реклама

реклама

Наконечник рульової тяги – невелика деталь, що виконує важливу функцію: поворот коліс на потрібний кут. Наконечник з'єднує рульову тягу та поворотний кулак, так що його можна назвати ключовим елементом рульового керування. Зношені наконечники можуть спричинити аварію, тому їх необхідно вчасно замінювати.

Як дізнатися, що наконечник зношений

Складність полягає в тому, що не можна гарантовано визначити дану проблему, не розбираючи рульову тягу. Однак існує перелік ознак, які вказують на цю несправність:

●     педаль газу чинить опір при натисканні під час їзди

●     при повороті керма в русі чути тихий стукіт

●     кермо повертається легше, ніж раніше

●     на СТО не вдається провести розвал/сходження (або вдається важко)

Хоча б одна з таких ознак уже є приводом для того, щоб перевірити стан наконечників. А якщо знос виявлено – замінити їх. Вкрай не рекомендується намагатися експлуатувати пошкоджені наконечники або намагатися відреставрувати. Адже ця деталь не підлягає ремонту і рано чи пізно призведе до серйозних поломок ходової. Нові рульові наконечники Ланос за помірними цінами можна замовити на маркетплейсі Avto.pro та поміняти своїми руками.

2335679

Як змінити наконечник

Щоб заощадити на послугах майстра, це можна зробити самостійно. Процес заміни не потребує спеціальних навичок та обладнання. Але потрібно врахувати деякі правила.

●     Крок 1: Заблокувати кермо, підняти авто домкратом, зняти передні колеса

●     Крок 2: Відкрутити гайку на пальці рульової тяги, яка кріпить наконечник до кулака

●     Крок 3: Обов'язково поставити мітки на тязі, щоб загнати новий наконечник до потрібного рівня

●     Крок 4: Встановити новий наконечник, закрутити гайку.

Як зберегти наконечники якнайдовше

Наконечники задумані як виключно міцна деталь, яку треба міняти дуже рідко, а то й разом із автомобілем. Недарма їх роблять із особливо міцної сталі методом лиття або штампування. Основна причина передчасного зношення наконечників — погані дороги та агресивна їзда. Якщо виключити ці два фактори, про проблеми з наконечниками можна буде забути, але стан доріг рідко залежить від водія. Якщо хоча б їздити нерівними дорогами обережно, наконечники прослужать значно довше.

9876543

Що не можна робити:

●     різко заїжджати на бордюри під час паркування

●     швидко їздити путівцями або розбитими дорогами

Ще один фактор ризику – рідкісне використання автомобіля. У такому разі наконечник рульової тяги може просто заіржавіти.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100