strigu У середу ввечері ­домовився з друзями йти на Дніпро. ­Запізнююся й біжу повз Будинок торгівлі в Черкасах. Там галасують комуністи. ­Стоїть ­білий бус із гучномовцем. На ньому напис: «Повернемо країну ­народу». Гасло не дивує, ­дивує мова, якою воно написане.

 У цей час хтось прочиняє двері буса. Напис деформується. Здалеку виглядає, що на авто стоїть: «Порвемо крану морду». Я усміхаюся.

На Дніпрі знайомий розказує, як він оформляв електронний підпис у податковій.

Підписи оформляє одна людина. Одна на всю область!

– Спочатку все було супер. ­Пішов у новий дозвільний центр. Там стільки наворотів! Ремонт ідеальний, кондиціонери, меблі з комп'ютерами, дівчатка ввічливі. Записався в чергу до податкової. Призначили день і годину.

Після дозвільного центру податкова здалася пеклом. ­Електронні підписи для всієї області оформляє одна людина. Одна на всю область! До неї їдуть із Монастирища, Жашкова, Христинівки. Люди в дорозі по 6–8 ­годин. ­Черга, ­задуха. Усі знервовані. ­Жіночка, яка оформляє, просто в милі. ­Замість дев'ятої ранку ледве пробився на 15.00. Увесь день пропав. Виходить, із дозвільним центром ­зробили показуху, а далі – як було за ­Союзу, так і лишилося.

Розповідь мене не дивує. На прапорі будь-якої української партії можна золотими буквами написати: «Порвемо крану морду». І всім стане зрозуміло, що ­чиновницька морда в нашій країні непереможна.

Юрій Стригун, журналіст, «Газета по-українськи»

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Оксана Колісник 23.08.2012 11:26
А з дозвільним і податковою - жесть! Це, виходить, весь комфорт тільки аби в чергу записатися? Гей, хто там "біля джерел" новації? Більшої профанації цієї ідеї і важко собі уявити! Бігом виправляйте цей маразм. І до того часу про Грузію - ні слова!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Полотно 20.08.2012 19:05
Стригун! Зареєструвався по округу №199, а сам на Дніпрі тусується! "Тєхнарьом" Ющенка забився до Ничипіра! Ющенко так???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Дядя Вася 20.08.2012 17:10
Авторський слоган- супер.Але це ж як треба було ломитися, щоб так літери поререплутували ся, ще й нові з*явилися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Оксана Мацюцька 20.08.2012 12:50
Дуже точна асоціація. Компартії варто купити авторське право на слоган "Порвемо крану морду". І поспішайте, таваріщі, бо вас випередить якась інша партія і забере у вас голоси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100