реклама

реклама

У ніч з 29 на 30 жовтня українці мають перевести годинники на "зимовий час". Тобто треба повернути стрілку годинника на 1 годину назад о 4 ранку, пише «УП. Життя».

7507c35-depositphotos-35699393-xl


Традиція "літнього" та "зимового" часу в Україні діє ще з часів СРСР. Відповідний наказ підписали у 1981 році. Основною причиною було економія електроенергії впродовж доби.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України".

У 2021 році у Раді зареєстрували законопроєкт, відповідно до якого парламентарі хочуть призупинити сезонні переведення годинника, і залишити в Україні "зимовий" час. Але документ ще розглядають та доопрацьовують.

При цьому перехід на інший час має вплив на організм – йому доводиться перелаштовуватися до нового графіку.

До речі, перехід на літній час науковці вважають важчим. Проте фахівці кажуть, що і "додаткова" година, і її нестача мають свій вплив.

Нагадаємо, що на окупованих Росією територіях закликають людей не переводити годинники разом з Україною. Ймовірно, це роблять для того, щоб створити єдиний часовий простір з країною агресором, яка затвердила "літній" час основним у 2014 році.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100