реклама

реклама

Сьогодні та завтра погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти циклону «Thalke», який сформувався над материком. Тому його атмосферні фронти малоактивні, проте існує значна ймовірність грозових дощів. Температура вночі 7-12º тепла, вдень 17-22º.

Весна_в_Черкасах-1024x720

Щодо температурного фону, то завдяки виносу теплого повітря з південних широт, він нарешті увійшов у свою кліматичну норму, а в останні дні навіть її перевищив. У звичайні строки, а це 22-23 квітня, намітився перехід середньодобової температури повітря через +10º – розпочинається вегетаційній період теплолюбних рослин.

Понеділок та вівторок – найтепліші дні тижня з літньою середньодобовою температурою +15º. У середу циклон «Thalke» покине нашу державу поступившись місцем антициклону «Tim» з північної Європи. З північними вітрами до нас надійде хвиля більш холодного повітря. Стовпчики термометрів поповзуть вниз, вночі 4-9º тепла, вдень 13-18º.

Втім у п’ятницю, 29 квітня, атмосферні фронти південного циклону знову проявлять себе на Черкащині грозовими дощами. Температура вночі 4-9º тепла, вдень10-15º.

Атмосферні процеси розвиваються швидко, тому за попередніми розрахунками, вже із суботи погода стабілізується: сонця стане більше, температури почнуть штурмувати 20º позначку, загроза заморозків мине, і квітень передасть теплу естафету травню.

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100