реклама

реклама Делікат

реклама

При відкритті виробництва, пов'язаного з механічною обробкою, одним із головних питань є комплектація верстатного парку. 

Особливо складно дається вибір між верстатами з ручним та програмним керуванням. І все ж таки токарні верстати з ЧПК, які можна знайти на https://abplanalp.ua/tokarni-verstaty-chpu/, більш популярні.

 438802272_844741761030447_4354930711736635649_n

Основні причини, з яких вибираються верстати з ЧПК

Усі токарні верстати автоматизовані ЧПК мають низку загальних плюсів:

  • всі роботи проходять набагато швидше, ніж при використанні звичайних токарних верстатів;
  • застосування голівки револьверного типу при автоматичній зміні оснастки дозволяє в потоці проводити обробку заготовки;
  • відсутній людський фактор, що позитивно позначається на якості обробки заготовок;
  • використання програм дозволяє досягти відмінних показників точності;
  • оперативний та ефективний контроль за процесами обробки заготовок.

Налаштування обладнання здійснюється миттєво при внесенні в пам'ять пристрою відповідної програми обробки.

Стабільність витрат часу – це важливо. При ручному виготовленні на швидкість впливають навички оператора та інші фактори. Верстати з ЧПК витрачають однакову кількість часу створення одного виду деталей. Це особливо зручно при масовому виробництві.

Таке обладнання дозволяє працювати із складними деталями. Верстат крок за кроком виконує задану програму. Сучасна техніка справляється з деталями будь-якої складності, тому ЧПК такі улюблені виробниками запчастин для машин та літаків. Наприклад, для виготовлення симетричних віддзеркалених частин – справжній виклик при ручній праці – при роботі з верстатом із ЧПК достатньо натискання кнопки.

Вимоги до операторів:

  • Навчання та досвід: Робота на верстатах з ЧПК потребує певних навичок та знань. Оператори повинні пройти навчання та набратися досвіду у програмуванні та налаштуванні верстатів.
  • Читання та інтерпретація креслень: Оператори повинні вміти читати та інтерпретувати інженерні креслення, схеми та програми.
  • Програмування: Оператори повинні знати основи програмування, щоб створювати та модифікувати програми для обробки різних матеріалів та деталей.
  • Точність та уважність: При роботі з ЧПК навіть невеликі помилки можуть мати серйозні наслідки. Операторам необхідно бути уважними та точними.
  • Усунення помилок: Оператори повинні бути готові швидко виявляти та усувати помилки у програмуванні та налаштуванні верстата.

Які операції здатні виконувати токарні верстати з ЧПК

Точіння заготовок - закріплена вручну або автоматично заготівля циліндричної або конічної форми обточується за допомогою різального інструменту верстата, зрізуючи необхідні шари матеріалу та надаючи заготовці необхідний вигляд.

Свердління, зенкерування та розгортання отворів – дані верстати здатні точно просвердлювати отвори необхідної ширини та глибини у заготовці відповідно до поставлених завдань.

Нанесення різьблення різних видів, таких як метрична, дюймова, торцева та конусна. Завдяки використанню числового керування різьблення наноситься чітко відповідно до встановлених параметрів.

Підрізання торців, уступів може бути проведено на верстаті з ЧПУ з високими показниками швидкості, забезпечуючи високу якість чистоти поверхні.

Виточування канавок, пазів на оброблюваних деталях за високого рівня точності.

При цьому верстати з ЧПК від Abplanalp Україна все ж таки допоможуть компанії скоротити потребу в кваліфікованих інженерах. Один інженер може контролювати кілька верстатів з ЧПК. Використовуючи найменшу кількість кваліфікованих інженерів, компанія може зменшити витрати на фонд заробітної плати.

Також дуже важлива перевага верстатів з ЧПК полягає у безпеці. Верстати з ЧПУ дозволяють автоматизувати практично всі процеси, тому оператори не мають потреби взаємодіяти з небезпечним обладнанням. Безпечне робоче середовище навколо верстата з ЧПК вигідне як для компанії, так і для оператора.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100