реклама

реклама

Післявоєнна Україна має бути безбар’єрною. Таким був головний меседж регіональної конференції з безбар’єрності, організованої лідерками руху «Зе!Жінки». Участь у ній узяли представники місцевих владних структур, громадські активісти та люди з інвалідністю.

DSC_0373

Під час двох панельних дискусій запрошені говорили про безбар’єрність  як про норму цивілізованого суспільства,  яке піклується про своїх громадян. Дискутували щодо запровадження безбар’єрності у різних сферах життя – від пандуса у під’їзді до безперешкодного отримання доступу до інформації і цифрових послуг, освіти та можливості знайти роботу.

Представниця обласного руху «Зе!Жінки» Світлана Пащенко презентувала «Довідник безбар’єрності», створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської, а також практичний посібник «Альбом безбар’єрних рішень».

«Ці видання, розроблені профільними фахівцями, допоможуть знайти спільну мову з пораненими військовими, цивільними, людьми з інвалідністю. Це один із кроків на шляху до нашої мети – створення безбар’єрного простору та забезпечення рівних можливостей для всіх громадян», – зазначила учасниця руху «Зе!Жінки», депутатка Городищенської міської ради від «Слуга Народу» Світлана Пащенко.

DSC_0092

У межах заходу голова Черкаської ОВА Ігор Табурець підписав Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Очільник Черкаської обласної організації «Слуга Народу» та Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич принагідно анонсував довідник, який стане у пригоді військовослужбовцям.

«Повоєнна відбудова країни має відбуватися за принципами безбар’єрності. Я, як голова оборонного комітету, зараз багато нарад проводжу спільно із   Міністерством у справах ветеранів, Міністерством соціальної політики. Ми готуємо великий проєкт. Це буде довідник, більше орієнтований на військових. Він стосуватиметься їхньої якнайшвидшої адаптації. Йдеться про шпиталі, реабілітацію, психологічну  підтримку. У нас робота вже на фінішній стадії», – проінформував Олександр Завітневич.

Про законодавчі ініціативи, що стосуються впровадження принципів безбар’єрності у містобудуванні, розповів народний депутат від «Слуги Народу» Андрій Стріхарський та закликав присутніх на конференції голів громад допомагати реалізовувати цей вектор державної політики на місцях.

DSC_0381

«Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні актуальна вже зараз, бо невдовзі нам доведеться відбудовувати державу. Для цього слід підготувати відповідну законодавчу базу у різних сферах,  дослідити принципи безбар’єрності  і узятися впроваджувати їх спільними зусиллями», – наголосив Андрій Стріхарський.

Регіональна конференція у Черкасах завершила низку заходів з безбар’єрності, які відбулися у різних містах України з ініціативи лідерок руху «Зе!Жінки».

Про це повідомляє пресслужба партії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100