реклама

реклама

Прагнення покупців до економії спровокувало появу такого маркетингового інструменту, як промокод. Він не тільки дозволяє користувачам заощаджувати до 70-80% при покупці того чи іншого товару. Ця пропозиція допомагає бізнесменам, які працюють у торговому середовищі, підвищувати лояльність клієнтів і робити свій бренд більш впізнаваним на ринку. Які компанії пропонують користувачам промокоди, а також що найчастіше воліють купувати українці на спеціальних умовах? Подробиці – далі.

14e275bc-ad5b-475a-9e09-2a26e1269f78

Сьогодні український бізнес перебуває у досить складних умовах. Багато компаній скоротили свою діяльність, а деякі взагалі призупинили. Торговий бізнес у цьому плані постраждав найменше, оскільки має можливість функціонувати в онлайн-режимі. Це стосується також надання додаткових можливостей для покупців. Наприклад, вони можуть брати промокоди інтернет магазинів на https://emporium.com.ua/ та здійснювати онлайн-покупки на спеціальних умовах.

Промокоди як маркетинговий інструмент

Експерти проаналізували український ринок та з'ясували, як бізнесмени в Україні розширюють клієнтську аудиторію. Одним із головних способів є надання промокодів, які можна побачити на спеціалізованих майданчиках. Наприклад, знайти купони AlịExpress можна на https://emporium.com.ua/aliexpress. Це незалежний агрегатор знижок, на якому представлені різні заохочення від міжнародних, українських компаній та інтернет-магазинів.

Промокоди поширюються на різні категорії товарів:

  • продукти харчування (починаючи від швидкопсувних і закінчуючи консервами, крупами, чаями);
  • дитячі товари (іграшки, харчування, коляски, ліжечка та ін.);
  • взуття та одяг для чоловіків, жінок та дітей;
  • побутова хімія;
  • доглядові засоби, косметика, парфумерія;
  • лікарські препарати та БАДи;
  • товари для тварин та ін.

Користуючись ними, покупець може заощадити 30-40 і більше відсотків від вартості продукції.

Промокоди діляться на кілька групи:

  • всім покупцям, які їх використовують;
  • для тих, хто користується послугами компанії вперше;
  • для людей, які роблять покупки на певну суму (наприклад, від 500 грн).

Як українці користуються промокодами: результати соцопитувань

У нинішніх умовах більшість українців вважають за краще робити покупки в Мережі. І більше 40% використовують при цьому промокоди. Аналіз покупок за останні кілька місяців продемонстрував таку картину:

  • Найчастіше українці використовують спеціальні пропозиції у вигляді промокодів та купонів для купівлі сезонного одягу, побутової техніки, лікарських препаратів, дитячих товарів, засобів для догляду, косметики, дрібної електроніки.
  • Жінки використовують промокоди частіше, ніж чоловіки (у відсотковому співвідношенні це 53% до 47%). У переважній більшості це покупці віком від 25 до 40 років, які мешкають у великих містах: Київ, Дніпро, Львів, Одеса та ін.
  • Українські користувачі все частіше почали використовувати промокоди при замовленні послуг. Наприклад, влітку вони в основному замовляли доставку продуктів, ліків та готової їжі.
  • Останнім часом українці все частіше використовують знижки на розваги та дозвілля.

Підсумки

Оскільки попит на промокоди зростає, експерти підкреслюють, що вони є ефективним маркетинговим інструментом. Він сприяє розвитку українського бізнесу та дозволяє українцям здійснювати покупки та замовляти послуги на більш вигідних умовах.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100