На Полтавщині та Черкащині Kernel ініціював створення двох організацій водокористувачів (ОВК), які об’єднують 12 агропідприємств із загальною площею поливу понад 10 тис. га.

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agrotimes

Фото: agrotimes.ua

Фото: agrotimes.ua


Проєкт є частиною втілення Стратегії зрошення та дренажу в Україні, що здійснюється за підтримки Мінагрополітики. Під своїм управлінням ОВК об’єднають діючі меліоративні системи і сприятимуть зростанню ефективності агровиробництва.

Передача меліоративних систем в управління ОВК дозволить впровадити енергоощадні технології, збільшити площі зрошення та зменшити собівартість поливу.

На Полтавщині та Черкащині Kernel здійснює зрошення сільськогосподарських земель на площі майже 3 тис. га. Створені ОВК сприятимуть ефективному управлінню насосними станціями для вчасної подачі води на зрошення. Компанія планує ініціювати модернізацію енергозатратного обладнання, автоматизувати подачу води та провести гідроізоляцію підвідного каналу.

Втілення ініціативи підтримали громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» та Європейський банк реконструкції та розвитку в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Україна: підтримка розвитку організацій водокористувачів». Партнери профінансували роботи з проведення інвентаризації меліоративних мереж, а також надали інші юридичні роз’яснення, необхідні для створення та ефективного функціонування ОВК.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100