реклама

реклама

Смартфони та планшети супроводжують дітей, починаючи з 2-3 років, а перший власний комп'ютер, як правило, купують вже у шкільному віці. Обираючи перший гаджет для навчання, батьки стикаються з дилемою: що краще, практичніше – комп'ютер чи ноутбук? Давайте розбиратися разом у нашій статті.

1  

Переваги стаціонарного комп’ютера

Крім технічних відмінностей, комп’ютери та ноутбуки у Черкасах відрізняються ще й ціною. Ноутбуки дорожчі, ніж на аналогічні за характеристиками комп'ютери. Різниця у вартості обумовлена ​​компактністю та мобільністю девайсів. Тому якщо маєте обмежений бюджет, придивіться до стаціонарних моделей ПК.

Якщо ви збираєте ПК самостійно, можно дібрати комплектуючі, які дозволять вашій дитині не тільки навчатися, але й грати у прості комп’ютерні ігри. Обирайте конфігурації з дискретною відеокартою та актуальним процесором. Так ви зменшите витрати на апгрейд комп’ютера у найближчі роки та продовжите його актуальність.

Залежно від того, для яких потреб ви купуєте ПК, підбирайте і відповідний монітор:компактний підійде для серфінгу в Інтернеті або навчання, великий – для ігор, вигнутий – для графіки тощо. Якщо дитині хочеться пограти на ПК з більшою діагоналлю, просто під’єднайте системний блок до телевізора.

Плюси ноутбуків

Ноутбук приваблює в першу чергу своєю мобільністю, компактністю, та можливістю вчитися, працювати або переглядати кіно чи мультфільми будь-де. Виробники прагнуть зробити сучасні ноутбуки максимально тонкими та майже невагомими: вони легко поміщаються у рюкзак чи сумку. До того ж ноутбук середньої цінової категорії здатен задовольнити потреби, у тому числі й ігрові.

На відміну від комп'ютера, ноутбук дозволяє працювати автономно, якщо наприклад, пропало світло, або немає можливості підключитися до мережі. Його можна використати у дорозі, або навчальному закладі без підзарядки. Динаміки, мікрофон, клавіатура – усе це завжди поруч і готове до роботи. Ноутбук легко переносити з місця на місце, наприклад, коли дитина вирішила перепочити й від учнівського столу перемістилася на диван, щоб подивитися мультики.

Вибираючи ноутбук, звертайте увагу на можливості батареї: середня тривалість автономної роботи лептопів – 2-10 годин. Якщо потрібно часто користуватися пристроєм далеко від розетки, батарея повинна бути потужною.

Можливість апгрейду

Комп'ютер – це конструктор, де ви легко зможете замінити комплектуючі на більш продуктивні з числа сумісних. Таким чином підтримувати актуальність і посилювати потужність ПК ви можете в будь-який момент.

У ноутбуках ви не можете самостійно замінити деталі, та й безпечно покращити можна хіба що планку пам’яті. Якщо ноут оснащений вінчестером HDD, ви можете прискорити його роботу, встановивши диск SSD.

Тож якщо ви маєте великий бюджет і хочете порадувати свого школяра або студента мобільним пристроєм, зверніть увагу на ноутбук. Хочете зібрати міцний ПК з можливістю згодом покращити характеристики заліза та придбати кращий монітор – купуйте стаціонарний комп’ютер.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Гоша 28.07.2022 22:12
Краще щоб закінчилася війна, хоч студенту, хоч школяру. Інакше нащо вчитися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 стас 28.07.2022 13:29
Краще-тихий ранок,смачний сніданок,мама поруч,тато вдома... Все інше-додасться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100