реклама
Sucurity Police

реклама

oksanooksano Брендингом без знання історії міста займатися не можна. І взагалі, Черкаси – самі собі бренд. Такої згадуваності в історичних джерелах ще пошукати! І легенд придумувати ніяких не треба - фактів вистачає…

 Не бачу сенсу в спілкуванні з будь-ким із нинішньої владної команди міста, принаймні, на предмет його брендингу. Адже абсолютно очевидно, що власне, про брендинг міста (а цей процес трохи  відрізняється від брендингу, скажімо, зубної щітки) не йдеться. Йдеться про демонстрацію своєї начебто зацікавленості у начебто брендингу, що виявляється у розмові про емблему (логотип). А далі неї не йдеться.

За сучасними теоріями брендингу територій, елементами процесу є туристична, інвестиційна привабливість, виробничий продукт, політика (стиль управління), культура, люди. Якщо брати останнє, то люди мають любити своє місто, якщо брати політику, то вона має сприяти співпраці людей. Всі разом мають досить ясно уявляти образ міста та мету свого життя чи перебування саме в цьому місті…

"Амстердам - "I Am!", тобто "Я тут живу і це найвища цінність""

"Амстердам - "I Am!", тобто "Я тут живу і це найвища цінність""

Лас Вегас: "Все, що робиться у Вегасі - залишається у Вегасі"; Амстердам - "I Am!", тобто "Я тут живу і це найвища цінність"; Копенгаген брендував частину своєї назви "open" і додав, звісно англійською, до зв'язків, обмінів, толерантності, розвитку; Рига має гасло "Live Riga!" - "Живи, Риго!", "Жива Рига" і ще купу символічного позитиву в цьому гаслі. Можна було б продовжувати, але помітьте різницю між вищенаведеним та "Полуничкою" з "Шахівницею", чи навіть значно симпатичнішими мені "Чайкою" та "Козаком" ("просто чайкою" і "просто козаком"). На завершення - брендингом міста можуть займатися лише люди, які, як казав Станіславський, люблять мистецтво в собі, а не себе в мистецтві. Бо це не спосіб "впарювання" товару, а трохи соціальніша річ. Поки що нічого, окрім чергового "впарювання" черкащанам владної команди, у цьому "типа брендингу" не проглядається.
Оксана Колісник, громадський діяч

(Коментарі до дискусій про символ Черкас і прямої мови Марини Волошенко «Вулиці Черкас – як шахова дошка»)

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Ню-ню 15.03.2012 08:52
Цитую Анна Пасєка:
про нас знають і які емоції у них виникають, коли Вони чують "ЧЕРКАСИ": Шевченків Край, Черкаські мавпи, зелене місто, біля дніпра

Спасибо, насмешила. :lol: Это вам Одарыч рассказал, что Черкассы для украины и мира ассоциируются с третьеразрядным и "мавпамы"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Оксана Колісник 15.03.2012 08:46
Цитую Анна Пасєка:
Вітаю, натрапила на Вашу статтю.
Це, на жаль, не стаття, а стулені механічно без погодження зі мною три коментаря до однієї з "ура-публікацій" щодо брендингу міста. У будь-якому випадку, рада конструктивному спілкуванню, спрямованому на результат, а не на маніпулятивні "бла-бла". З найкращими побажаннями:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Анна Пасєка 14.03.2012 20:52
Вони такі: 2)Як Черкаси (на даний момент)сприймаю ть інші люди, що не є жителями нашого міста (Що вони, так би мовити, про нас знають і які емоції у них виникають, коли Вони чують "ЧЕРКАСИ": Шевченків Край, Черкаські мавпи, зелене місто, біля дніпра, або, іще краще - просто нічого не можуть пригадати). 3)Як ми хочемо, щоб нас сприймали. Почали ми з третьої складової, однак для якісного брендингу, 2 попередні надзвичайно необхідні. Погоджуюсь повністю з Вами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Анна Пасєка 14.03.2012 20:51
Вітаю, натрапила на Вашу статтю.Хочу зазанчити, що ви розкриваєте надзвичайно важливий момент, що стосується ідентифікації міста городянами.(т.б. Те, як городяни бачать своє місто і себе в ньому, як почуваються, якими особливостями в реалі місто володіє і т.д.)Зокрема, про нас можна сказати, що ми (Черкасці) - щирі, емоційні, добрі, дещо ледачі, любимо спілкування, нікуди не поспішаємо, любимо покритикувати, пожалітися, до роботи не дуже..іт.д. А місто в нас гарне, біля Днпра, тільки дороги погані та немає що показати гостям з іншого міста і т.д. Однак, крім тієї першої, що ви зазначили існує ще 2 складові, що формують бренд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Оксана 10.08.2011 20:23
Сергей 10.08.2011 15:49
"Сколько людей - столько и мнений!" - Так і Слава Богу! Ось і Вам є щодо чого "понити". Чи не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Олександр 10.08.2011 18:40
Діло каже. Реальність така, що поки жодне українське місто не має нормального бренда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 Сергей 10.08.2011 14:49
Сколько людей - столько и мнений! А таких "громадських діячів" как Оксана Колесник пруд пруди! Но лучше бы меньше говорили, а больше делали! 8) Ато начали все ныть про этот брендинг - а сами в этом ничего не понимают!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 правда 10.08.2011 14:29
не в бровь- а в глаз!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Тетяна 10.08.2011 09:54
Підтримую!!!
І взгалі як можуть сприймати наше місто люди (при владі), які приїхали сюди покращувати своє матеріальне становище. Всі вони (мер, губернатор і їхні команди) не місцеві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100