реклама

реклама

Різке зростання світових цін на продовольство внаслідок війни в Україні може спровокувати голодні бунти у бідних країнах.

2722117


Про це заявила глава Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала в інтерв'ю The Guardian, пише «Кореспондент».

Нгозі Оконджо-Івеала (на фото) застерегла країни-виробники продуктів харчування від накопичення запасів і відзначила, що дуже важливо уникнути повторення ситуації з пандемією коронавірусу, коли багаті країни змогли забезпечити собі більшу частину вакцин.

Глава СОТ висловила занепокоєння щодо побічних ефектів російського вторгнення, наголосивши на залежності 35 африканських країн від поставок продовольства з Чорноморського регіону.

Вона наголосила, що на Росію та Україну припадає 24% світових постачань пшениці. При цьому українська посівна кампанія під загрозою зриву, а постачання добрив обмежене.

«Якщо ми не подумаємо про те, як пом'якшити наслідки війни, це буде ще одна катастрофа не лише цього, а й наступного року», – зазначила Оконджо-Івеала.

Вона додала, що існує небезпека повторення продовольчих бунтів, які відбувалися у період швидкого зростання цін наприкінці 2000-х років.

Фото: Getty Images

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100