реклама

реклама Делікат

реклама

Таку можливість нині мають студенти Білоцерківського технолого-економічного коледжу, які проходять дуальне навчання на ПрАТ «Миронівська птахофабрика» – одному з найбільших підприємств компанії, що діє на Канівщині. Семеро майбутніх ветлікарів потрапили на птахофабрику в лютому – березні, зараз вони навчаються й паралельно працюють у структурі служби головного лікаря ветеринарної медицини, здобувають досвід на різних підрозділах та процесах. Також двоє студенток – з Білоцерківського аграрного університету та Полтавської аграрної академії, працюють у відділі контролю якості.

Учасники дуальної освіти


Один з учасників дуальної освіти – Роман Мелехтя. Хлопець навчається на 4-му курсі Білоцерківського коледжу на ветлікаря. Каже, що професію обирав обдумано, а рішення долучитися до дуального навчання в МХП обмовлене бажанням набути практичних знань і досвіду:

– У коледжі ми вчимо теорію, а зараз ще й дистанційно, а мені хотілося працювати з птицею в реальних умовах. Тому коли приїхав на екскурсію й побачив таке масштабне сучасне виробництво, вирішив взяти участь у дуальному навчанні на ПрАТ «Миронівська птахофабрика», – розповідає Роман. – За два місяці я побував на всіх етапах виробництва починаючи від чищення пташників й аж до відлову птиці, побачив яким чином відбувається вакцинація й зараз вже самостійно можу її проводити, готувати розчини вакцин тощо. Для мене це колосальний досвід.

Роман Мелехтя, майбутній лікар ветмедицини


Далі Роман Мелехтя планує вступати до Білоцерківського аграрного університету та здобувати вищу освіту за своїм фахом. «Також хочу продовжити дуальне навчання на підприємстві. А після закінчення вишу хотів би залишитися працювати в МХП», – додає стажист.

Подобається на птахофабриці й Дар’ї Комар, третьокурсниці Білоцерківського аграрного університету. Вона вчиться за спеціальністю «Технологія виробництва й переробки продукції тваринництва» та з лютого працює у відділі контролю якості в межах проєкту дуальної освіти: «Практично щодня ми відвідуємо виробничі дільниці, перевіряємо дотримання санітарно-гігієнічних норм, ведення документації тощо. Також постійно буваємо на переробному комплексі, де перевіряємо якість як живої птиці, так і тушки. Спочатку це було досить складно, але коли з’явилось трохи досвіду й навичок, все стало більш зрозуміло. В роботі дуже допомагають наставники, вони професійні, досвідчені та готові допомогти. Крім того, постійно вивчаю регламенти, різні документи, що дають необхідну базу знань».

Дар’я Комар, навчається та працює у відділі контролю якості


Загалом дівчина додає, що питання якості на підприємстві – ключове: «Тут кожен це знає, розуміє, тож на виробничих підрозділах чітко дотримуються правил, дбають про порядок. Якщо ж ми помічаємо якусь невідповідність, то на це відразу реагують, вживають необхідні дії, щоб виправити. На всіх етапах я бачу як працівники роблять все на своєму місці, щоб в результаті отримати якісний продукт».

Своє дуальне навчання на «Миронівській птахофабриці» Дар’я Комар хоче продовжити і в новому навчальному році: «Для мене це про практику, досвід, нові знання, про розвиток у професії. Мені подобається в МХП і якщо буде можливість, я хочу залишитися тут працювати на постійній основі, будувати кар’єру».

Власне, задоволені взаємодією з молодшими колегами і в службі ветмедицини. Анатолій Демянчук, провідний лікар ветмедицини, відзначає зацікавленість з боку молоді: «Безпосередньо в мене стажувалися двоє студентів – Роман Мелехтя та Валентин Біднячук. За час нашої спільної роботи вони добре проявили себе. Активні, мотивовані, швидко адаптуються в робочі процеси».

Зі свого боку Ігор Нечитайло, провідний лікар бригади з проведення ветеринарних обробок птиці, зауважив, що дуальна освіта в службі – це справжня професійна «школа» для майбутніх фахівців: «Навчання на підприємстві охоплює різні аспекти починаючи від підготовки до проведення вакцинації, приготування розчинів, власне вакцинації у різний спосіб й до ведення документації. Це класна можливість застосовувати свої знання на практиці, набувати важливих у професії вмінь. Наші стажисти розуміють це, тому до роботи ставляться відповідально й старанно».

Поділилася власною думкою й Марина Санжаровець, яка очолює на підприємстві відділ контролю якості:

– Переконана, що дуальне навчання – це можливість класного старту для молоді, особливо в умовах нашої реальності, коли більшість навчається онлайн. Це досвід, що дає можливість детально познайомитися зі своєю майбутньою професією, визначитися з напрямом, який більше цікавить та отримати практичні навички.

Інкубаторно-птахівнича станція ПрАТ «Миронівська птахофабрика»


Водночас у службі з персоналу відзначають, що  дуальна освіта – важливий та взаємовигідний проєкт для молоді та, власне, для МХП:

– З одного боку ми допомагаємо студентам в освоєнні професії – надаємо нові знання, на практиці навчаємо як їх застосовувати в умовах сучасного високотехнологічного виробництва, формуємо необхідні професійні та особисті якості для успішної роботи. Разом з тим, компанія таким чином шукає талановиту й мотивовану молодь, залучає та готує для себе майбутніх  співробітників, –  коментує Анастасія Піддубченко, бізнес-партнерка з персоналу. – Нині в проєкті дуальної освіти нашими партнерами є 12 навчальних закладів у різних областях, у тому числі в Черкаській, та понад 70 студентів, які навчаються та працюють на підприємстві за різним фахом. Упевнена, що частина з них залишиться тут працювати, але це залежить, власне, від самих студентів, від того як вони себе зарекомендують. До слова, зараз на постійній основі на «Миронівській птахофабриці» вже працюють 7 колишніх учасників дуального формату навчання».

____________

ПрАТ «Миронівська птахофабрика» – одне з найбільших сільськогосподарських підприємств у Черкаській області. Підприємство діє з 2006 року та працює за моделлю замкнутого циклу, забезпечуючи виробництво від добового молодняку до м’яса курчат-бройлерів. Випускає продукцію відомих українських брендів «Наша Ряба», «Українське курча», KURATOR та міжнародних – Qualiko, Sultanah, Assilah. Входить до структури МХП – міжнародної компанії у сфері аграрних та харчових технологій.

Про це інформує пресслужба компанії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Чiп не Дейл 26.05.2023 00:35
Молодці ! Чудова молодь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Це навіть 25.05.2023 14:11
Цитую Лейба:
Це ... :sad:

два ...!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Наталія Борисюк 25.05.2023 14:06
А мені цей матеріал дуже сподобався. Україні потрібні фахівці-практики, особливо в цей непростий військовий час. Білоцерківський аграрний університет завжди готував кваліфікованих спеціалістів, чимало уваги окрім теоретичним навчанням надавалося і проходженню практики безпосередньо на виробництві. Як на мене, дуальна освіта це ще краща форма здобуття освіти. Адже є змога застосовувати знання на практиці. Та й птахівництво залишається найперспективні шою галуззю в тваринництві. Молодці і керівники підприємства, і керівники Білоцерківськог о аграрного університету, що знайшли таку дієву форму співпраці. І студенти молодці. Успіху їм у продовженні навчання та на своїх перших місцях роботи! До речі, це й приклад для цьогорічних абітурієнтів - не бійтеся обирати майбутні професії, які мають попит на ринку праці, зокрема, сільськогоспода рському!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Лейба 25.05.2023 13:29
Це ... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Этапы большого пути 25.05.2023 11:16
Від чищення пташників,................., й аж до відлову птиці!!!
А после от відловщика до дворника дорастёш!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100