Фото: фейсбук An Na

Я гуляла з псом звичним для нас маршрутом, і біля одного з будинків на малого вистрибнула собака (переважно я встигаю відреагувати і відлякую таких голосом, тут, на жаль, дистанція була мала).

Мене собака покусала суто через те, що я їх розбороняла, і скажу одразу, річ тут не в собаці! Це цілком природна поведінка собаки до іншої собаки.

Так, в ідеалі це треба пропрацьовувати, але навіть якщо ні, то власники, які знають реакцію своєї собаки на інших тварин, зобовʼязані потурбуватись, щоб їхній пухнастик не ніс загрози іншим. На жаль, я стикнулась саме з безвідповідальними господарями - такими є всі, хто гуляє з псами без повідців (маю на увазі будь-який розмір собак).

В моєму випадку це старенька бабця з милицями, яка вийшла на вулицю без нагляду, і її пес просто вискочив. Чи несла б вона відповідальність, якби я викликала поліцію - так, чи викликала я поліцію - ні, згодом я ходила до цих людей і говорила, мені пообіцяли виводити собаку на повідцю, повірте, я це перевірю!

Та тут я хочу донести інше, кожна собака, котра на самовигулі / поряд з господарем, але не реагує на команду підзиву / ви підпускаєте з повідця без попереднього узгодження, може бути травмована іншою собакою, чи машиною, чи людиною, або ж травмувати, як це трапилось з моїм псом, іншу тварину. І саме ви - не тварина, а ви будете нести відповідальність (лікування тощо).

Фото: фейсбук An Na


В моєму випадку все пройшло дуже і дуже лайтово, як для нас двох: у мене шви на губі і трохи коцнута рука, у малого зламане ребро і маленькі прокуси, але все могло б бути гірше, особливо для мого пса.

Фото: фейсбук An Na


А якби мій би пес був інакший, сильніший і вмів би себе захистити, от така поведінка собаки, яка підбігає, несла б небезпеку саме тій собаці, і я не певна, що сунула б свої руки в щелепу.

Висновок який: перш ніж заводити собаку, будь ласка, ознайомтесь з усіма обовʼязками і зробіть все, аби цей світ перестав звинувачувати собак, будь-яка їхня поведінка – це справа рук людини і тільки людини!

Анна Сорокіна, черкаська активістка

*Допис із фейсбуку

реклама

Коментарі  

 
0 #5 667_lekar 18.09.2024 06:48
Цитую СОЛДАТ:
Куди ж тепер з такою губою?

закатай свою і заткнися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 667_lekar 18.09.2024 06:47
Людські "сучі діти" ненавидять собак і тварин взагалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 правда 15.09.2024 13:50
Цитую СОЛДАТ:
Куди ж тепер з такою губою?

мабуть, ти дурачок
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #2 А куди з губою? 14.09.2024 22:54
Он ще з гіршими на тестуванні тіпо кавуні та інших різних полуничок-ягідок непогано піаряться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-19 #1 СОЛДАТ 14.09.2024 19:24
Куди ж тепер з такою губою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100