Над Францією вже «закручується» новий циклонічний вихор «Robin», який знову принесе на Черкащину порцію негоди. Проте цей атмосферний вихор відрізнятиметься від двох попередніх.

400491429_1048130616500140_942826680267757871_n

Про це повідомляє начальник Черкаського центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

26-27 та 29 листопада перші два із серії південних циклонів створили у нашому регіоні надзвичайно складні зимові погодні умови. Перший «засипав» Черкащину снігом, другий - «рясно» полив дощем.

Вже сьогодні вночі у нашому регіоні прогнозуємо мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, завтра вдень дощ. Із небезпечних явищ на дорогах утримається ожеледиця. Температура впродовж доби 2º морозу - 3º тепла.

Вночі та вранці суботи 2 грудня випадатиме невеликий мокрий сніг та дощ. У північних районах області існує висока ймовірність льодяного дощу. У суботній день посилиться виступ антициклону із заходу, опади припиняться, температура підвищиться до 4-6° тепла.

У неділю, 3 грудня, циклон із південного заходу через територію України швидко переміститься на ерефію, відкриваючи доступ арктичному повітрю у наш регіон. Розпочнеться зниження температури повітря і вже у понеділок, 4 грудня впродовж доби 1-6º морозу.

За розрахунками прогностичних моделей, надалі очікується розвиток потужного сибірського антициклону, тому готуємось до випробовування міцними морозами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100