Знающий 01.08.2011 14:53
Небольшое уточнение касательно:"ми залежні від кредитів МВФ, російського Газу і в світлі останнах подій, можливого дефолту США." Не мы зависимы,а коррупционная верхушка которая всем этим пользуется! Кредиты МВФ банально разворовываются (16 млрд дали при Юльке где они?). Газа в Украине предостаточно, чтобы обеспечить внутреннее потребление, просто газовые рудники были "сданы в аренду" нужным людям и сейчас этот газ используется для нужд их собственных заводов и т.д. Про дэфолт США писать не буду (тема долгая),но тоже из-за отсутствия "желания" и неграмотности власти, простой народ пострадает! Хотя имея мозги и желание этого можно избежать! Касательно: "молодь змінить нині існуючу ситуацію конституційним способом, змінивши владу" - не власть надо менять (при всех властях есть дерибан,кумовст во и "свои люди"), а менталитет и ценности у народа! Всем хочется только присосаться к кормушке,а про людей не думать - так быть не должно,чиновник должен быть слугой народа и знать свое место!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Петрович 01.08.2011 10:43
О оппозиция вышла в люди, наверное Даценко уже отошел после бурного празднования Дня Рождения :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #1 Helen 01.08.2011 09:54
Геноцид начинается с момента рождения,когда родители не могут отыскать вакцин для прививок своим новорожденным,з атем детсадик,школа и....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100