реклама

реклама

Виступ Азорського антициклону, який утримує теплу погоду у більшості держав Західної Європи, служить своєрідним трампліном для пірнання в Україну циклонів з Північної Атлантики. На минулому тижні їх було 3. Вони засипали наш край снігом і принесли справжні морози до 13°, налипання снігу та ожеледицю на дорогах.

Фото Анни Романенко

Фото Анни Романенко

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Постриганя Віталія Станіславовича, всього з 28 листопада по області у вигляді снігу випало 17-25 мм, (найбільше на Лівобережжі та Черкасах) що відповідає 1-1,7 декадній нормі. Висота снігового покриву станом на 5 грудня по області становила від 7 (Чигирин) до 17 (Черкаси) см, промерзання ґрунту – 2-13 см.

На річках області і Кременчуцького водосховищі почалось утворення перших льодових явищ (забереги – на річках, сало та припай на водосховищі).

Увага! Лід на водних об’єктах області тільки починає утворюватися, тому виходити на нього дуже небезпечно.

За прогнозом, впродовж поточного тижня погоду Черкащини формуватимуть циклони з Північної Атлантики, які проходитимуть по більш північних широтах. Так, практично щодня спостерігатимуться невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, а з 9 грудня – і дощу. Температура повітря зазнаватиме значних перепадів: якщо 06.12 вночі -4..-9º, вдень близько 0º, то  вже 7-8 числа суттєво похолодає: вночі -10..-16º, вдень -3..-9º.

Із п’ятниці температура повітря вночі очікується близько 0º, вдень спостерігатимуться відлиги.

Радимо комунальним та дорожнім службам залишатися у стані готовності до очищення доріг і тротуарів, своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам та автотранспорту, що паркується біля будинків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100