реклама

реклама

Мікрокредитування — це спрощений спосіб отримання фінансової допомоги. Він корисний, коли потрібні невеликі кошти, швидко і на короткий термін. Якщо немає можливості позичити у близьких людей, а потреба у невеликій сумі є, існують декілька способів її отримання. Найпоширеніші — звернутися до банку або фінансової компанії.

Хоча кредит і мікропозика дуже схожі, між ними є суттєві відмінності. Нижче ми розкажемо про ці різниці, щоб ви могли краще розуміти фінансові продукти та оцінювати свої можливості. Ще більше про мікропозики можна почитати тут https://clickcredit.ua/mikropozyka-online.

Чим відрізняються кредит і мікропозика:

Що таке кредит? Кредит - це фінансова угода між кредитором (зазвичай, банком) і позичальником, за якою кредитор надає певну суму грошей позичальнику з умовою повернення цієї суми разом із відсотками за певний період часу. Кредит може використовуватися для фінансування різних потреб, таких як покупка товарів, оплата послуг, навчання, придбання житла або інших інвестиційних проектів.

Що таке мікропозика? Це також кредит, але виданий не банками, а фінансовими організаціями, діяльність яких регламентується окремими нормативними актами.

Мікропозика і кредит  — відмінність:

  1. Сума. Мікропозика, як це вже зрозуміло з назви, береться завжди на невелику суму. Тоді як кредит може бути взятий, практично, на будь-яку суму.

Мікропозика, зазвичай, є споживчою позикою та підпадає під законодавство про споживче кредитування. Вона призначена для покупки одягу, дрібних предметів побуту, продуктів, ліків або вирішення невідкладних проблем. Використання такої позики для підприємницької діяльності майже неможливе.

  1. Відсоткові ставки. Зазвичай, через те, що мікропозики обробляються швидше та стосуються менших сум, їх вважають менш вигідними за умовами. Але на сучасному ринку конкуренція в цьому сегменті дуже висока. Багато фінансових організацій впроваджують привабливі акції, такі як перший безкоштовний кредит або програми лояльності для постійних клієнтів. Тому кожен окремий випадок потрібно розглядати індивідуально, не можна сказати, що в цілому кредити більш вигідні, ніж мікропозики.
  2. Термін. Банківські кредити надаються на довгий період, в той час як мікрокредити — завжди короткострокові. Зазвичай середній термін мікрокредитування становить один місяць.
  3. Необхідні документи. Для отримання мікропозики потрібно надати лише документи, які підтверджують особистість (паспорт громадянина України та ідентифікаційний код). Для банку цього, як правило, замало, потрібно надати й інші документи, такі як свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дітей, довідка про доходи тощо.
  4. Страховка. У деяких банках може бути вимога щодо оформлення страхового поліса при оформленні кредиту. Однак варто відзначити, що ця практика є локальною і не поширеною у всіх установах. Більшість банків і МФО не вимагають від клієнтів придбання страховки для отримання кредиту.
  5. Процедура оформлення. Оформлення кредиту в банку завжди займає більше часу, ніж у фінансовій компанії. Мікропозики, здебільшого, оформлюються онлайн і вся процедура, від заповнення заявки до отримання грошей на картку займає не більше 20 хвилин.
  6. Санкції за прострочення. Якщо вчасно не сплатити кредит, позичальник стикається з можливими штрафами та підвищенням відсоткової ставки. Це правило діє як для банківських кредитів, так і для мікропозик. Виняток: під час військового стану в Україні штрафи та пеню застосовувати щодо боржників заборонено як банкам, так і фінансовим компаніям.

Що простіше оформити: мікропозику онлайн чи банківський кредит?

Чи не основна відмінність мікропозики від кредиту в тому, що отримати першу завжди легше, ніж другий. Цей процес швидший, не потребує великої кількості документів і навіть особистого візиту до відділення фінансової установи, оскільки мікрокредит можна оформити в онлайн-режимі. Однак, важливо приділяти увагу умовам погашення кредиту та відсотковій ставці. Щоб уникнути непотрібних переплат, рекомендуємо вам порівнювати умови мікрокредитів на спеціалізованих сайтах.

Максимальна сума мікропозики та банківського кредиту

Для кожної людини індивідуально кредитори встановлюють ліміт — максимальну суму кредиту, яку можна отримати. Якщо у вас, наприклад, бездоганна кредитна історія,Є ви завжди вчасно проводите всі платежі, включно з комунальними, то банк чи фінансова організація можуть розглянути можливість збільшення вашого кредитного ліміту. Тому кожна конкретна установа може запропонувати вам суму, на яку вас можуть кредитувати.

Що необхідно для оформлення мікрокредиту?

Для успішного оформлення мікрокредиту, перш за все, потрібно вибрати надійну фінансову компанію. Важливо переконатися, що вона ліцензована, має хороші відгуки в інтернеті, потім — детально порівняти відсоткові ставки за її кредитами. Це надзвичайно важливий момент, оскільки обравши кредит з несприятливими умовами, ви ризикуєте не встигнути вчасно погасити його та опинитися у фінансових труднощах. Тож обирайте фінансову компанію розумно і ретельно.

Для оформлення мікрокредиту вам знадобиться доступ до інтернету та документи, що підтверджують особистість. Під час подачі заявки вам знадобиться вказати особисті дані, номер телефону, і номер власної банківської картки для отримання грошей.

Де можна отримати мікропозику онлайн

Незважаючи на те, що мікрофінансові організації є майже в усіх містах України, найзручніше та простіше отримувати мікрокредит саме онлайн. Цей спосіб не потребує витрат ні часу, ні коштів. Більше того, в Інтернеті ви маєте можливість почитати характеристики мікропозики в конкретній організації, обрати найбільш вигідні умови кредитування, порівняти різні пропозиції.

Загалом, мікропозика — це ефективний і швидкий спосіб отримання невеликих фінансових коштів у випадках тимчасових фінансових труднощів. Однак, перед вибором типу кредиту, важливо ретельно вивчити умови та порівняти їх, щоб зробити найкращий вибір, який відповідає вашим фінансовим потребам і можливостям.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100