реклама

реклама Делікат

реклама

Певні товари чи послуги потрібні серед конкретних категорій покупців, тому продавці повинні знати показники та особливості потенційного покупця. 

Розуміючи все це в результаті вдасться збудувати профіль ідеального клієнта, а для цього важливо вивчити заздалегідь великий набір інформації. В рамках цієї інформації необхідно уточнити вік, стать, сімейний стан, наявність дітей, місце проживання та багато іншого.

Сформований і ефективний портрет клієнта дозволить зробити пропозицію покупцю більш релевантною. Підприємець розумітиме, що у конкретному районі міста є багато сімей з дітьми, і тут вигідно відкрити дитячий магазин. Також портрет клієнта може показати, що практично кожна сім'я має домашнього вихованця, тому відкрити зоомагазин – це найкраща ідея. Інструмент можна підігнати під будь-які завдання та запити.

Що входить у портрет клієнта?

Цей інструмент формує масив корисних даних з наступних блоків інформації:

  1. Географічне положення. Оцінка становища потенційного клієнта дозволить зрозуміти, де краще відкрити якийсь об'єкт чи встановити рекламу;
  2. Стать. Жінки та чоловіки по-різному сприймають інформацію та цікавляться різними темами;
  3. Вік. Різні вікові групи використовують різний інформаційний простір, до того ж у всіх є різні проблеми та потреби;
  4. Посада та рівень доходу. Ця інформація дозволить визначити, чи зможе майбутній клієнт оплатити запропоновану йому послугу або товар. Не потрібно відкривати дорогий ресторан в районі, де у людей мінімальний достаток.

Під час складання портрета клієнта ідеально оцінити проблеми потенційного споживача, знайти рішення для цієї проблеми, оцінити мотивацію та бажання щось купити, а також проаналізувати лояльність до рекламованого бренду.

Джерела інформації для портрета клієнта

Основою всієї інформації є великий набір даних Big Data, де може бути структура або вона відсутня, причому все подається заданій логіці. Дані беруться із мереж мобільного зв'язку, різних пристроїв та датчиків, корпоративних файлів, баз даних та іншого. Важливо, що вони постійно оновлюються, тому бізнес користуватиметься лише корисною та максимально свіжою інформацією.

Залишається лише правильно скористатися даними, формуючи максимально релевантну послугу чи товар. Також готуються ефективні маркетингові інструменти, які працюватимуть точно у потенційних клієнтів, підвищуючи тим самим ефективність витрат на рекламу.

Де замовити портрет клієнта?

Дану послугу пропонує відомий мобільний оператор Київстар, де є можливість скористатися даними величезної кількості клієнтів. Вся інформація для аналітичної оцінки береться виключно на основі неперсоніфікованих та зашифрованих даних. У компанії дотримуються закону про захист персональних даних.

З'являється можливість побудувати індивідуальний набір критеріїв, залежно від потреб бізнесу. Практично кожен день допускається оновлення даних, за допомогою чого кожен підприємець отримує корисну та найактуальнішу інформацію з урахуванням свого бізнесу.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Павло Пікасовенко 01.07.2024 12:42
Клієнти, замовляйте свої пультрети у мене. Хоч їх потім зможете продати за купу гривень. "Джокондочка" та "Тулуп в леопёрдовій шкурі" від Нікаса - й поряд не валялись!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100